Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Δύο αιτήματα του Α. Πλεύρη για κλήσεις προσώπων στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
Δύο ξεχωριστές επιστολές προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ και μέλος της Επιτροπής, κ. Α. Πλεύρης με την οποία ζητεί να κληθούν από την Επιτροπή α) ο πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου κ. Πέτρος Παπαγεωργίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γράτζιος Κωνσταντίνος, προκειμένου να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις για πράξεις και παραλείψεις στελεχών της Κ.Ε.Δ που οδήγησαν στην παραχώρηση, με σκανδαλώδεις όρους, δημόσιας περιουσίας μεγάλης αξίας στην Ι. Μ. Βατοπεδίου και β) ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για τους χειρισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με την οικονομική κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Οι επιστολές του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Α. Πλεύρη έχουν ως ακολούθως:
1) Προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων
κ. Απόστολο Σταύρου
κ. Πρόεδρε,
Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα συγκλονίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου για την οποία όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, πιστοποιούν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και πολύπλευρο σκάνδαλο εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με τα όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, κρατικοί αξιωματούχοι και λειτουργοί φέρονται να ενεπλάκησαν σε σειρά διαδικασιών και μεθοδεύσεων, πέραν των νομίμων ορίων των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα την παραχώρηση, με σκανδαλώδεις όρους, δημόσιας περιουσίας μεγάλης αξίας στην Ι. Μ. Βατοπεδίου. Μεγάλο μέρος των ανωτέρω μεθοδεύσεων και ενεργειών φαίνεται να σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις στελεχών της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.
Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε να κληθούν σε ακρόαση στην Επιτροπή μας, σύμφωνα με τα άρθρα 41Α παρ. 4 και 43Α παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής α) ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. κ. Πέτρος Παπαγεωργίου και β) ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γράτζιος Κωνσταντίνος, προκειμένου να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις.
Το μέλος της Επιτροπής
Αθανάσιος Πλεύρης

2) Προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων
κ. Απόστολο Σταύρου
κ. Πρόεδρε,
Η οικονομική κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι σε εξέλιξη. Όμως πυκνό σκοτάδι καλύπτει την πραγματική κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και την ενδεχόμενη διαχειριστική σπατάλη και ατομική κερδοσκοπία στελεχών τους.
Κρίνουμε απαραίτητο, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή ως προς τις αποφάσεις και τους χειρισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, να κληθεί ο διοικητής της, κ. Γιώργος Προβόπουλος να πληροφορήσει σχετικώς την Επιτροπή. Παρακαλούμε να κληθεί σε ακρόαση σύμφωνα με τα άρθρα 41 Α παρ. 4 και 43 α παρ. 4 του κανονισμού της Βουλής το συντομότερο δυνατόν.
Το μέλος της Επιτροπής
Αθανάσιος Πλεύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive