Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

MONO H ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας ""ΙΑΣΩΝ":Υπαρχει άλλη αποψι !! Επιτρεπεται να την..."

:- Αυτοί που αναγνωρισαν ανεξάρτητο Κόσοβο δεν μπορούν να διαμαρτύρονται για ανεξάρτητη Οσσετία και Αμπχαζία.
Ας έλθουμε όμως εις τα ελληνικά συμφέροντα.
Στα Βαλκάνια υπάρχουν δύο φυλετικοπολιτισμικά μπλοκ.
Ο σλαβικός κόσμος που είναι φιλορωσικός και ο μουσουλμανικός που είναι φιλοδυτικός μόνο στην περίπτωση των Βαλκανίων στο μέτρο που είναι αντιρωσικός.
Η Ελλάς είναι μεταξύ των δύο αυτών μπλοκ.
Μπορούμε λοιπόν να προβλέψουμε ότι η μεν Ρωσία θα μας υποστηρίξει σε τυχόν διαφορές με Τουρκία - Αλβανία αλλά όχι σε διαφορές με Σκόπια - Βουλγαρία ενώ οι Δυτικοί το αντίθετο.
Από εκεί και πέρα γίνεται αξιολογηση απειλής.Λογω δημογραφικου προβλήματος και γενικής αδυναμίας της Ρωσίας ο σλαβικός κίνδυνος πλέον είναι αμελητεος ενώ ο τουρκαλβανικός υπαρκτός.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή και η διαίσθηση του Έλληνα είναι ορθή.

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
    ========================
    Επειδή μέχρι σήμερα ποτέ δέν είδαμε τους Αμερικανούς να αναγνωρίζουν τα συμφέροντα των χωρών και λαών όπου, κατα προκλητικό τρόπο εγείρουν και εις βάρος των λαών αυτών εκμεταλλεύονται απάνθρωπα τα δικά τους και χωρίς ΠΟΤΕ να έχουν μελετήσει την πολιτική των 'Αγγλων στα χρόνια της δικής τους αποικιοκρατίας, η αγανάκτηση στις χώρες αυτές θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ του νέου αντιπάλου δέους.

    Σηματοδοτούνται έτσι πολλά και μερικά απο αυτά φάνηκαν και στην χθεσινή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Για μένα προσωπικά εκείνο που πρέπει να παρουσιασθεί είναι ο κίνδυνος απο ένα αντίπαλο δέος όχι απο την Ρωσία αλλά απο την συμμαχία Ρωσίας-Κίνας-Κορέας-Ινδίας.

    Σε μία τέτοια πιθανή αλλά και ορατή περίπτωση η Ευρώπη πού θα ανήκει; Ή μήπως θα χωρισθεί σε φιλοαμερικανική και φιλορωσική Ευρώπη; Φυσικά αυτό υποφώσκει επειδή οι Πολωνοί, οι Ούγγροι και οι χώρες της Βαλτικής έζησαν τους Ρώσους στο πετσί τους και νομίζουν ότι, το πετσί τους με τους Αμερικανούς θα υποφέρει λιγότερο. Κούνια που τους κούναγε !

    Είναι μέχρι σήμερα απορίας άξιον, πώς ούτε ένας απο τους εν πολλοίς αρτηριοσκληρωμένους και διεστραμμένους ευρωπαίους ηγέτες δέν βγήκε να πεί στον λαό του ότι, το μέλλον της Ε.Ε. αρχίζει απο τον Ατλαντικό και φθάνει μέχρι τα Ουράλια. Το πολιτικό και κατα βάσιν το οικονομικό, αλλα - άν θέλετε - και το πολιτισμικό μέλλον γιατί - άν συμφωνείτε - άλλο ο Αράπης με το σαξόφωνο και άλλο η λίμνη των κύκνων.

    Κλείνω με την απάντηση σε μία ερώτηση που πολλά στόματα, γλώσσες και χείλη διατυπώνουν και η οποία μέχρι σήμερα δέν υπήρχε. Σήμερα υπάρχει. Στα Σκόπια κατασκευάζεται η μεγαλύτερη στον κόσμο αμερικανική πρεσβεία με - κρατηθείτε - 13 υπόγεια ! ο Spiegel την κατονομάζει με το δεύτερο Guantanamo στον Πλανήτη.

    Μόνο το ρεύμα, που χρειάζεται για να φωτίζονται και να κλιματίζονται τα υπόγεια αυτά, θα πρέπει να παράγεται απο τα μισά πετρέλαια που παίρνουν τα Σκόπια απο την χώρα μας μέσω του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Και επειδή δίπλα απο τα Σκόπια έχει κατασκευασθεί και το μεγαλύτερο αμερικανικό στρατόπεδο στον Πλανήτη, το Bondsteel, δέν θα μιλούμε μόνο για ενέργεια αλλά και για αμερικανική κατοχή στα Βαλκάνια.

    Οι σκέψεις γίνονται πιο σύνθετες όταν συμπεριλάβει κανείς και κάποια συρραξούλα εδώ στα νότια. Γιατί σίγουρα οι εγκαταστάσεις αυτές δέν κατασκευάζονται για να έρχονται κάποιοι Αμερικανοί τουρίστες στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive