Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008


Ξεσκεπαστε τους Θεμελιωδεις μυθους του ΚΚΕ.

«Το Δημοκρατικο» ΚΚΕ

ΓΡΑΦΕΙ Ο : "ΙΑΣΩΝ"

Παραθετουμε τους στοχους και τα καθηκοντα του ΚΚΕ όπως περιγραφονται στο Προγραμμα του και στις ιστοσελιδες του αφ εαυτων επεξηγηματικα της κοινωνιας δουλων και υποτελων στην τυραννια του ενός και μοναδικου κομματος που ονειρευονται.Αν υπηρχε συντεταγμένη πολιτεια και όχι δειλοι ανιστορητοι βολεψακηδες ή φιλοτιμοι συνοδοιποροι, το ΚΚΕ δεν θα μπορουσε με αυτό το προγραμμα που αρνηται τις ακλογες και την Δημοκρατια , την ελευθερια του ΛΑου να αποφασιζη κάθε φορα για την κυβερνησι του, να υποκρινεται, να παριστανη το απαυγασμα της Δημοκρατιας, ενώ παραμενει σταλινικο, δογματιΚο, μησιτικο ανελευθερο…

1.Απο το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, Κεφάλαιο Γ, με τίτλο «Χαρακτήρας της Επανάστασης.Το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, δημοκρατικό μετωπο πάλης και το πέρασμα στο σοσιαλισμό.» όπως ισχύει και ακολουθείται κατα γράμμα σήμερα.

« Ο ελληνικός Λαός θα απαλλαγεί απο τα δεσμά και τις συνέπειες της καπιταλιστικής εκεμετάλλευσης , της ιμπεριαλιστικής καταπίεσης και εξάρτησης, οταν η εργατική τάξη με τους συμμάχους της πραγματοποιήσει την σοσιαλιστική επανάσταση και προχωρήσει στη οικοδόμηση του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού...Η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική. Κινητήριες δυνάμεις της σοσιαλιστικής επανάστασης θα είναι η εργατική τάξη ως ηγετική δυναμη, οι προλετάριοι, η φτωχή αγροτιά και τα πιο καταπιεσμένα λαικά μικροαστικά στρώματα της πόλης... Αναδείχνεται πιο επιτακτικά η ανάγκη το ΚΚΕ με την πολιτική του να συμβάλει στη διαμόρφωση και ωρίμανση για τη σοσιαλιστική επανάσταση..Η ωρίμανση των προυποθέσεων για τη σοσιαλιστική επαναστατική αλλαγή δεν θα είναι εργο μιας πράξης αλλα αποτέλεσμα διαδικασίας…Τα όργανα αυτού του μετώπου είναι τα επιτελεία του αγώνα σε κάθε επιπεδο, οργανωτές, καθοδηγητές σκληρών ταξικών συγκρούσεων..Κινητοποιούν τον λαό ωστε να ματαιώνει αντιλαικές επιλογές, να μην πειθαρχεί. ..Τα καθοδηγητικά όργανα του ΑΑΔΜ (Αντι-ιμπεριαλιστικού, Αντι-μονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου)..αποτελούν τα έμβρυα της νέας πολιτικής εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της..»

2. Απο την «Εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο 17ο Συνέδριο 9-12 Φεβρουαρίου 2005», η οποία ενεκρίθη απο το 17ο συνέδριο του ΚΚΕ

«...Δεν θα κουραστούμε να υπογραμμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι μία επιλογή έχουν.Την ανάπτυξη των αγώνων τους, την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου.......Οπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν οι Θέσεις , χρειάζεται να κατανοηθεί πιο βαθιά ο χαρακτήρας του Μετώπου, ως κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, που καλείται , όχι μόνο να αποσπάσει κατακτήσεις, αλλά να φέρει εις πέρας και το έργο της κατάκτησης της λαικής εξουσίας.Αυτή η αντίληψη πρέπει να διαποτίζη την καθημερινή δουλιά του κόμματος....

..Το μέτωπο προβάλλει στο λαό, ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν στο επίπεδο εξουσίας τα συμφέροντα των καταπιεσμένων λαικών δυνάμεων, αναπόστατα δεμένα με δραστική αλλάγή ...Να φύγουν τα αστικά κόμματα απο το τιμόνι της διακυβέρνησης. Πρέπει να ανατραπή το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Το μέτωπο πρέπει να έχει πρόταση προς το λαό και στο επίπεδο εξουσίας..

.. Το κόμμα έχει διατυπώσει μια γενική ιδέα ... την ιδέα της λαικής εξουσίας που θα έχει κίνητρο την λαική οικονομία,..την διεθνή λαική αλληλεγγύη..... Στο πρόγραμμα του ΚΚΕ αναφέρεται ότι σε συνθήκες κορύφωσης της ταξικής πάλης , επαναστατικής ανόδου του κινήματος , εφ΄όσον έχει ξεκινήσει αντικειμενικά η επαναστατική διαδικασία, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση που εκφράζει την εξουσία του λαού χωρίς γενικές εκλογές.. »

3. Απο το Πρόγραμμα του ΚΚΕ , Δ. Κεφάλαιο με τίτλο «Η Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού»

«..Αφετηρία για το πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας στο σοσιαλισμό, κατώτερη βαθμίδα του κομμουνισμού είναι: η επαναστατική κατάκτηση της εξουσίας απο την εργατική τάξη σε συνεργασία με τους συμμάχους της..Ανεξάρτητα απο την μορφή που θα πάρει το σοσιαλιστικό κράτος απο την άποψη της ταξικής ουσίας, θα είναι επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου..» και εν συνεχεία, «..Η μορφή που θα πάρει το επαναστατικό εργατικό κράτος θα λυθεί μέσα στην επαναστατικη πάλη στους σκληρούς ταξικούς αγώνες , σε συνθήκες που ξεσπάει και αναπτύσσεται η επαναστατική διαδικασία..»

4. Απο το Πρόγραμμα του ΚΚΕ , Δ. Κεφάλαιο με τίτλο «Η Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού

«...Η ιστορία της ταξικής πάλης του εργατο-αγροτικού κινήματος στην Ελλάδα, στις ειδικές συνθήκες της πάλης,όπως και η ιστορία των σοσιαλιστικών επαναστάσεων, ανέδειξε διάφορες μορφές θεσμών λαικής εξουσίας (σοβιέτ, λαικά συμβούλια, λαικά δικαστήρια κλπ)..Με την επαναστατική κατάκτηση της εξουσίας απο την εργατική τάξη και τους συμμάχους της αρχίζει η μεταβατική περίοδος απο τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμο.....Η εργατική τάξη θα πάρει τις τύχες στα δικά της χέρια..Με αυτή τη βεβαιότητα το ΚΚΕ εκθέτει ανοιχτά το Πρόγραμμα του φιλοδοξώντας να γίνουν οι ιδέες του υλική δύναμη για ριζική αλλαγή..Μαιος 1996..»

Είναι σαφες.Οση σχεσι εχει ο φαντης με το ρετσινιλαδο άλλη τοση εχει το ΚΚΕ με την Δημοκρατια.

Τουλαχιστον να το γνωριζουμε

ΙΑΣΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλώ κάθε φορά που χρησιμοποείται τη λέξη δημοκρατία να προσδιορίζετε για τι είδους μιλάτε.
    Αστική κοινοβοθλευτική δημοκρατία
    ή λαική δημοκρατία.

    Κατά τα άλλα είναι σαφέστατο..

    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive