Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Κύπρος: Νομιμοποίηση της εθνοκάθαρσης;

Παραθέτουμε σκέψεις και ανησυχίες του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου Χρυσόστομου του Β΄που προβληματίζουν όλον τον Ελληνισμό.
Kαι οι οποίες εκφράστηκαν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών γιά την 9η Ιουλίου 1821, επέτειο του απαγχονισμού του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού και της καρατόμησης των Μητροπολιτών των Ηγουμένων και των Προκρίτων της Κύπρου.
Ο παρακαθήμενος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τις αμφιβολίες του γιά το πόσο αξιοποιήθηκε η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ενώ αντίθετα, όπως είπε, δημιουργήθηκε ο μύθος του καλού και διαλλακτικού Ταλάτ, που με τα δείπνα και τις κοινωνικές συναντήσεις θα έλυνε το πρόβλημα.
Αναφερόμενος επίσης στους αγώνες που δίνει ο Κυπριακός λαός για την επίλυση του κυπριακού, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση πως έστω και τώρα αν Ελλάδα και Κύπρος συντονίσουν τις προσπάθειες τους και μείνουν αμετακίνητες σε θέσεις αρχών, είναι δυνατή η σωτηρία της Κύπρου…
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με θέμα ”Η συμβολή της Εκκλησίας της Κύπρου στους αγώνες του έθνους”, χαρακτήρισε την 9η Ιουλίου 1821, ορόσημο για ολόκληρο τον ελληνισμό.
Φορτώσαμε τις ευθύνες της τουρκικής αδιαλλαξίας στη δική μας πλευρά, και από αυτόν τον αυτοεγκλωβισμό θα έχουμε νέες οδυνηρές απώλειες.

Η εθνοκάθαρση αρχίζει να νομιμοποιείται

Η χρήση του όρου ”ελληνοκυπριακό” και “τουρκοκυπριακό” συνιστών κράτος, είναι πρωτάκουστη, συνέχισε προσθέτοντας πως η αναφορά στην κατοχή καταργείται στη πράξη.
Παράλληλα έκανε λόγο για εθνοκάθαρση, που αρχίζει να νομιμοποιείται…,
Επεσήμανε ότι η προσπάθεια της Τουρκίας να νομιμοποιήσει την κατοχή, να αποενοχοποιηθεί από την εισβολή, δεν μπορεί να ευοδωθεί όσο υπάρχουν οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα των ΗΕ και της ΕΕ που θωρακίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία.΄
Οσον αφορά τα περί παρθενογένεσης του κράτους, είπε πως η Ενιαία Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει από παρθενογένεση, ενώ επεσήμανε πως με το άνοιγμα νέων διόδων εξυπηρετούνται τα οικονομικά συμφέροντα της Τουρκίας και εξασθενεί η δυνατότητα άσκησης πίεσης σε αυτήν από τρίτους.
Η Τουρκία δεν επιθυμεί την επανένωση της Κύπρου, έφτασε ο καιρός για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να κατανοήσουμε την κρισιμότητα των καιρών και να χαράξουμε πορεία πλεύσης.
Εκτίμησε επίσης ότι αν δεν αναχαιτιστεί η κατακλυσμιαία είσοδος εποίκων στη Κύπρο, θα πρέπει να μελετηθεί το κλείσιμο όλων των διόδων προς τα κατεχόμενα, τονίζοντας πως η οικονομική ενίσχυση της κατοχής και όχι των Τουρκοκυπρίων δεν οδηγεί σε λύση, αλλά εδραιώνει τα τετελεσμένα και προωθεί τη κατάληψη ολόκληρης της νήσου.
Η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της
Παράλληλα κάλεσε την Ελλάδα «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε ένα κομμάτι του έθνους που κινδυνεύει» λέγοντας πως «βιώσαμε πολλές φορές μέχρι τώρα το πικρό αίσθημα της εγκατάλειψης σε ώρες δύσκολες. “Όταν το 1974 αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια και τις περιουσίες μας, το έθνος δυστυχώς στάθηκε σε απόσταση ασφαλείας από τα τεκταινόμενα προβάλλοντας τη δικαιολογία της απόστασης».
Το έθνος σήμερα βολεύτηκε πίσω από το εσείς αποφασίζεται και εμείς στηρίζουμε.
Τυχόν ευόδωση των τουρκικών επιδιώξεων στην Κύπρο θα οδηγήσει σε διεκδικήσεις και άλλων ελληνικών εδαφών», ενώ έστω και τώρα αν Ελλάδα και Κύπρος συντονίσουμε τις προσπάθειες μας και αν μείνουμε αμετακίνητοι σε θέσεις αρχών είναι δυνατή η σωτηρία.
αναρτηθηκε απο αργυρης σαββατο 6/9/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive