Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Ο "ΠΑΠΑ ΗΛΙΑΣ" ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ : "ΙΑΣΩΝΑ" ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΔΗΜΟΣΘΕΝΙΚΟΙ" ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ!!

ΕΤΣΙ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΛΑΜΨΗ !!

Την Παρασκευή, 18 Ιούλιος 2008

ΈΓΡΑΦΕ Ο ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ: "ΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕ.... ΒΟΥΡΚΟ?"

"το ......... άπλυτο φως…"

_____________________________

Την ΙΔΙΑ μέρα:Παρασκευή, 18 Ιούλιος 2008

ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ κ. "ΙΑΣΩΝ" στον "ΠΑΠΑ ΗΛΙΑ" ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΑΦΗΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ "ΙΑΣΩΝΑ" & "ΠΑΠΑ ΗΛΙΑ" ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ>>

"Υβριν χρη σβεννυναι μαλλον ή πυρκαιην"
________________________

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο "ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ" ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ "ΙΑΣΩΝΑ"

Από:
Προς:skeftomasteellhnika.gr

ΓΡΑΦΕΙ Ο : "ΠΑΠΑ ΗΛΙΑΣ"

Στις ενστάσεις του αγαπητού Ιάσωνα έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Το απόφθεγμα του Ηράκλειτου, που αναφέρεται στην «ύβρη» και την «πυρκαγιά», έχει βέβαια σχέση με το «άπλυτο φως». Αλλά ο Ιάσων δεν μας λέει με ποια έννοια το επικαλείται…

2. Το άπλυτο φως είναι χειρότερο από το σκοτάδι. Η Αποκάλυψη λέει: Έπρεπε να είσαι ή ζεστός ή κρύος. Το γεγονός ότι είσαι χλιαρός, μου προκαλεί σιχασιά. Που σημαίνει ότι και ο χειρότερος αμαρτωλός είναι καλλίτερος από έναν υποκριτή.

3. Την αναρχία συναπαρτίζουν αυτοί, που δεν έχουν ηθικές και πνευματικές αρχές. Και η άρχουσα τάξη προηγείται των πάσης φύσεως αναρχικών με αστρονομική διαφορά.

4. Η δική μου εκδοχή-θέλω να πιστεύω-ότι έχει αφετηρία της το Ευαγγέλιο. Αν σε πολλά σημεία ταιριάζει με την εκδοχή της αριστεράς σ' αυτό δεν φταίω εγώ ούτε το Ευαγγέλιο. Φταίνε εκείνοι, που αρνούνται και το Ευαγγέλιο και τη δικαιοσύνη του. Που σε ένα βαθμό υιοθετούν οι αριστεροί. Βέβαια οι αληθινοί και όχι οι κάλπικοι…

5. Και μέσα στο διαδίκτυο συμβαίνουν πολλά παρατράγουδα. Που βέβαια δεν είναι της ώρας να επισημάνουμε. Ωστόσο πολύ μου άρεσε η φράση του Ιάσωνα, που λέει: «Στο διαδίκτυο εχουμε την δυνατοτητα να διασταυρωσουμε τα ξιφη των ιδεων μας μεχρι ο σπινθηρας να γινη φωτια της αληθειας»…

6. Σχετικά με τους χαραμοφάηδες του Δημοσίου ο Ιάσων έχει δίκιο. Παράλληλα όμως με τους χαραμοφάηδες υπαλλήλους είναι και οι χαραμοφάηδες πολιτικοί. Που ουδέποτε δουλεύουν κι αλογάριαστα ξοδεύουν. Προ και μετεκλογικά. Που μόνη τους δουλειά έχουν να «δουλεύουν» το λαό. Κι αυτό το λένε πολιτική…

7. Νομίζω πως το θέμα έγκλημα, σχετικά με το χριστιανισμό και τον καπιταλισμό, το ξεκαθαρίζω. Λέω ότι και στο χριστιανισμό και τον καπιταλισμό υπάρχουν εγκλήματα. Και μάλιστα μεγάλα. Ωστόσο η εγκληματικότητά είναι προϊόν της δικής τους πρωτοβουλίας κάποιων και όχι απόρροια της χριστιανικής ή σοσιαλιστικής ιδεολογίας.

8. Σχετικά με το κίνητρο του κέρδους, το μπλογκ «σκεφτόμαστε ελληνικά», ανάμεσα στα άλλα κείμενά μου, έχει επιλέξει και το σχετικό με το θέμα αυτό κείμενό μου με τον τίτλο «τερατοπλασίες». (Το στίγμα των κειμένων αυτών προσδιορίζεται απ' το γραμματόσημο με την παράσταση των κλεφτών.) Ωστόσο, πέραν αυτού, θέλω να επισημάνω ότι με βάση το Ευαγγέλιο υπάρχουν άλλα πολύ ισχυρότερα απ' το κέρδος κίνητρα. Όπως η αγάπη, που μπορεί να φτάσει και ως τη θυσία για τους συνανθρώπους μας.

9. Το θέμα της νομιμότητας θα χρειαστεί περισσότερη συζήτηση (πρώτα ο Θεός, σε κάποια άλλη ευκαιρία.). Ωστόσο, μια και γίνεται αναφορά στο Σωκράτη, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Σοφοκλής στην «Αντιγόνη» διατυπώνει μια διαφορετική αντίληψη: Θέτοντας πάνω απ' το νόμο του κράτους τον άγραφο νόμο. Πράγμα, που επαναλαμβάνεται και στο Ευαγγέλιο: Όταν το εβραϊκό συνέδριο απαιτεί απ' τους μαθητές να σιωπήσουν ο Πέτρος αποκρίνεται: «Πρέπει να πειθαρχούμε στο Θεό και όχι στους ανθρώπους». Που σημαίνει ότι πρέπει να πειθαρχούμε στους νόμους όταν αυτοί σέβονται τον θεϊκό νόμο.

10. Και βέβαια ο νόμος πρέπει να είναι «το δίκιο του εργάτη» και της κομμωτριας, του κηπουρου, του μπογιατζη, του οδηγου, του καντηναλαφτη. Κι όχι μονάχα του τεμπελχανείου του καλού υπόκοσμου, που δια μέσου της νομιμότητας καταληστεύει και γδέρνει πολυτρόπως τον ανήμπορο ν' αντισταθεί φτωχό λαό. Κι όσο για τον κ. Πάγκαλο δεν σημαίνει πως όλα, όσα λέει, είναι και πάγκαλα…

11. Ο καπιταλισμός δεν θεωρείται, αλλά είναι το μεγαλύτερο έγκλημα και σκάνδαλο σε βάρος των ανθρώπων. Και τις εγκληματικές του συνέπειες τις ζούνε και τις γνωρίζουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων, που φυτοζωούν και πεθαίνουν εξαιτίας του.

12. Είναι τελείως εξωπραγματικό να υποστηρίζεται ότι

«οπου επικρατει ο καπιταλισμος, ο κομμουνισμος χανει τους δυστυχεις και εξαθλιωμενους που ειναι οι εν δυναμει πελατες του εφ οσον μονο εξαθλιωμενοι και δυστυχεις εν τη απελπισια των θα θεωρουσαν οτι με τον κομμουνισμο και την σοσιαλιστικη επαναστασι θα ζουν καλλιτερα.

Στις χώρες, που επικρατεί ο καπιταλισμός εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν απ' τη δυστυχία. Η οποία θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Αφού ο πλούτος-δεδομένου ότι δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος του υπαρκτού σοσιαλισμού συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια. Και τα δικαιώματα του λαού συρικνώνονται και φαλκιδεύουνται ολοένα και περισσότερο. Το να έχουν οι έχοντες και οι κατέχοντες διαφορετική γνώμη είναι πολύ φυσικό. «Ο χορτάτος, λέει ο λαός, δεν καταλαβαίνει το νηστικό».

13. Και στο χώρο του υπαρκτού σοσιαλισμού έγιναν υπερβάσεις και αυθαιρεσίες εγκληματικές, όπως προαναφέραμε... Οι οποίες διαπνέονταν απ' το πνεύμα της απληστίας και πλεονεξίας, που είναι τελείως άσχετο προς το σοσιαλισμό. Και που ους το υπαγόρευε η αίσθηση της δύναμης και κάποτε της παντοδυναμίας, που είχαν στα χέρια τους. Πράγμα, που παρατηρείται και στο δικό μας το χώρο. Όπου κάποιοι αυτοδιαφημιζόμενοι ως σοσιαλιστές σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύονται καπιταλιστικότεροι των καπιταλιστών. Που είναι, δηλαδή, καπιταλιστές με σοσιαλιστικό προσωπείο.

14. Και σχετικά με τα γουρούνια του Ηράκλειτου; Θέλει ο Ηράκλειτος απλά να πληροφορήσει τους ανθρώπους της εποχής εκείνης για το ότι τα γουρούνια αγαπάνε το βούρκο περισσότερο παρά το καθαρό νερό; Και δεν έχει το παράδειγμά του ηθικές προεκτάσεις; Και μάλιστα εξαιρετικά εύγλωττες. Όταν και σε άλλη περίπτωση μιλάει για τον παραλογισμό αυτών, που προσπαθούν να καθαριστούν με λάσπη από τη λάσπη!…

Σημ.skeftomasteellhnika.gr: Σ`αυτού του είδους τις "αντιπαραθέσεις" δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. ΜΟΝΟΙ κερδισμένοι ΟΛΟΙ εμείς που ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, που ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΘΑ, που αύριο ΕΜΕΙΣ θα διδάξουμε τα παιδιά μας ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Δημοκρατία ΑΛΗΘΙΝΗ. Και ως συνήθως λέμε:"ΘΕΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ- ΣΥΝΘΕΣΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive