Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ??? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ????

Αγαπητοί επιβάτες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου




Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε συνεχώς αποδέκτες παραπόνων από το επιβατικό κοινό, σχετικά με πλήθος των προβλημάτων που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των προαστιακών μεταφορών, οφείλουμε ως εργαζόμενοι να επισημάνουμε τα εξής:

    1) Η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το πέρας των έργων και αφορά τις μετακινήσεις από τον Πειραιά προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα, όπως και από Αεροδρόμιο προς Κιάτο κρίνεται επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Η μετεπιβίβαση των επιβατών -δύο και τρεις φορές- προκειμένου να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, προκαλεί δικαιολογημένο εκνευρισμό και εντάσεις των οποίων τελικοί αποδέκτες γινόμαστε εμείς. Οι συχνές καθυστερήσεις των τρένων δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ οι χρόνοι άφιξης εντός της αστικής ζώνης αντί να μειώνονται διαρκώς αυξάνονται!!! Οι εργαζόμενοι δια των νόμιμων εκπροσώπων τους εγκαίρως επεσήμαναν το πρόβλημα στους "υποτιθέμενους" αρμόδιους προσπαθώντας να αποτρέψουν έστω και την τελευταία στιγμή την εφαρμογή αυτών των τραγικών σχεδιασμών, όμως για ακόμα μια φορά μας αγνόησαν παντελώς. Φαίνεται ότι τα αυτιά τους έχουν πάψει να ακούνε πλέον τις φωνές αγωνίας υπαλλήλων των 800 ευρώ, μιας και οι ίδιοι αμείβονται με υπέρογκα - για τις υπηρεσίες που αυτοί παρέχουν – ποσά, προκειμένου να διαλύσουν τα πάντα...

    2) Οι σταθμοί του πάλαι ποτέ Ολυμπιακού έργου εγκαταλελειμμένοι εντελώς στην τύχη τους εγκυμονούν πλέον σοβαρούς κινδύνους για την υγιεινή και την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των εργαζομένων. Ανύπαρκτη καθαριότητα, ελλιπής φύλαξη, παντελής απουσία στοιχειώδους πρόληψης. Κομβικοί σταθμοί όπως ο σταθμός Νεραντζιώτισσας βρίσκονται υπό συνεχή ανακατασκευή τα τελευταία 2 χρόνια ενώ παραμένει άγνωστο πότε τελικά θα παραδοθούν. Στην Ελλάδα του 2008 οι επιβάτες μας έχουν να αντιμετωπίσουν ανελκυστήρες μονίμως χαλασμένους, κυλιόμενες σκάλες που δεν «κυλάνε» ποτέ και εκδοτικά μηχανήματα μόνιμα «προσωρινά εκτός λειτουργίας».

    3) Η τραγική μείωση του προσωπικού σταθμών έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα. Οι περισσότεροι πλέον σταθμοί λειτουργούν με μόνο έναν υπάλληλο κι αυτόν όχι σε όλες τις βάρδιες, ο οποίος και θα πρέπει να κάνει απλά τα εξής: να πουλήσει εισιτήρια, να δώσει πληροφορίες, να διεκπεραιώσει την γραφειοκρατία της εταιρείας, να καθαρίσει τον σταθμό, να επέμβει σε τυχόν προκληθέν ατύχημα, να ενημερώνει με αναγγελίες το επιβατικό κοινό, όπου είναι δυνατόν, για τυχόν καθυστερήσεις, να φροντίζει για την στοιχειώδη λειτουργία του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του σταθμού και τέλος να υπομένει στωικά τα απολύτως δικαιολογημένα εντονότατα παράπονα του ηρωικού επιβατικού μας κοινού!!! Φυσικά για εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ ούτε λόγος να γίνεται... Σημειώνεται ότι το προσωπικό που εξυπηρετούσε τους 9 αρχικούς σταθμούς, αποδεκατισμένο από συνεχείς «μετακινήσεις» εξυπηρετεί τώρα 23 σταθμούς!!!

    4) Τα τρένα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση από άποψη καθαριότητας εντός και εκτός. Συρμοί που κάποτε μαγνήτιζαν βλέμματα θαυμασμού, τώρα προκαλούν απέχθεια. Τουαλέτες που δεν λειτουργούν σε συνδυασμό με βαγόνια χωρίς κλιματισμό καθιστούν το ταξίδι μια απλή "υπομονετική" ταλαιπωρία.

    Αγαπητοί επιβάτες στην δική σας ταλαιπωρία και διαμαρτυρία έρχεται να προστεθεί και η δική μας κραυγή αγωνίας. Μια αγωνία που αφορά το μέλλον τόσο το δικό μας όσο και των οικογενειών μας. Μια αγωνία που μεγαλώνει μέρα με την μέρα βλέποντας υψηλόμισθους Διευθύνοντες Συμβούλους να εναλλάσσονται ο ένας μετά τον άλλον με μοναδικό τους μέλημα την πλήρη απαξίωση του Προαστιακού. Μια αγωνία που γιγαντώνεται βλέποντας να παίζονται στις πλάτες μας ύποπτα παιχνίδια που στόχο έχουν τελικά όλους μας, εσάς κι εμάς.

    Αγαπητοί επιβάτες επειδή μοναδικός τρόπος αντίδρασης για μας είναι ο συνεχής αγώνας, όλοι οι εργαζόμενοι του Προαστιακού σας υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε λεπτό να παλεύουμε για:

    ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

    ΠΑΡΟΧΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗ

    Σας ευχαριστούμε που ακόμα έχετε το κουράγιο και ταξιδεύετε μαζί μας!

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ.

0000
clickcomments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive