Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο "ΠΑΠΑ ΗΛΙΑΣ" ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο "ΑΝΕΜΟΣ"

Ο/Η Anemos άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΑΠΑ ΗΛΙΑΣ : "ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΛΑΟΥ" !!":

Φυσικά και φταίνε οι βουλευτές.

Οι βουλευτές είναι οι άγοντες το λαό και αυτό ωφείλουν να το κάνουν σωστά.
Όχι να άγονται, όπως κάποιοι που χάνουν τις εκλογές και ευθαρσώς σκέφτονται και μιλάνε για επαναπροσδιορισμό θέσεων και ιδεολογιών στο βωμό του αγώνα ανακατάληψης της εξουσίας.
Άγει λοιπόν η εξουσία(Παρεμπιπτόντως, εκ του άγω προέρχεται το "τουρκικό" αγάς) και αφού άγει, ευθύνεται για τα πάντα. Για την έλλειψη παιδείας, για τη δημοκρατική, οικονομική και όποια άλλη κρίση παρουσιάζεται.
Και πάνω απ' όλα υπεύθυνοι είναι οι αρχιεξουσιαστές. Στην Ελλάδα λέγονται πρωθυπουργοί.
Όπως κι αν λέγονται, αυτοί είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα πάντα...
Και βέβαια, αποκλειστικά υπεύθυνοι για τους κακούς άγοντες που τους δίνεται η "ευκαιρία" να συνεχίσουν δεύτερη τετραετία, είναι όσοι τους ξαναψηφίσουν.
Ουπς! Αδιέξοδο η προηγούμενη πρόταση!
Γιατί το να μην αντιλαμβάνεσαι τον κακό κυβερνήτη, οφείλεται προφανώς σε λάθος παιδεία.
Και ποιος είναι υπεύθυνος για την παιδεία;
Η εξουσία.
Ουφ! Φα
ύλος κύκλος.
Μοναδική λύση η προσπάθεια πραγματικής παιδείας από εξωκρατικούς φορείς. Εννοώντας όλο το κρατικό σύστημα με τα διαπλεκόμενα μέρη του μαζί...
Κάτι σαν εμάς δηλαδή...
Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που προσπαθούν να περιορίσουν την έκφραση μέσα από τα blogs.
Ίσως πλέον να είναι ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος της υπαρκτής ολιγαρχίας...
"ΑΝΕΜΟΣ"

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Άνεμε

    Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Για την περίπτωση όμως της ιδιωτικής παιδείας δεν συμφωνώ.

    Με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δεν θα έχουμε αριστίνδην, αλλά "χρηματίνδην" παιδεία. Που σημαίνει ότι όχι όποιος έχει μυαλό, αλλά όποιος έχει χρήματα θα εξελίσσεται, δια της τεθλασμένης.

    Χώρια που θα έχουμε εισροή του άκρατου καπιταλισμού, που μας οδηγεί στο χειρότερο μεσαίωνα, που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Και στην ιερή εξέταση του οποίου θυσιάζονται και σήμερα εκατομμύρια ανθρώπων, που μελλοντικά θα γίνουν ασύγκριτα περισσότερα...

    Αφού οι έχοντες και κατέχοντες ολοένα και περισσότερα γίνονται ολοένα και λιγότεροι. Ενώ πολλαπλασιάζονται ιλιγγιωδώς οι ελάχιστα ή μηδέν κατέχοντες. Που η καπιταλιστική νομιμότητα καταδικάζει σε θάνατο.

    Και αυτό γίνεται με την παιδεία της αδικίας και της απανθρωπιάς, που μας διδάσκει η καπιταλιστική Ευρώπη και η ακόμη καπιταλιστικότερη Αμερική. Που ουσιαστικά έχουν υιοθετήσει το νόμο της Ζούγκλας. Ή και κάτι ακόμη χειρότερο...

    Η δική μας παιδεία πρέπει να είναι ελληνική και χριστιανκή. Κι όταν λέμε χριστιανική, εννοούμε σύμφωνη με το Ευαγγέλιο. Κι όχι σύμφωνα με τον κατεστημένο χριστιανισμό, που είναι ο δεκανίκι της αδικίας...

    παπα-Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive