Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΑΣ "ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ" ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ BLOG. ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ

Η παραγραφή επιτυγχάνεται δια των εκλογών

ΑΠΟ ΤΟ: By Factorx June 26, 2008

Για να είστε μέσα στα πράγματα και να μην σας δουλεύουν ψιλό γαζί τα κανάλια, προσέξτε κι αυτά: Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει διώξεις κατά υπουργών μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Το ίδιο προβλέπει, στην παράγραφο 2 του άρθρου 3 και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος υλοποιεί τη συνταγματική διάταξη.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ένας υπουργός που θα αποδειχθεί ότι τα πήρε κατά την διάρκεια της προηγούμενης συνόδου της Βουλής, δηλαδή την περίοδο 2000-2004, δεν μπορεί να πάθει πλέον τίποτα. Θα κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας και θα απολαμβάνει όσα έβγαλε με τον ιδρώτα του προσώπου του (πχ σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, ΟΣΕ κλπ). Εκείνοι που θα συλληφθούν κλέβοντας οπώρας σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο (πχ ταξίδια στην Ελβετία, εμβάσματα, τιμολόγια) μπορεί να διωχθούν μόνο μέχρι το πέρας της επόμενης συνόδου της παρούσης Βουλής, που θα αρχίσει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.
Προσέξτε τώρα: Αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί τελικά (όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής) την πρόταση της αντιπολίτευσης να συνεχιστούν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής και το καλοκαίρι, για να μπορεί να συσταθεί και εξεταστική επιτροπή για τη Ζημενς, τότε η Βουλή θα κλείσει την Παρασκευή. Έτσι το θέμα της εξεταστικής θα ξαναμπεί στο τραπέζι από τον Οκτώβριο, που θα λειτουργήσει και πάλι η Ολομέλεια. Τότε όμως μπορεί να προκληθούν αιφνιδίως εκλογές, οπότε με την διάλυση της Βουλής παραγράφονται και οι ευθύνες υπουργών, αν «δεν προλάβουν» να συγκροτήσουν εξεταστική επιτροπή. Γι αυτό ο Γ. Παπανδρέου φωνάζει «εξεταστική τώρα».
Πάμε στοίχημα ότι κάτι τέτοιο θα γίνει; Όπως εξάλλου μαθαίνω πρόθεση του Κώστα Καραμανλή δεν είναι να πάρει το μαχαίρι και να αρχίσει να παίρνει κεφάλια. Κάνει πολύ ζέστη για να γεμίσουμε αίματα καλοκαιριάτικα. Θα αφήσει απλώς εκτός ψηφοδελτίων και πολιτικής τους λαδιάρηδες.
Διαβάστε και τι γράφαμε εδώ, από πολύ νωρίς:
Στόχος, η παραγραφή των πολιτικών ευθυνών
Topics: Πολιτική Επικαιρότητα

42 Σχόλια to “Η παραγραφή επιτυγχάνεται δια των εκλογών”
ΥΓ. ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ -Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ- ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ:"ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΣΕ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive