Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Βουβός είναι ο κόσμος. Του Μιχάλη Χαραλαμπιδη

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, πλήθος και κείμενο που λέει "NΔ NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 62 A2"Όπως εύκολα κανείς διαπιστώνει, η νίκη της ΝΔ δεν συνδυάστηκε με πανηγύρια και θριαμβολογίες.
Βουβός είναι ο κόσμος.
Η νίκη της ΝΔ δεν συνδυάστηκε με διθυραμβικές ομιλίες σε μπαλκόνια και γαλάζιες σημαίες να ανεμίζουν στις κεντρικές πλατείες των πόλεων. Ξέρουν ότι η νίκη αυτή έγινε με νοθεία... Ξέρουν ότι τη νίκη αυτή την έδωσε το λογισμικό και το πρέταντορ. Το ξέρει και ο Τσίπρας και είναι πολύ ύποπτο που δεν βγήκε να το καταγγείλει.
Η σιωπή εδράζεται στη ντροπή. Οι περισσότεροι Έλληνες ντρέπονται γι’ αυτό που τους λεν ότι ψήφισαν. Κανείς δεν είναι περήφανος για το νοθευμένο 41% που έδωσαν στον εαυτό τους, αυτοί οι μικροσκοπικοί άνθρωποι.
Και γι’ αυτό δεν ακούει κανείς πολιτικές συζητήσεις γύρω του, γι’ αυτό υπάρχει η σιωπή. Σιωπούν γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι άδεια η ψήφος που έριξαν. Κι όσοι διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε, ξέρουμε ότι έρχεται καταιγίδα.
Γι’ αυτό, η μάχη δεν τελείωσε. Θα τελειώσει οριστικά στις 25 Ιουνίου. Και όπως λέει ο ποιητής, «προσπάθησε όσο μπορείς, τη ζωή σου να μην την εξευτελίζεις». Και όσοι βαστάμε ακόμα και τραβάμε τον ανήφορο, έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας.
Γιατί όλοι όσοι σιωπούν από ντροπή σήμερα, ίσως με λίγο σκούντημα να φωνάζουν από χαρά σε ένα μήνα. Όχι γιατί δεν θα βγει η ΝΔ και θα καταποντιστεί περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι, όχι, όχι. Απλά γιατί δεν κιότεψαν. Γιατί παραμέρισαν για λίγο την ασφάλεια, γιατί ξέχασαν για λίγο να ντρέπονται.
Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Δημόκριτος «Όπερ μάλιστα την αρετήν συνέχει, το αιδείσθαι», και ίσως είμαστε σε αυτό ακριβώς το σημείο, να αισθανθούμε για δυο στιγμές την αρετή.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive