Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΡΕΛΑ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΤΟΝ 28ΧΡΟΝΟ ΑΡΜΕΝΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΛΑΜΠ – ΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ, ΕΓΙΝΕ «ΝΟΝΟΣ» ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

barelas

Γιος του Βασίλη Βαρελά,  του κασκαντέρ που αντικαθιστούσε τον Τσάκ Νόρις σε επικίνδυνες σκηνές των ταινιών τη δεκαετία του 1980 και καταδικασμένου, ως ηθικού αυτουργού, για τη δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού και του μόλις 2 ετών γιου του τον Νοέμβριο του 2011, είναι ο 15χρονος....

που τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής μαχαίρωσε με σουγιά έναν 28χρονο Αρμένιο έξω από νυχτερινό κέντρο της οδού Υπαπαντής στην Καλαμάτα, μετά από καβγά.

Εκτός από τον 15χρονο, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη συμπλοκή ένας 18χρονος και ένας 21χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι μπλέχτηκε στον καβγά ένα ακόμα άτομο από την παρέα των νεαρών. Επίσης, κατηγορείται και ένας Αρμένιος φίλος του παθόντα για ψευδή κατάθεση, γιατί αρχικά αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στο σημείο της συμπλοκής, ενώ κατηγορείται ότι συμμετείχε και στον καβγά. Ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή του.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Βαρέλας, εκτός από ηθικός αυτουργός της δολοφονίας πατέρα και γιου το 2011, εκτίει και ποινή κάθειρξης και για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης και σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος γιος του ανήκει σε συμμορία η οποία είχε χτυπήσει 31χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ στην Καλαμάτα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από μερικές ημέρες, έξω από από τις φοιτητικές εστίες στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης.

Όπως είχε καταγγείλει το θύμα μετά τη λήξη του αγώνα, τον οποίο παρακολουθούσε και με άλλους σε καφετέρια, αντιλήφθηκε ότι κάποια άτομα έχουν πλησιάσει απειλητικά τον 36χρονο ξάδερφό του και έσπευσε να τον βοηθήσει. Τα άτομα αυτά -δύο εκ των οποίων με φανερά πρόσωπα και τα υπόλοιπα με καλυμμένα χαρακτηριστικά- που φέρονται να είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον ξάδερφό του σε έντονο ύφος να βγάλει τη μπλούζα της ΑΕΚ, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε στη συνέχεια και με τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο ξαδέρφια δεν έφεραν ιδιαίτερη αντίσταση, όταν σε ανύποπτο χρόνο, σύμφωνα με την καταγγελία, ένα από τα παραπάνω άτομα χτύπησε τον 31χρονο στο κεφάλι πάνω από το δεξί μάτι με ένα γυάλινο αντικείμενο (πιθανόν ποτήρι ή μπουκάλι) τραυματίζοντας τον. Αιμόφυρτος ο 31χρονος κάλεσε σε βοήθεια, ενώ τα άτομα που είχαν κινηθεί απειλητικά εναντίον του τράπηκαν σε φυγή.
Ο 31χρονος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία καταγράφοντας το περιστατικό, ενώ χθες το θύμα κατέθεσε μήνυση.

Επειτα από έρευνες έχει ήδη συλληφθεί ένας 22χρονος για τη συμμετοχή του στο επεισόδιο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος: «Ο εντολέας μου έπεσε θύμα απαράδεκτης, ακραίας και τυφλής οπαδικής βίας, από ομάδα κουκουλοφόρων, παντελώς απρόκλητα και αναίτια. Στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς το σπασμένο ποτήρι τον χτύπησε δυο μόλις εκατοστά από το δεξί του μάτι, ενώ έχασε πολύ αίμα. Έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ποινικές διαδικασίες εκ μέρους μας προκειμένου οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στις αρμόδιες αρχές και να τιμωρηθούν άμεσα και παραδειγματικά από την Δικαιοσύνη. Τέτοιες πράξεις ωμής και δολοφονικής βίας δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Οι εικόνες της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού είναι ακόμα νωπές στη μνήμη μας».

Βασίλης Βαρελάς: Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις,«νονός» της Καλαμάτας

Καταγραφή

Ο αρχηγός του… Χόλιγουντ

Η πορεία του Βασίλη Βαρελά (επάνω, η φωτογραφία του) ξεκίνησε από τη Νέδουσα Ταϋγέτου. Ενδιάμεσοι σταθμοί ο Καναδάς, το Χόλιγουντ και επιστροφή στις πιάτσες – καβάτζες της Καλαμάτας. «Κάποτε στην Αμερική» χρόνια πίσω, στη δεκαετία του ’80, ο πυγμάχος από τη Μεσσηνία Βασίλης Βαρελάς, δις πρωταθλητής του kick boxing, έκανε καριέρα στα κινηματογραφικά πλατό του Χόλιγουντ. Ριψοκίνδυνος κασκαντέρ, ντουμπλάριζε στις πολύ επικίνδυνες σκηνές τον Τσακ Νόρις.
Το κεφάλαιο «αμερικάνικο όνειρο» για τον κασκαντέρ – πυγμάχο έκλεισε με μια δολοφονία στον Καναδά το 1988 που τον έφερε καταζητούμενο με διεθνές ένταλμα. Σε ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών είχε δολοφονήσει το θύμα πυροβολώντας το εν ψυχρώ στο κεφάλι. Εκτοτε ο Βαρελάς άλλαξε καριέρα και από κασκαντέρ του Χόλιγουντ επέστρεψε στην Καλαμάτα στον πρωταγωνιστικό ρόλο τού αρχινονού στις συμμορίες της Μεσσηνίας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μέχρι το 2008 μπαινόβγαινε στις φυλακές κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών.
Η οργάνωση συμμορίας με δράση σε συμβόλαια θανάτου και εκβιασμούς καταστηματαρχών με εισπράξεις υψηλές ταρίφες, που έφθαναν ακόμα και τα 3.000 ευρώ είχε δρομολογηθεί. Τον ρόλο του εκτελεστή στην ομάδα έπαιζε ένας 29χρονος Αλβανός, γνωστός στις πιάτσες της Αθήνας ως Νίκο. Σ’ αυτόν ο Μπιλ είχε αναθέσει να βγάλει από τη μέση τον πρώην σύζυγο της μνηστής του με τον οποίο είχε διαφορές. Δυο φορές από καθαρή τύχη σώθηκε το υποψήφιο θύμα από τις ενέδρες θανάτου που του είχαν στήσει. Στην πρώτη ενέδρα, τον Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια ο δράστης τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ύστερα από μάχη που έδωσαν οι γιατροί επέζησε.
Η αποκάλυψη της διπλής στυγερής δολοφονίας του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του ηλικίας μόλις δύο χρονών γιου του, στα τέλη Νοεμβρίου του 2011, σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του Βασίλη Βαρελά και της αδίστακτης συμμορίας του. Τα πτώματα βρέθηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο μέσα σε ένα αρδευτικό κανάλι. Ο πατέρας είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ ο δολοφόνος είχε σφάξει το παιδάκι πλήττοντάς το με μαχαίρι βαθιά στον λαιμό.
Οι εντατικές έρευνες της Αστυνομίας για το αποτρόπαιο διπλό έγκλημα απέδωσαν. Αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου και την εντολή είχε δώσει ο αρχινονός της Καλαμάτας Βασίλης Βαρελάς. Με επέμβαση των ΕΚΑΜ, που ανατίναξαν την πόρτα σπιτιού στο Πόρτο Ράφτη, συνελήφθη ο 29χρονος Αλβανός. Σε απομονωμένο κτήμα που το φύλαγαν σκυλιά είχε βρει καταφύγιο ο Βασίλης Βαρελάς, ο οποίος συνελήφθη με το όπλο στο χέρι.

ΟΤΑΝ ΕΔΕΙΡΕ ΤΟΝ ΞΗΡΟ

Toν Ιανουάριο του 2015 ο Βαρελάς είχε ξυλοκοπήσει  στις φυλακές Δομοκού τον καταδικασμένο για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλο Ξηρό, επειδή τον θεωρούσε «ρουφιάνο». Όπως μάλιστα είχε αναφέρει  ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Ξηρός, αμέσως μετά τη λήξη του επισκεπτηρίου, όπου είχε δει τους γονείς του και ενώ προχωρούσε προς το κελί του δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενό του με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Ο Ξηρός οδηγήθηκε στο ιατρείο των φυλακών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ φέρεται να ζήτησε προστασία, προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενες νέες επιθέσεις εναντίον του. Την περίοδο εκείνη φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων», είχαν τεταμένες σχέσεις τους με τον «Μανώλη» της 17Ν, ελάχιστο καιρό  μετά τη σύλληψή του για το σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive