Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Καταπέλτης η έκθεση του οργανισμού Civicus Monitor για την δικτατορία Μητσοτάκη: “Καταπάτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα διέσπειρε παντού τον φόβο”

 

Ελεύθερη πτώση για την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην αναθεωρημένη έκθεση του Civicus Monitor, που αξιολογεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που συντάσσονται μέσα από την έρευνα 20 οργανώσεων, οι ελευθερίες των πολιτών στην Ελλάδα για το 2022 υποβαθμίστηκαν από «περιορισμένες» σε «παρεμποδισμένες».....

«Αν και πρόκειται για την πατρίδα της Δημοκρατίας, η εν λόγω υποβάθμιση σημαίνει ότι θεμελιώδεις δείκτες, όπως η ελευθερία έκφρασης, του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι έχουν υπονομευθεί, κάτι που συμβαίνει στην Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σερβία», αιτιολογεί το Civicus Monitor που ανακοίνωσε τα νέα της «πορίσματα» στις 16 Μαρτίου.

Μάλιστα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους της υποβάθμισης των δεικτών της Ελλάδας, όπως και η επανειλημμένη στοχοποίηση ακτιβιστών, η δυσανάλογη αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, οι νομικές οχλήσεις σε δημοσιογράφους, τα SLAPPs και η έλλειψη πλουραλισμού στην ενημέρωση.

Στην έκθεση χρησιμοποιούνται ως παραδείγματα οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών από την ΕΥΠ, η δίκη κατά των ακτιβιστών στη Λέσβο, η αστυνομική αυθαιρεσία στις διαδηλώσεις, η δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη, αλλά και η λίστα Πέτσα.

Η Άαρτι Νάρσε, υπεύθυνη Πολιτικής και Συνηγορίας του ευρωπαϊκού δικτύου 100 οργανισμών από 29 ευρωπαϊκές χώρες το οποίο συμμετέχει στην κατάρτιση της έκθεσης Civicus Monitor, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: «τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία της κοινωνίας των πολιτών και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον συνεχόμενο εκφοβισμό, την παρενόχληση και τις επιθέσεις, αναπτύσσοντας μια πλατφόρμα- ευρωπαϊκό μηχανισμό που θα επιτρέπει στην κοινωνία των πολιτών να αναφέρει τακτικά αυτές τις επιθέσεις και τις αρνητικές εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive