Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ…

 

Φωτογραφία : Πανό για τα Τέμπη στο Παρίσι

Εδώ και λίγες μέρες μετά το σιδηροδρομικό ατύχημα – έγκλημα, ζούμε ξανά στο θέατρο του παραλόγου! Με τις δηλώσεις ορισμένων πολιτικών και δημοσιογράφων ότι το τραγικό συμβάν που επέφερε το θάνατο σε τόσες αθώες ψυχές....

θα γίνει αιτία για να ληφθούν μέτρα ασφαλείας του τρόπου λειτουργίας του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα, μένουμε άναυδοι. Πόση κοροϊδία!  Έπρεπε να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές για να λάβουν τα οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας; Οι ίδιοι που έλεγχαν τον κάθε πολίτη σε καθημερινή βάση και του επέβαλλαν τόσα δικτατορικά μέσα δήθεν για το καλό του, πως είναι δυνατό να μην προσπαθήσουν να λάβουν τα οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας του σιδηρόδρομου;  Κάνουν ότι δήθεν λυπούνται που χάθηκαν τόσοι άνθρωποι, όμως ταυτόχρονα λένε στον κόσμο μέσω των Μ.Μ.Ε. ότι ουδέν κακό αμιγές καλού.  Ότι μετά από αυτό το γεγονός δεν θα ζήσει ξανά ο λαός παρόμοια τραγωδία. Έχουν το θράσος να ζητούν και τα ρέστα από τον απλό κόσμο. Έχουν την εντύπωση ότι με τις αποζημιώσεις που θα δώσουν θα εξαγοράσουν, τη μάνα, τον πατέρα, τον αδελφό την αδελφή.  Θα ξεπεράσουν το θύμο και την οργή, τον αβάστακτο πόνο των οικογενειών.  Έχουν την εντύπωση ότι με τα χρήματα που θα δώσουν, θα κάνουν το καθήκον τους προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων νεκρών και θα “ξοφλήσουν”. Ότι με το χρήμα θα απαλλαγούν από την ευθύνη του εγκλήματος, ότι με το χρήμα θα εξαγοράσουν τον πόνο των ανθρώπων που οι ίδιοι τους κατέστρεψαν τη ζωή. Δεν κατάλαβαν ούτε θέλουν να καταλάβουν ότι στους ανθρώπους που έχουν αρχές και ιδανικά, η ψυχή τους δεν πωλείται ούτε εξαγοράζεται με το χρήμα.  Δεν το καταλάβουν γιατί οι ίδιοι οι ανθέλληνες πολιτικοί πουλούν και εξαγοράζουν την ψυχή τους για το χρήμα και την εξουσία.

Μου έρχεται στο μυαλό η υπόθεση, η ιστορία με τον γιο της Θάτσερ που σε ηλικία 28 χρόνων χάθηκε για λίγες μέρες στην έρημο όταν πήγε σε ένα διαγωνισμό.  Τότε η Θάτσερ ήταν Πρωθυπουργός της Αγγλίας όταν χάθηκε ο γιος της. Η Θάτσερ εκτός από Πρωθυπουργός ήταν και μάνα και ως μάνα κίνησε γη  και “Ουρανό” για να δει τον γιο της ξανά ζωντανό.  Μέχρι και ο Αλγερινός στρατός είχε ξεκινήσει τις έρευνες ενώ ο Ντένις Θάτσερ, σύζυγος της Πρωθυπουργού, μετέβη ο ίδιος από την Αγγλία για να βοηθήσει.  Όπως ήταν φυσικό η ψυχολογική κατάσταση της Θάτσερ ήταν αρκετά άσχημη, κι έκλαιγε σύμφωνα με δημοσίευμα της «Guardian». Ενώ στις 14 Ιανουαρίου 1982 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ρίγκαν ο οποίος της εξέφρασε τη συμπαράστασή του.  Η ιστορία με τον γιο της Θάτσερ είχε αίσιο τέλος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έτσι θα ενεργούσαν οι ανθέλληνες πολιτικοί και οι ελεγχόμενοι και βολεμένοι δημοσιογράφοι εάν έχαναν και αυτοί τα παιδιά τους. Εάν ορισμένοι για διάφορους λόγους τους σκότωναν τα παιδιά τους.  Ενώ ο απλός ο κόσμος που έχασε τα παιδιά του τόσο άδικα δεν έχει καν το δικαίωμα να μιλήσει, να κλάψει, να πει τον πόνο του. Ένας πατέρας που έχασε το γιο του στην τραγωδία των Τεμπών, δήλωσε ξεκάθαρα: “Δεν  θέλω τα λεφτά της εταιρείας. Δεν δέχομαι χρήματα από δολοφόνους!”. Το μόνον που ζητά είναι δικαίωση. Οι ένοχοι να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους.

Δυστυχώς ακόμα μια φορά οι Έλληνες πολιτικοί ενεργούν όπως τον Πόντιο Πιλάτο που είπε: «Νίπτω τας χείρας μου».  Πώς θα καταλάβουν το βασανισμένο λαό; Πώς θα καταλάβουν τα λάθη τους αφού αυτοί δεν έχουν “υπόθεση”; Πώς μπορεί ένας πολιτικός μεγάλου κόμματος να πονέσει από την τραγωδία αφού ο ίδιος είναι άθεος;  Τρομάζουν οι πολιτικοί νάνοι να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες…

Είναι άξιος θαυμασμού και ο Πατέρας του Κυπριανού ο οποίος είναι Ιερέας και ο οποίος έχασε το παιδί του και αυτός στο σιδηροδρομικό ατύχημα – έγκλημα.  Ο Κυπριανός ένας νέος που μεγάλωσε με ιδανικά και Αληθινή Πίστη προς τον Αληθινό Θεό μας. Ο Πατέρας του Κυπριανού έδωσε συγχώρεση σε αυτούς που ευθύνονται για το χαμό του γιου του. Εύχομαι η Παναγία μας να δίνει κουράγιο στις οικογένειες που έχασαν τόσο γρήγορα και άδικα τα παιδιά τους.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive