Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Οι διαδηλώσεις των νέων και η πολιτική Μητσοτάκη

ΝΕΟΙ

Μία εβδομάδα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται και σε αυτές μετέχουν, κυρίως, νέοι άνθρωποι. Προφανώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οργανώσεις και γκρούπες της Αριστεράς εκμεταλλεύονται το τραγικό συμβάν και γίνονται και επεισόδια, αλλά σίγουρα η ελληνική νεολαία είναι αγανακτισμένη και νιώθει οργή....

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και πως ο σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει, πλέον, με πλήρη ασφάλεια. Τι έκανε όμως για τους νέους; Τι έκανε η κυβέρνηση που ήθελε, όπως έλεγε, να αλλάξει την Ελλάδα προς το καλύτερο; Τίποτα, απλά τίποτα. Δεν έφερε τις επενδύσεις που υπόσχονταν ώστε να μπορέσουν όσοι ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, που έφυγαν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα μας. Θεώρησε ότι οι νέοι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με τα κουπόνια και τα επιδόματα φτώχειας, μόνο και μόνο επειδή αυτά είναι ηλεκτρονικά. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι για να πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν για την πανδημία, χορηγούσε μέχρι και δωρεάν δεδομένα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν δωρεάν Gigabyte, αυτά τα δίνουν αφειδώς και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μαζί με προσφορές για burger, εισιτήρια για θέατρα και κινηματογράφους, για καφέ από διάφορες αλυσίδες και πολλά άλλα.

Οι νέοι σήμερα θέλουν να ζουν και να εργάζονται, να απολαμβάνουν μισθούς αξιοπρέπειας και όχι πείνας, ώστε να μπορούν να ζήσουν αυτοί και στο μέλλον οι οικογένειες που θα δημιουργήσουν. Θέλουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν από τις συμμορίες ανηλίκων και ενηλίκων, σε μία χώρα για την οποία επαίρεται ο πρωθυπουργός ότι είναι η ασφαλέστερη. Θέλουν μία, πραγματικά, Δημόσια Παιδεία, ώστε να μην ματώνουν οικονομικά, οι γονείς τους, θέλουν να βρίσκουν εργασία και όχι να εργάζονται όλοι σε καφέ και σουβλατζίδικα.

Μα πάνω από όλα θέλουν σεβασμό από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση, από όλα αυτά, τους έδωσε μόνον δωρεάν δεδομένα στα κινητά τους τηλέφωνα, μάλλον για να λένε ηλεκτρονικά τον πόνο τους και την απογοήτευση τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive