Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΚΥΠΡΟΣ:ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ.


Ο ΤΑΤΑΡ ΖΗΤΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 186/1964 ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.. Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ  ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΕΡΕΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΑΤΑΡ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 186/1964.ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ....

Και αυτή η Τουρκική πρόκληση δεν είναι  τυχαία. Είναι απόρροια της λανθασμένης πολιτικής διαχείρισης που γίνεται στο Κυπριακό από το 1974 μέχρι σήμερα για να αποφύγουμε να πούμε ότι αποτελεί φυσιολογική συνέχεια της. Από την πολιτική αυτή των Ηγετών μας είναι που αντλεί η Τουρκία επιχειρήματα με τα οποία συνεχίζει να ροκανίζει κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και σταδιακά  την αποδομεί, οδηγώντας την σε διάλυση, που ήταν και συνεχίζει να είναι  ο απώτερος δεδηλωμένος Τουρκικός στόχος.  Είναι καταγραμμένη και αναπάντητη η Τουρκική θέση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει, είναι εκλιπούσα  και έτσι μας μεταχειρίζεται από τότε, με τη σιωπηλή συγκατάθεση των δικών μας Ηγετών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτού του ΟΗΕ.

Τυχόν κατάληξη της παρούσας πολιτικής διαχείρισης θα οδηγήσει σε κατάργηση όχι μόνο το Ψήφισμα 186 αλλά και ολόκληρη σειρά άλλων Ψηφισμάτων μέχρι και των 541 και 550. Για να τεθεί φραγμός σε αυτή την εξέλιξη πρέπει άμεσα να τερματισθεί η απαράδεκτη δοτή από τους  Βρετανούς  αποικιοκράτες πορεία των Δικοινοτικών συνομιλιών, για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Επιβάλλεται να δοθεί απάντηση και στον Τατάρ, στην Τουρκία, καθώς και στους Δυτικούς συνοδοιπόρους της Τουρκίας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση για επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση ως θέμα εισβολής και κατοχής  και να ζητηθεί από όλους αυτούς, να γίνει σεβαστό  πρώτα από αυτούς, το Διεθνούς Δίκαιο στην περίπτωση της Κύπρου και να ενεργήσουν για αποκατάσταση των παραβιάσεων του στην Κύπρο, προτού να έχουν δικαίωμα να το ζητούν για άλλες χώρες.

Αποτελεί εξευτελιστική πρόκληση για τον Κυπριακό Λαό, τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους μας, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους μας, οι Ηγέτες μας από τη μια, να ακολουθούν «τυφλά» τους Δυτικούς «εταίρους» στην υπόθεση Ουκρανία στη βάση αρχών του Διεθνούς Δικαίου, ενώ για την Κύπρο ενεργούν αποδεχόμενοι παραμερισμό του Διεθνούς Δικαίου, δεχόμενοι διαδικασίες που οδηγούν σε νομιμοποίηση των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου που έγιναν στην Κύπρο, εξαιτίας της Τουρκικής κατοχής και των παράνομων παραγώγων της,  υπό το μανδύα λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive