Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Η Πολιτική Του Τσίρκου Έχει Σκοπό Να Μας Αποσπάσει Την Προσοχή. - Μην Αποσπάστε! Μετάφραση: Απολλόδωρος

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από μια κυβέρνηση των πολλών που ελέγχεται από τους λίγους". -Lawrence Lessig, καθηγητής νομικής του Χάρβαρντ...

Είναι εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σας αυτή τη στιγμή από την πολιτική του ψωμιού και του τσίρκου που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων τον τελευταίο καιρό, αλλά μην αποσπάστε.

Μην ξεγελιέστε, ούτε καν λίγο.

Υποβαλλόμαστε στο αρχαιότερο παιχνίδι απάτης που υπάρχει στα βιβλία, το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα του μάγου που σας κρατάει συγκεντρωμένους στο παιχνίδι με το κέλυφος μπροστά σας, ενώ το πορτοφόλι σας καθαρίζεται από τους ρουφιάνους που βρίσκονται ανάμεσά σας.

Έτσι ανεβαίνει η τυραννία και πέφτει η ελευθερία.

Αυτό που χαρακτηρίζει την αμερικανική κυβέρνηση σήμερα δεν είναι τόσο η δυσλειτουργική πολιτική όσο η αδίστακτα επινοημένη διακυβέρνηση που διεξάγεται πίσω από τη διασκεδαστική, αποπροσανατολιστική και ανειλικρινή κουρτίνα του πολιτικού θεάτρου. Και τι πολιτικό θέατρο είναι αυτό, διαβολικά σαιξπηρικό μερικές φορές, γεμάτο ήχο και οργή, αλλά στο τέλος δεν σημαίνει τίποτα.

Μας κυβερνάει μια κυβέρνηση αχρείων, κατασκόπων, κακοποιών, κλεφτών, γκάνγκστερ, ρουφιάνων, βιαστών, εκβιαστών, κυνηγών επικηρυγμένων, ετοιμοπόλεμων πολεμιστών και ψυχρών δολοφόνων που επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της βίας και της καταπίεσης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για τις ελευθερίες μας.

Περισσότερο από την τρομοκρατία, περισσότερο από τον εγχώριο εξτρεμισμό, περισσότερο από την ένοπλη βία και το οργανωμένο έγκλημα, ακόμη περισσότερο από την αντιληπτή απειλή που θέτει οποιοσδήποτε πολιτικός, η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και την περιουσία των πολιτών της από οποιονδήποτε από τους λεγόμενους κινδύνους από τους οποίους η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μας προστατεύει.

Ανεξάρτητα από το ποιος έχει καταλάβει τον Λευκό Οίκο τα τελευταία χρόνια, το Βαθύ Κράτος έχει καταφέρει να κρατήσει τους πολίτες διαιρεμένους και να αλληλοεξοντώνονται.

Άλλωστε, όσο είμαστε απασχολημένοι να πολεμάμε ο ένας τον άλλον, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην τυραννία οποιασδήποτε μορφής.

Δυστυχώς, αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η τυραννία σε κάθε μορφή.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Μας ληστεύει στα τυφλά μια κυβέρνηση κλεφτών. Οι Αμερικανοί δεν έχουν πλέον καμία πραγματική προστασία απέναντι σε κυβερνητικούς πράκτορες που έχουν την εξουσία να αρπάζουν την ιδιωτική περιουσία κατά βούληση. Για παράδειγμα, οι αστυνομικές υπηρεσίες υπό το πρόσχημα των νόμων περί κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων παίρνουν την προσωπική περιουσία των Αμερικανών με βάση κάτι περισσότερο από μια υποψία εγκληματικής δραστηριότητας και την κρατούν για το δικό τους κέρδος και όφελος. Σε μια περίπτωση, η αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 17.000 δολάρια σε μετρητά από δύο αδελφές που προσπαθούσαν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση εκτροφής σκύλων. Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν αποδείξεις για παράβαση καθήκοντος, η αστυνομία κράτησε τα χρήματα για μήνες. Ιδιοκτήτες σπιτιών χάνουν τα σπίτια τους για απλήρωτους φόρους ακίνητης περιουσίας (που οφείλονται μόλις 2.300 δολάρια), οι οποίοι ανέρχονται σε ένα κλάσμα του ποσού που έχουν επενδύσει στα σπίτια τους. Και έπειτα υπάρχει η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, η οποία ψάχνει επιβάτες τρένων και αεροπλάνων και τσεπώνει τα μετρητά τους, χωρίς ποτέ να τους κατηγορήσει για έγκλημα.

Μας εκμεταλλεύεται μια κυβέρνηση αχρείων, ηλιθίων και δειλών. Ο δημοσιογράφος H.L. Mencken εκτίμησε ότι: "το Κογκρέσο αποτελείται κατά το ένα τρίτο, λίγο πολύ, από αχρείους, κατά τα δύο τρίτα, λίγο πολύ, από ηλίθιους και κατά τα τρία τρίτα, λίγο πολύ, από αγροίκους". Σε γενικές γραμμές, οι Αμερικανοί φαίνεται να συμφωνούν. Όταν έχεις κυβερνητικούς αντιπροσώπους που ξοδεύουν ένα μεγάλο μέρος των ωρών εργασίας τους για να συγκεντρώσουν χρήματα, να γευτούν από λομπίστες, να περάσουν από μια κερδοφόρα περιστρεφόμενη πόρτα μεταξύ δημόσιας υπηρεσίας και λόμπι και να γίνουν διαθέσιμοι σε οποιονδήποτε έχει αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσει πρόσβαση σε ένα γραφείο στο Κογκρέσο, τότε βρίσκεσαι στα νύχια μιας διεφθαρμένης ολιγαρχίας. Σημειωτέον, αυτοί οι ίδιοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι σπάνια διαβάζουν τη νομοθεσία που θεσπίζουν, ούτε φαίνονται ικανοί να θεσπίσουν πολλές νομοθεσίες που πραγματικά βοηθούν τη δυσχερή θέση του Αμερικανού πολίτη. Τις περισσότερες φορές, η νομοθεσία φέρνει τους πολίτες σε χειρότερη θέση.

Είμαστε φυλακισμένοι από μια κυβέρνηση άπληστων δεσμοφυλάκων. Έχουμε μετατραπεί σε ένα καρκινοφόρο κράτος, δαπανώντας τρεις φορές περισσότερα για τις φυλακές μας από ό,τι για τα σχολεία μας και φυλακίζοντας σχεδόν το ένα τέταρτο των φυλακισμένων στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η εγκληματικότητα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο και οι ΗΠΑ αποτελούν μόνο το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η άνοδος της υπερποινικοποίησης και των ιδιωτικών φυλακών με γνώμονα το κέρδος παρέχει ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα για τον εγκλεισμό Αμερικανών πολιτών για μη βίαια "εγκλήματα" όπως το να έχεις ένα υπερτροφικό γκαζόν. Όπως επισημαίνει το Boston Review, "το σύγχρονο αμερικανικό σύστημα αστυνόμευσης, δικαστηρίων, φυλάκισης και αποφυλάκισης ... κερδίζει χρήματα μέσω της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, των επικερδών δημόσιων συμβάσεων από ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών και με την άμεση απόσπαση εσόδων και απλήρωτης εργασίας από τους έγχρωμους και φτωχούς πληθυσμούς. Σε πολιτείες και δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης καλύπτει το κόστος αναγκάζοντας τους κρατούμενους και τις οικογένειές τους να πληρώνουν για την τιμωρία. Επιτρέπει επίσης στους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών να χρεώνουν εξωφρενικά τέλη για καθημερινές ανάγκες όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ακόμη και μικρές ποινικές κατηγορίες μπορούν εύκολα να βρεθούν παγιδευμένοι σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο χρέους, ποινικοποίησης και φυλάκισης".

Μας κατασκοπεύει μια κυβέρνηση ηδονοβλεψιών. Η κυβέρνηση, μαζί με τους εταιρικούς εταίρους της, παρακολουθεί ό,τι κάνετε, διαβάζει ό,τι γράφετε, ακούει ό,τι λέτε και παρακολουθεί ό,τι ξοδεύετε. Η πανταχού παρούσα επιτήρηση ανοίγει το δρόμο για κυβερνητικά προγράμματα που σκιαγραφούν το προφίλ των πολιτών, καταγράφουν τη συμπεριφορά τους και προσπαθούν να προβλέψουν τι μπορεί να κάνουν στο μέλλον, είτε πρόκειται για το τι μπορεί να αγοράσουν, είτε για το ποιον πολιτικό μπορεί να υποστηρίξουν, είτε για το τι είδους εγκλήματα μπορεί να διαπράξουν. Ο αντίκτυπος αυτής της εκτεταμένης παρακολούθησης, σύμφωνα με το Psychology Today, είναι: "η μειωμένη εμπιστοσύνη, η αυξημένη συμμόρφωση, ακόμη και η μειωμένη συμμετοχή των πολιτών". Όπως συμπεραίνει η αναλύτρια τεχνολογίας Jillian C. York, "η μαζική επιτήρηση χωρίς τη δέουσα διαδικασία -είτε την αναλαμβάνει η κυβέρνηση του Μπαχρέιν, είτε η Ρωσία, είτε οι ΗΠΑ, είτε οπουδήποτε στο ενδιάμεσο- απειλεί να καταπνίξει και να πνίξει αυτή τη διαφωνία, αφήνοντας στο πέρασμά της έναν πληθυσμό που δειλιάζει από φόβο".

Μας ρημάζει μια κυβέρνηση ρουφιάνων, βιαστών και δολοφόνων. Δεν είναι μόνο οι αστυνομικοί πυροβολισμοί άοπλων πολιτών που προκαλούν ανησυχία. Είναι και οι επιδρομές των SWAT που πάνε στραβά -περισσότερες από 80.000 ετησίως- που αφήνουν αθώους πολίτες τραυματισμένους, παιδιά τρομοκρατημένα και οικογενειακά κατοικίδια σκοτωμένα. Είναι οι σωματικές έρευνες στο δρόμο -σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σωματικές έρευνες σε άνδρες και γυναίκες που πραγματοποιούνται μπροστά στα μάτια του κοινού- σε αναζήτηση ναρκωτικών που δεν βρίσκονται ποτέ. Είναι η δυνητικά θανατηφόρα -και αδικαιολόγητη- χρήση των λεγόμενων "μη θανατηφόρων" όπλων, όπως τα ηλεκτροσόκ σε παιδιά που "βγάζουν γλώσσα σε αστυνομικό". Επειδή προσπαθούν να το σκάσουν από το γραφείο του διευθυντή. Επειδή, στην ηλικία των 12 ετών, τσακώθηκαν με ένα άλλο κορίτσι".

Μας αναγκάζουν να παραδώσουμε τις ελευθερίες μας -και τις ελευθερίες των παιδιών μας- σε μια κυβέρνηση εκβιαστών, ξεπλυτών χρήματος και επαγγελματιών πειρατών. Στον αμερικανικό λαό έχουν επανειλημμένα πουλήσει ένα ψέμα για το πώς η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερα χρήματα, περισσότερες επεκτατικές εξουσίες και περισσότερη μυστικότητα (μυστικά δικαστήρια, μυστικούς προϋπολογισμούς, μυστικές στρατιωτικές εκστρατείες, μυστική παρακολούθηση) προκειμένου να μας κρατήσει ασφαλείς. Με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών και τώρα του εγχώριου εξτρεμισμού, η κυβέρνηση έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων σε ατελείωτους πολέμους που δεν έδωσαν τέλος στην τρομοκρατία, αλλά απλώς έσπειραν τους σπόρους της αντεπίθεσης, σε προγράμματα επιτήρησης που έπιασαν λίγους τρομοκράτες, ενώ υπέβαλαν όλους τους Αμερικανούς σε μια κοινωνία επιτήρησης, και σε στρατιωτικοποιημένη αστυνομία που έκανε ελάχιστα για να μειώσει την εγκληματικότητα, ενώ μετέτρεψε τις κοινότητες σε εμπόλεμες ζώνες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί που επωφελήθηκαν πρωτίστως από αυτές τις κυβερνητικές ασκήσεις νόμιμου ξεπλύματος χρήματος ήταν οι εταιρείες, οι λομπίστες και οι πολιτικοί που τις επέβαλαν στο κοινό που τις εμπιστεύεται.

Μας απειλεί με όπλα μια κυβέρνηση στρατιωτών: ένας μόνιμος στρατός. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η αμερικανική στρατιωτική αυτοκρατορία εκτείνεται σε όλο τον κόσμο (και συνεχίζει να απομυζά αναγκαίους πόρους από την αμερικανική οικονομία), η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημιουργεί τον δικό της μόνιμο στρατό από στρατιωτικοποιημένη αστυνομία και ομάδες οπλισμένων, ομοσπονδιακών γραφειοκρατών. Αυτοί οι πολιτικοί υπάλληλοι οπλίζονται μέχρι το λαιμό με όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό στρατιωτικού τύπου, εξουσιοδοτούνται να προβαίνουν σε συλλήψεις και εκπαιδεύονται σε στρατιωτικές τακτικές. Μεταξύ των υπηρεσιών που προμηθεύονται εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, πανοπλίες, σφαίρες με κοίλες αιχμές, καραμπίνες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τουφέκια εφόδου και κανόνια υγραερίου είναι το Smithsonian, το Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, οι υπηρεσίες Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, η IRS, ο FDA, η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων, η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Ενέργειας, το Γραφείο Χαρακτικής και Τυπογραφίας και μια σειρά από δημόσια πανεπιστήμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τώρα περισσότεροι γραφειοκράτες (μη στρατιωτικοί) κυβερνητικοί πολίτες οπλισμένοι με υψηλής τεχνολογίας, θανατηφόρα όπλα από τους Αμερικανούς πεζοναύτες. Αυτό δεν αγγίζει καν το κυβερνητικό οπλοστάσιο, τη μετατροπή της τοπικής αστυνομίας σε προέκταση του στρατού και την ταχύτητα με την οποία το έθνος θα μπορούσε να κλειδωθεί υπό στρατιωτικό νόμο ανάλογα με τις περιστάσεις.

Ό,τι άλλο κι αν είναι -ένας κίνδυνος, μια απειλή, μια απειλή- η κυβέρνηση των ΗΠΑ σίγουρα δεν είναι φίλος της ελευθερίας.

Σε βάρος μας, η εγκληματική τάξη που ο Μαρκ Τουέιν ανέφερε σκωπτικά ως Κογκρέσο έχει έκτοτε επεκταθεί για να συμπεριλάβει κάθε κυβερνητική υπηρεσία που τρέφεται από το κουφάρι της κάποτε συνταγματικής μας δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της έχουν συνωμοτήσει για να διασφαλίσουν ότι η μόνη πραγματική προσφυγή που έχει ο αμερικανικός λαός για να καταστήσει την κυβέρνηση υπεύθυνη ή να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κυβέρνηση είναι μέσω της ψήφου, η οποία δεν είναι καθόλου πραγματική προσφυγή.

Σκεφτείτε το: οι ποινές για την πολιτική ανυπακοή, την καταγγελία και την εξέγερση είναι αυστηρές. Αν αρνηθείτε να πληρώσετε φόρους για κυβερνητικά προγράμματα που θεωρείτε ανήθικα ή παράνομα, θα πάτε φυλακή. Αν επιχειρήσετε να ανατρέψετε την κυβέρνηση -ή οποιαδήποτε υπηρεσία της- επειδή πιστεύετε ότι έχει υπερβεί τα όριά της, θα πάτε φυλακή. Αν επιχειρήσετε να καταγγείλετε κυβερνητικές παραβάσεις, θα πάτε φυλακή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν επιχειρήσετε ακόμη και να πλησιάσετε τον εκλεγμένο αντιπρόσωπό σας για να εκφράσετε τη δυσαρέσκειά σας, μπορεί να συλληφθείτε και να φυλακιστείτε.

Δεν μπορείτε να έχετε μια δημοκρατική μορφή διακυβέρνησης -ούτε μια δημοκρατική, για την ακρίβεια- όταν η κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο από τους πολίτες, όταν δεν λειτουργεί πλέον προς όφελος του λαού, όταν ο λαός δεν είναι πλέον σε θέση να μεταρρυθμίσει ειρηνικά την κυβέρνησή του, όταν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παύουν να ενεργούν ως δημόσιοι υπάλληλοι, όταν οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δεν εκπροσωπούν πλέον τη βούληση του λαού, όταν η κυβέρνηση παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα του λαού και ασκεί περισσότερη βία κατά των πολιτών από ό,τι η εγκληματική τάξη, όταν οι κυβερνητικές δαπάνες είναι ανεξέλεγκτες και αδικαιολόγητες, όταν οι δικαστές λειτουργούν ως δικαστήρια τάξης και όχι δικαιοσύνης και όταν η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται πλέον από τους νόμους του Συντάγματος.

Δεν έχουμε πλέον μια κυβέρνηση "του λαού, από τον λαό και για τον λαό".

Αντίθετα, αυτό που έχουμε είναι μια κυβέρνηση των λύκων.

Για πάρα πολύ καιρό, ο αμερικανικός λαός υπακούει στις επιταγές της κυβέρνησης, όσο άδικες κι αν είναι τώρα.

Πληρώναμε τους φόρους, τις ποινές και τα πρόστιμα, όσο εξωφρενικά κι αν ήταν. Ανεχθήκαμε τις ταπεινώσεις, τις προσβολές και τις καταχρήσεις της, όσο εξωφρενικές κι αν ήταν. Έχουμε κάνει τα στραβά μάτια στις αδιακρισίες και την ανικανότητά της, όσο απερίσκεπτες κι αν είναι. Κρατήσαμε τη σιωπή μας μπροστά στην ανομία, την ακολασία και τη διαφθορά της, όσο παράνομη κι αν ήταν.

Το πόσο θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε εξαρτάται από το πόσο είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε για χάρη της ελευθερίας.

Προς το παρόν, ο αμερικανικός λαός φαίνεται ικανοποιημένος να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθεί το τηλεοπτικό ριάλιτι που περνάει για πολιτική σήμερα. Είναι το σύγχρονο ισοδύναμο του ψωμιού και των τσίρκων, μια προσεκτικά βαθμονομημένη άσκηση στο πώς να χειραγωγείς, να πολώνεις, να προπαγανδίζεις και να ελέγχεις έναν πληθυσμό.

Όπως παρατήρησε ο Γάλλος φιλόσοφος Etienne de La Boétie πριν από μισή χιλιετία:

"Τα θεατρικά έργα, οι φάρσες, τα θεάματα, οι μονομάχοι, τα παράξενα θηρία, τα μετάλλια, οι εικόνες και άλλα τέτοια οπιούχα, αυτά ήταν για τους αρχαίους λαούς το δόλωμα προς τη δουλεία, το τίμημα της ελευθερίας τους, τα όργανα της τυραννίας. Με αυτές τις πρακτικές και τα θέλγητρα οι αρχαίοι δικτάτορες νανούριζαν με τόση επιτυχία τους υπηκόους τους κάτω από τον ζυγό, ώστε οι ζαλισμένοι λαοί, γοητευμένοι από τις ασχολίες και τις μάταιες απολαύσεις που έλαμπαν μπροστά στα μάτια τους, μάθαιναν την υποταγή τόσο αφελώς, αλλά όχι τόσο πιστευτά, όσο τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν κοιτάζοντας φωτεινά βιβλία με εικόνες".

Το δόλωμα προς τη δουλεία. Το τίμημα της ελευθερίας. Τα όργανα της τυραννίας.

Ναι, αυτό ακούγεται σωστό.

Όπως ξεκαθαρίζω στο βιβλίο μου Battlefield America: The War on the American People και στο μυθιστορηματικό αντίστοιχό του The Erik Blair Diaries, "εμείς ο λαός" έχουμε μάθει πάρα πολύ καλά πώς να είμαστε σκλάβοι.


----Δικτυογραφία:

Circus Politics Are Intended to Distract Us. Don’t Be Distracted. - Truth Comes to Light

https://truthcomestolight.com/circus-politics-are-intended-to-distract-us-dont-be-distracted/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive