Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Φωτιά σε Φορτηγό Πλοίο Γεμάτο με Porsche και VW Φέρεται Να Πυροδοτήθηκε Από τις Μπαταρίες των Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων (EV). Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενδέχεται να περιπλέκουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Felicity Ace.

Μετάφραση: Απολλόδωρος Τα ηλεκτρικά οχήματα πάνω στο εγκαταλελειμμένο, φλεγόμενο φορτηγό πλοίο στον Ατλαντικό ωκεανό μπορεί να περιπλέκουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς, αναφέρει νέα έκθεση του Reuters. Η κατάσβεση της φωτιάς στο Felicity Ace δεν θα είναι εύκολη....

Οι ναυτιλιακοί κανονισμοί απαιτούν από τους φορτωτές αυτοκινήτων να αδειάζουν τις δεξαμενές καυσίμων των οχημάτων που διακινούνται, αλλά η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει την παραμονή 17 ουγγιών (500 ml) καυσίμου σε κάθε αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένου ό,τι βρίσκεται στο θάλαμο καύσης, στις γραμμές καυσίμου και στη δεξαμενή. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο ανάφλεξης του καυσίμου, αλλά όταν υπάρχει άλλη πηγή ανάφλεξης -όπως τη φορά που η καλωδίωση ενός ανακληθέντος Ford βραχυκύκλωσε κατά τη μεταφορά- τα σφιχτοπακεταρισμένα αυτοκίνητα προσφέρουν πολλά εύφλεκτα υλικά, αν αναπτυχθεί αρκετά θερμή πυρκαγιά.

Αυτό το είδος προφύλαξης δεν έχει αντίστοιχο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και όπως αναφέρει το The Verge, στα περίπου 4.000 αυτοκίνητα που βρίσκονται στο πλοίο περιλαμβάνεται άγνωστος αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων κοινής ωφέλειας Audi E-Tron Sportback. Η πραγματικότητα είναι χειρότερη τώρα που ξέρουμε ότι στο Felicity Ace επιβαίνουν EVs, όπως εξηγεί το Reuters:

“ Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονται στο πλοίο έχουν πιάσει φωτιά και η πυρκαγιά απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό για την κατάσβεσή της”, δήλωσε ο καπετάνιος Joao Mendes Cabecas του λιμανιού Hortas.

Μόλις αναφλεγεί, μια μπαταρία ιόντων λιθίου είναι απίστευτα δύσκολο να σβήσει. Αρχικά, η φωτιά καταστρέφει τις δομές που διαχωρίζουν τις χημικές ουσίες που τροφοδοτούν μια μπαταρία. Αυτό συχνά οδηγεί σε αυθόρμητη αναζωπύρωση ακόμη και μετά την αρχική κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συχνά απαιτούνται εκατοντάδες γαλόνια νερού, και μόλις σβήσει η αρχική πυρκαγιά, η συνήθης διαδικασία είναι η απομόνωση του πληγέντος οχήματος μακριά από οτιδήποτε εύφλεκτο, με την εφαρμογή περισσότερου νερού ή πυροσβεστικού μέσου ανάλογα με τις ανάγκες. Τα πυροσβεστικά συνεργεία μερικές φορές τοποθετούν μια φλεγόμενη μπαταρία μέσα σε μια γιγαντιαία δεξαμενή νερού μέχρι να υποχωρήσει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Καμία από τις δύο επιλογές δεν είναι βιώσιμη σε ένα υπερπλήρες μεταφορικό πλοίο. Ακόμα και αν είχατε μια δεξαμενή εμβάπτισης ή αν ήσασταν πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε τις περιβαλλοντικές συνέπειες της ρίψης του οχήματος στη θάλασσα, συνήθως δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε ελιγμούς ή να εκτοξεύσετε το φορτίο σε ένα πλοίο εν πλω. Τα φλεγόμενα αυτοκίνητα που ζυγίζουν χιλιάδες κιλά και εκτοξεύουν τοξικές αναθυμιάσεις θα αποδεικνυόταν ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Η απάντηση σε αυτό το σημείο είναι μάλλον η αναμονή. Ο καπετάνιος Cabeças δήλωσε στο Reuters ότι: "το πλοίο καίγεται από τη μια άκρη στην άλλη... τα πάντα καίγονται περίπου πέντε μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή". Όλο το φορτίο, λοιπόν, είναι ήδη καταδικασμένο. Το πλήρωμα έχει εκκενωθεί, το πλοίο εξακολουθεί να επιπλέει και οι αρχές παρακολουθούν το εγκαταλελειμμένο σκάφος για να βεβαιωθούν ότι δεν θα συγκρουστεί με τίποτα. Δεν μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα μέχρι να σβήσει η φωτιά.

Επικοινωνήσαμε με την Audi για να δούμε ποιες προφυλάξεις χρησιμοποιούνται για τον μετριασμό του κινδύνου πυρκαγιάς EV κατά τη διέλευση από τον ωκεανό και πώς διαφέρουν από τις συνήθεις διαδικασίες ICE. Θα ενημερώσουμε αν λάβουμε απάντηση.


---Δικτυογραφία :

Fire on Cargo Ship Packed With Porsches and VWs Is Reportedly Fueled by EV Batteries

https://www.roadandtrack.com/news/a39137893/cargo-ship-fire-fueled-by-ev-batteries/

1 σχόλιο:

  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    ΚΆΝΤΕ 💉🧬💊 ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΈΨΕΤΕ...
    ΠΆΡΤΕ ΜΠΑΤΑΡΙΟΑΜΑΞΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ""ΟΙΚΟΝΟΜΑ!ΛΟΓΙΑ""...

    ΚΑΙ ΑΝ ΈΧΕΙΣ ΑΜΑΞΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΌ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΈΡΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΛΟΊΑ. ΚΙΝΔΥΝΕΎΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΈΣ ΟΧΙΙΙ ΆΛΛΟΟΟ ΚΑΑΑΡΒΟΥΝΟΟΟ🧠

    ΟΙ ΤΡΟΥΠΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΎΟΥΝ (ΑΡΚΕΤΟΊ)ΜΕ ΑΡΕΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑΤΊ Η ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΕΡΑ... ΠΆΕΙ ΣΥΝΕΦΟ! ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΌΤΟΥΣ...


    ΤΟ❗ ΔΟΥΛΕΜΑ ❗

    ΟΟΟΑΑΑ ❗

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive