Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ “ΠΑΓΩΝΟΥΝ” ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ; ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑΝΚΣ

GR-Leo-2A7HEL 

 Ισχυρές αντιδράσεις, για καθαρά εσωτερικούς πολιτικούς λόγους καταγράφονται μέσα στην κυβέρνηση, για το ενδεχόμενο παραχώρησης καταρχήν 14 αρμάτων μάχης Leopard-2A4 στην Ουκρανία (η λύση παραχώρησης Leo2ΗEL ούτε καν συζητείται)....

Οι λόγοι για τους οποίους υπάρχουν οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το πώς θα εκληφθεί στο εσωτερικό της χώρας και ειδικά στους ψηφοφόρους της βόρεια Ελλάδας που έχουν ισχυρό φιλορωσικό αίσθημα η κίνηση αυτή. 

 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά έχει «παγώσει» λόγω των επικείμενων εκλογών η παραχώρηση ελληνικών Leopard η εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα θα είναι η τελευταία χώρα που θα τα δώσει.

Σε επίπεδο απομείωσης του αμυντικού δυναμικού τα υπό παραχώρηση 14 άρματα, σε σύνολο 181 που υπηρετούν στον ΕΣ, είναι μικρός αριθμός και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με την ποιότητα και την ποσότητα των όπλων και των συστημάτων που έχει στείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτός Ελλάδος είτε προς την Τουρκία, Ουκρανία Σαουδική Αραβία (Patriot).

 To θέμα όμως είναι καθαρά σημειολογικό: Οι Ρώσοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ την κίνηση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως η γερμανική WELT είχε γράψει πως «η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard», επισημαίνοντας όπως προαναφέραμε ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη».

Αλλά και το kyivpost.com, σε δημοσίευμα του «έδειχνε» και την Ελλάδα μεταξύ των χωρών από τις οποίες περιμένει Leopard η Ουκρανία.

Σε αυτό αναφέρονταν ότι τα Leopard που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να αποκρουστεί με επιτυχία η επιχείρηση των Ρώσων δεν θα είναι μόνο από τη Γερμανία, αλλά θα προέρχονται κι από άλλες χώρες, όπως η Πολωνία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Σουηδία και η Ολλανδία.

Β.Πούτιν: «Τα γερμανικά άρματα το 1941 μας κόστισαν 27 εκατ. νεκρούς»! – Ρώσος υποστράτηγος: «Να πάμε σε επιστράτευση»

O υποδιοικητής της Νότιας Στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας υποστράτηγος Αντρέι Βικτόροβιτς Γκουρούλεφ (Andrey Viktorovich Gurulev) εισηγήθηκε στην ρωσική μικτή στρατιωτική και πολιτική επιτροπή του υπουργείου Άμυνας, κάτι σαν το αντίστοιχο ελληνικό ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Β.Πούτιν, γενική επιστράτευση στην Ρωσία «αμέσως μόλις το πρώτο γερμανικό άρμα μάχης εισέλθει σε ρωσικό έδαφος»!

Ο υποστράτηγος Αντρέι Βικτόροβιτς Γκουρούλεφ έσπευσε να τεκμηριώσει την εισήγησή του αναφέροντας ότι «τα γερμανικά άρματα μάχης σε ρωσικό έδαφος (σ.σ. θεωρούν ρωσικό έδαφος τις περιοχές που εντάχθηκαν στην Ρωσία με το δημοψήφισμα του περασμένου Σεπτεμβρίου) είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση των συμφώνων αποστρατικοποίησης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και της συνθήκης παράδοσης της Γερμανίας».

 Συγκεκριμένα η εισήγησή του ήταν η εξής: «Μόλις εμφανιστούν τα γερμανικά άρματα μάχης στο ρωσικό έδαφος, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ανακοινώσει γενική επιστράτευση».

Ο αντιστράτηγος δεν το είπε τυχαία: Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία «βάλλεται πανταχόθεν» από την κοινή γνώμη και τους ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές για «ανεπαρκή απόδοση»«κακή εκπαίδευση των κληρωτών», «ανεπαρκή εφοδιασμό», «θυσία των Spetsnaz, των ειδικών μονάδων της GRU και των αλεξιπτωτιστών (VDV) στις επιχειρήσεις του Κιέβου» και πολλά άλλα.

Και ο υποστράτηγος θέλει να προλάβει «τα χειρότερα» χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο όπλο των Ρώσων: Το άφθονο έμψυχο υλικό.

Μόνο που το έμψυχο υλικό θέλει και εκπαίδευση και όπλα.

 Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η απάντηση του Β.Πούτιν: «Είναι γεγονός ότι τα γερμανικά άρματα μάχης μπήκαν στο ρωσικό έδαφος το 1941 και κόστισαν στη Ρωσία 27 εκατομμύρια νεκρούς, όπως πολλά εκατομμύρια νεκρούς στοίχισαν στην Ρωσία και η γερμανική επίθεση στον Α’ΠΠ». 

Πάει για γενική επιστράτευση η Ρωσία; Αδύνατον!

Δεν μπορεί, όχι η Ρωσία, ούτε η Κίνα να επιστρατεύσει 20-25 εκατ. εφέδρους.

Δεν υπάρχουν καν στολές ή όπλα και φυσικά κανένα σύστημα εκπαίδευσης δεν αντέχει τέτοιο αριθμό εκπαιδευόμενων εφέδρων.

Σε όλο τον Β’ΠΠ η μεγαλύτερη πληθυσμιακά από την σημερινή Σοβιετική Ένωση επιστράτευσε 12,5 εκατ. άτομα σε τέσσερα χρόνια πολέμου!

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να πάνε σε επιστράτευση επιπλέον των 300.00ο ανδρών που έχουν σήμερα κινητοποιήσει και οι οποίοι ακόμα εκπαιδεύονται σε ποσοστό 80% (μόνο οι πλέον πρόσφατα αποστρατευθέντες έχουν εμπλακεί σε μάχες στην Α.Ουκρανία).

Πολεμικοί παρατηρητές, όπως ο θρύλος Ιγκόρ Στρέλκοφ λένε ότι «η Ρωσία χρειάζεται επιπλέον 1 εκατ. άνδρες για να επικρατήσει στην Ουκρανία έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive