Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η αντεθνική δράση του ΚΚΕ (ΣΕΚΕ) κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία του Σπύρου Μ. Κύρου

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ιδρύθηκε το 1918 από τον -εβραϊκής καταγωγής- Αβραάμ Μπεναρόγια (μετονομάστηκε το 1924 σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας – ΚΚΕ).... Από την αρχή της υπάρξεώς του υπονόμευσε τα ελληνικά συμφέροντα, καταγγέλλοντας ως ιμπεριαλιστικό πόλεμο (!) τη Μικρασιατική Εκστρατεία, δηλαδή έναν εθνικο απελευθερωτικό αγώνα ο οποίος πραγματοποιήθηκε για τη σωτηρία περίπου 2.000.000 Ελλήνων που κατοικούσαν στα εδάφη της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και υφίσταντο συστηματική γενοκτονία ήδη από το 1914, καθώς και για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού και την επιβολή των όρων της συνθήκης των Σεβρών.(στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως η προέλαση των Ελλήνων στα βάθη της Ανατολίας, δεν έγινε για τη διεκδίκηση και κατάκτηση περιοχών στις οποίες το τουρκικό στοιχείο κυριαρχούσε, αλλά για αυτήν ακριβώς την καταστροφή του κεμαλικού στρατού). Στο βιβλίο «Μικρασιατική Εκστρατεία», ο Α. Συρίγος και ο Ε. Χατζηβασιλείου αναφέρουν πως το ΣΕΚΕ υιοθέτησε τη στάση της Σοβιετικής Ρωσίας, η οποία θεώρησε επίσης τη Μικρασιατική Εκστρατεία ως ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ βοήθησε ποικιλοτρόπως (με την αποστολή όπλων, χρυσών ρουβλιών κ.α.) την Τουρκίαστην αντίσταση κατά της Ελλάδας.

Έτσι, ο αντιπατριωτισμός στην ιδεολογία του ΣΕΚΕ στρεφόταν μόνο εναντίον της ελληνικής πολιτικής. Αντίθετα,ο Μουσταφά Κεμάλ θεωρείτο ως προοδευτικός ηγέτης και το κίνημά του θεωρήθηκε απελευθερωτικό και επαναστατικό, παρ’ ότι συνέχισε την πολιτική γενοκτονίας των Νεότουρκων.

Στη συνέχεια το ΣΕΚΕ δημιούργησε μια επιτροπή κομμουνιστών στρατιωτών, με σκοπό την υπονόμευση της εκστρατείας, την καλλιέργεια αντιπολεμικού κλίματος, την προώθηση αντιπολεμικού υλικού, αλλά και την προσφορά βοήθειας σε λιποτάκτες στρατιώτες, την ίδια στιγμή που και η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» προπαγάνδιζε υπέρ της λιποταξίας. Ο Α. Μακρής, στο βιβλίο «κ’ η Ανατολή του αιμάτου συντριβάνι» αναφέρει πως ο Ελευθέριος Σταυρίδης, μέλος του ΣΕΚΕ (και μετέπειτα σφοδρός αντικομμουνιστής), υποστήριξε ότι η ισχυρή οργάνωση κομμουνιστών που υπήρχε στο Νότιο Συγκρότημα Μεραρχιών, είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή του κατά την τουρκική αντεπίθεση το 1922.

Ομοίως, ο Ταγματάρχης Π. Παναγάκος ανέφερε πως «η επίδρασης του κομμουνισμού είχε αποτελέσματα ολέθρια διά το ηθικόν του στρατού» και πως ήταν ο κύριος λόγος της κατάρρευσής του. Σύμφωνα όμως και με τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού «εις την δυσφορίαν των οπλιτών συνετέλει επίσης σημαντικώς και η εν Ελλάδι κομμουνιστική προπαγάνδα, ήτις είχε επιτύχει να τοποθετήση πράκτοράς της οπλίτας εις επικαίρους θέσεις οίτινες προσεπάθουν διά κυκλοφορούντων εντύπων να επιτύχωσι την διάλυσιν του στρατού».

Παράλληλα, την παραμονή της εισόδου των κεμαλικών δυνάμεων στη Σμύρνη, τέθηκε από τους κομμουνιστές ακόμα και το ζήτημα κατάληψης της εξουσίας όταν θα επέστρεφαν στην Ελλάδα!

Τα αίτια της αποτυχίας της Μικρασιατικής Εκστρατείας είναι διάφορα (η στάση των «συμμάχων», οι εκλογές του 1920 από τον Ε. Βενιζέλο, λανθασμένοι στρατιωτικοί σχεδιασμοί κλπ.) Με βάση τα προαναφερθέντα, αν και η κομμουνιστική δράση ίσως να μην ήταν ένα από τα κυριότερα αίτια, συνέβαλεεντούτοις στην καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων στρατιωτών και σε φαινόμενα λιποταξίας.

Ακόμα και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων λόγω της γενοκτονίας από τους τούρκους κατά την περίοδο 1914-1923, οι κομμουνιστές δεν άλλαξαν τη στάση τους. Το 1925, υπήρξε και πάλι η πιθανότητα ενός ελληνοτουρκικού πολέμου. Οι κομμουνιστές διακινούσαν φυλλάδια στους κληρωτούς μέσω των οποίων τους καλούσαν να δολοφονούν τους αξιωματικούς τους και όχι τους αδελφούς τους τούρκους και βουλγάρους εργάτες και αγρότες, ενώ εάν τους δίνονταν διαταγές για να πολεμήσουν τότε αυτοί θα έπρεπε να επαναστατήσουν και αντί για πόλεμο, να δώσουν στους πλούσιους αξιωματικούς τους έναν εμφύλιο πόλεμο.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθούμε στην κυνική ομολογία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη, το 1935. Έγραφε στο «Ριζοσπάστη» πως «Αν δε νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μεις μεγάλη Ελλάδα!! Τη λευτεριά μας θα τηνέ στηρίζαμε στην υποδούλωση του τουρκικού λαού! Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικηΕλλάδα στη Μικρασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των Εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε αυτού όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στο Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο! […] Η Μικρασιατική εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνο τη νέα Τουρκία, μα στρεφότανε και ενάντια στα ζωτικότατα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ(!)».

2 σχόλια:

  1. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΡΌΝΙΑ ΕΠΊΣΗΜΑ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΌΓΟΙ ΤΗΣ ΆΡΠΑΞΑΝ ΤΗΣ ΦΑΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΉ ΑΜΑΞΑΡΕΣ😏(ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΆΖΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΆ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ- ΜΑΝΤΡΙΆ ΚΑΙ ΠΆΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΌΔΙΑ ΜΈΧΡΙ ΕΚΕΊ ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΓΏΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ 🤮 ΤΟΧΩ ΔΕΊ.) ΥΠΆΚΟΥΑ ΑΒΟΥΛΑ ΠΙΟΝΙΑ ΜΌΝΟ ΧΡΉΜΑ ΧΡΉΜΑ.ΟΥΤΕ ΜΑΝΑ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΎΤΕ ΠΊΣΤΗ.ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΉΘΙΚΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΈΣ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΨ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    ΔΏΣΑΜΕ ΤΑ ΦΏΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΈΣ ΣΤΑ ΠΗΧΤΑ ΣΚΟΤΆΔΙΑ ΚΆΝΟΥΜΕ...

    ΚΑΜΊΑ ΔΙΆΘΕΣΗ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΊ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΕΣ ΟΠΩΣ...Ο ! ΠΕΛΛΟΠΟΝΝΉΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...

    ΟΙ ΕΝΩΜΈΝΟΙ.ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ.

    ΤΙ ΛΈΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 1940. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ.ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΥΘΕΙ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΑΙΜΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΛΛΙΑΣ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΑΙΔΕΜΟΝΙΟΥΣ ,ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΤΙΔΕΙΚΑ,ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.Η ΑΓΛΛΙΑ ΕΤΑΖΕ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ .ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ.ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ,ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΟΥΝ,ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΕΜΑΛ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΒΕΒΑΙΑ.ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΜΗΡΝΙΩΤΕΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 4.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ,ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΖΑΧΑΡΩΦ ΩΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ.ΟΠΛΙΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΣΜΗΡΝΙΩΤΕΣ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΩΡΑ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ.Σ,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ,ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΓΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΣΤΡΩΝΑΝ ΧΑΛΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΣΜΗΡΝΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΩΤΑΤΟ ,ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΤΣΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΣΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΤΡΑΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΧΩΡΑ ΑΝ Ο ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΑΣ.Ο ΒΑΓΙΑΖΗΤ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΑΜΕΡΛΑΝΟ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΕΙΑ.Ο ΑΘΛΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ.ΡΗΜΑΞΕ,ΟΡΓΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΑΝΙΔΩΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΗΔΗΜΑ.ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΟΥΤΕ Η ΑΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΚΑ Ι ΤΟ 1922.ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΑΜΕΡΛΑΝΟ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ,ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ,ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΥΧΕΡΟΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΣ ΗΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΥΧΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive