Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

1.590 ευρώ για 500 «ανήλικους» μουσουλμάνους. Έφτασαν οι πρώτοι 1.000 μουσουλμάνοι έποικοι για το 2023 σε νησιά και Έβρο – 1.590 ευρώ από το κράτος για κάθε ασυνόδευτο «ανήλικο». Ειδικό κονδύλι για στέγαση και επίπλωση των διαμερισμάτων. ΕΓΓΡΑΦΑ - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΚΑΣΕ & ΠΛΗΡΩΝΕ !! Έφτασαν στην Ελλάδα οι 1.000  πρώτοι μουσουλμάνοι έποικοι για το 2023. Οι αφίξεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα κατανέμονται ως εξής:Λέσβος: 310 Χίος: 43  Σάμος: 205 Λέρος: 110 Κως: 273 Ρόδος: 22 Έβρος: 169 Το σύνολο των αλλοδαπών μουσουλμάνων ανέρχεται στα 1.132 άτομα....

Όλοι τους βρίσκονται στα κατά τόπους Κέντρα Παραμονής και Προεγκατάστασης Αλλοδαπών. Θα οδηγηθούν  στην Αττική για τα περαιτέρω. Απελάσεις δεν πρόκειται να γίνουν καθώς είναι  αντίθετες με τον  υφιστάμενο προγραμματισμό. Ασφαλώς οι πραγματικοί αριθμοί των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών μουσουλμάνων είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι, καθώς πρόκειται μόνο για τις περιπτώσεις οι οποίες εντοπίστηκαν και συνοδεύτηκαν από τις αρχές (λιμενικό, Αστυνομία). 

 Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο «Μετανάστευσης και Ασύλου» την ημιαυτόνομη διαβίωση 500 ασυνόδευτων «ανηλίκων» 16 ετών και άνω (δεν διευκρινίζεται η οροφή)  σε «εποπτευόμενα» διαμερίσματα στη χώρα.

 Η επιδότηση της ημιαυτόνομης διαβίωσης κάθε ανηλίκου κυμαίνεται μεταξύ 1.350 έως 1.590 ευρώ το μήνα ανάλογα με την περιοχή του διαμερίσματος, στο οποίο φιλοξενείται, ενώ το αρμόδιο υπουργείο χρηματοδοτεί και με το ποσό των 4.400 ευρώ την επίπλωση κάθε διαμερίσματος.

Ωφελούμενοι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ασυνόδευτοι «ανήλικοι», οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι είναι αιτούντες ή δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή κάτοχοι άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή πρόσωπα των οποίων η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από τις αρμόδιες αρχές για χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα αυτοσυντήρησης, αυτοεξυπηρέτησης και ανάληψης περαιτέρω ευθυνών καθώς και να έχουν παραμείνει για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών σε ΚΕΠΠΑ.

Οι παροχές και υπηρεσίες φιλοξενίας περιλαμβάνουν κατ’ελάχιστον σίτιση, διερμηνεία, υλικές παροχές, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υγιεινή και καθαριότητα, υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νομική συμβουλευτική μέσω του κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού των φορέων λειτουργίας των εποπτευόμενων διαμερισμάτων.

Κάθε εποπτευόμενο διαμέρισμα δεν μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από 4 ασυνόδευτους «ανήλικους» ενώ κάθε Μονάδα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (τουλάχιστον 3 και κατά μέγιστο 5 εποπτευόμενα διαμερίσματα) θα υποστηρίζεται από συντονιστή μονάδας, κοινωνικό λειτουργό και φροντιστή.

Ειδική μνεία  γίνεται στις πολιτισμικές, γλωσσικές και εκπαιδευτικές «ανάγκες» των φιλοξενουμένων.

Οι ανάγκες αυτές μπορεί να ποικίλουν και για αυτό το λόγο, το  προσωπικό των εποπτευόμενων διαμερισμάτων θα είναι κατάλληλα καταρτισμένο, για να τις ικανοποιεί.

 

.pronews.gr

 

3 σχόλια:

 1. 🛌🛌🛌😳???
  🖥️⌨️💻🚲Κιοχιιι... 🏍️.
  💉🧬💊Και...⚰️

  ΞΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΒΑ!

  ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΌΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΟΥΡΆΖΕΙ ΤΟ ΔΙΆΒΑΣΜΑ !

  ΑΝΟΊΓΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΚΑΙ ΛΈΕΙ... ΚΑΛΑ ΕΙΚΌΝΕΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ???

  ΜΥΑΛΌ ΡΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 2. απλα τελειωσαμε και δεν απασχολει κανεναν

  Ασφαλής φιλοξενία για πάνω από 2.000 ασυνόδευτα παιδιά....Στο πλαίσιο του Εθνικού Μηχανισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης πάνω από 2.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν διαμείνει σε δομές επείγουσας φιλοξενίας του...@IOMGREECE

  https://twitter.com/sspuam/status/1618935736061034496

  · → με το ετσι γουσταρω κληρονομουμε πανω απο 5000 ασυνοδευτους μαντραχαλους στην πλειονοτητα ανω των 15-16 ετων(αυτα που δηλωνουν βεβαια αφου ο καθενας δηλωνει οτι ηλικια του καπνισει) απο πακισταν και αφγανισταν(οι υπολοιποι προερχονται απο μπαγκλαντες,αιγυπτος,κονγκο,μαροκο,αλγερια κλπ...),σε πρωτη φαση για ασυνοδευτους ανω των 14 ετων που δεν προερχονται απο εμπολεμες περιοχες θα επρεπε να ακολουθει αμεσα η απελαση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1500 € πληρώνονται, συμπτωματικα, και οι μισθοφόροι τζιχαντιστές.
  Βρε λες ;;;;; Ε ;;;;;
  Γιατί τους πάνε στα νησιά και στον Έβρο , όπου θα μας επιτεθεί η Τουρκία ;
  Σύμπτωση ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive