Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Το 2023 ξεκινά με γερή μάσα.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και χρήματα

Επιβάλλεται να περιμένουν λίγο ακόμα οι εκλογές. Διατί να το αποκρύψωμεν άλλωστε τα λεφτά είναι πολλά. Δεν μπορεί όλο και κάτι κοκαλάκια θα μείνουν στην άκρη για να βγει με το καλό και η προεκλογική εκστρατεία....
Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 το τραπέζι της μάσας έχει μόνο κυρίως πιάτο το Vouliagmenis Mall Complex (VMC) στο Ελληνικό που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο που θα έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα (συνολικής επιφάνειας 130 χιλ. τ.μ. και εκμισθώσιμης 85,5 χιλ. τ.μ.). Πρόκειται για επένδυση ύψους 350 εκατ. ευρώ (μόνον το εμπορικό κέντρο).
Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 το τραπέζι της μάσας έχει πρώτο πιάτο το ΣΔΙΤ, (αξία σύμβασης 205,217 εκατ.), που αφορά στην ανέγερση και λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών. Δεύτερο πιάτο έχει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, προϋπολογισμού 123 εκατ.
Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 το τραπέζι της μάσας έχει πρώτο πιάτο την κατασκευή του φράγματος Τσικνιά του νομού Λέσβου και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων, προϋπολογισμού 98 εκατ. ευρώ. Δεύτερο πιάτο την κατασκευή συμπληρωματικών έργων ταμιευτήρα Μπραμιανού, αντιπλημμυρικών έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου στην Περιφέρεια Λασιθίου Κρήτης, με δέσμευση δαπάνης ύψους 53,5 εκατ. ευρώ. Το επιδόρπιο της μάσας είναι η συντήρηση και η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμβαση εκτιμώμενης αξίας 292 εκατ. ευρώ.
Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 το τραπέζι της μάσας έχει πρώτο πιάτο την κατασκευή έργων ύδρευσης στους νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας, προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Δεύτερο πιάτο τα εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου Νομού Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού 64,5 εκατ. ευρώ.
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 το μενού της μάσας περιλαμβάνει το ΣΔΙΤ της ανέγερσης δικαστικών μεγάρων Λαμίας, Βόλου, νέας πτέρυγας στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας και την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Τρικάλων, προϋπολογισμού 43,8 εκατ. ευρώ.
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 η τούρτα της μάσας έχει κερασάκι τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Δυτικής Αττικής, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη νέα γραμμή, προαστιακού σιδηροδρόμου, μήκους 36 χλμ., που θα ξεκινά από τα Άνω Λιόσια, θα διασχίζει τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα και θα τερματίζει στα Μέγαρα.
Στους εξουσιαστές το μικρόβιο της μάσας μεταδίδεται αστραπιαία. Με το που οι από πάνω δώσουν το σύνθημα και με το που αρχίσει να μυρίζει εύκολο χρήμα ακαριαία η διαφθορά γίνεται μεταδοτική.
Το χρήμα υπερισχύει αξιών και ήθους. Δεν υφίσταται η εντιμότητα μπροστά σε μια ξεγυρισμένη απευθείας ανάθεση, ούτε σε μια αδιευκρίνιστη απευθείας ανάληψη. Με υπερβολικά απλό τρόπο χτίζεται από πάνω προς τα κάτω μια πυραμίδα λεηλασίας, για να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση: «Το ψάρι βρομάει απ’ το κεφάλι». Και με το καθεστώς Μητσοτάκη όλο αυτό, συμβαίνει μπροστά στα μάτια και μπροστά στη μύτη μας. Ο κλέψας του κλέψαντος, υπό την αιγίδα του κράτους. Αναθέσεις, σκοτεινές υποθέσεις, ιδιωτικοποιήσεις με αστερίσκους ιδιοτέλειας, μπόνους και Πάτσηδες, πετρελαιάδες και πάροχοι, αγορές και πωλήσεις με εκπρόσωπο αγοραστών και πωλητών το ίδιο πρόσωπο, δομές με κόστος πολλαπλάσιο από το κανονικό, μάσκες και γάζες από χρυσό, εικονικά τιμολόγια. Κανονική πανδημία.
Το πλιάτσικο της εγκληματικής οργάνωσης του Μητσοτάκη, επίσης, έχει να κάνει και με την ενημέρωση και τη Δικαιοσύνη. Η πρώτη έχει καταβαραθρωθεί στην ανυποληψία και σιγά μην ασχοληθεί με τα σκάνδαλα. Η δεύτερη μηρυκάζει στην αγκαλιά του Ντογιάκου την υποκρισία της ανεξαρτησίας της. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιοι δημοσιογράφοι και κάποια ΜΜΕ που πασχίζουν να εντοπίσουν και να αναδείξουν τις εστίες μόλυνσης. Και κάποιοι δικαστές που πασχίζουν να τις εξουδετερώσουν. Η γενική εικόνα, όμως, είναι άραχλη. Και το χειρότερο δεν είναι ότι αδειάζουν πάλι τα ταμεία κι αλίμονο στους επόμενους. Είναι ότι στην κοινωνία δημιουργείται μια πεποίθηση ότι τίποτα δεν αλλάζει. Ότι η υπόθεση είναι τάτσι-μίτσι-κότσι και στο δείπνο μπουκώνονται άρπαγες και διώκτες.
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της διαφθοράς κάθε είδους και επιπέδου έχει, και πρέπει να έχει, δεσπόζουσα θέση, γιατί είναι μια ανάγκη της κοινωνίας που δεν σηκώνει συζήτηση. Αλλά περισσότερο όμως για να καταλάβουν οι πολλοί, που η προπαγάνδα των κλεφτών τους έχει ακινητοποιήσει στον καναπέ της μοιρολατρίας και του «τίποτα δεν γίνεται», ότι μπορεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ να τα καταφέρει. Και μπορεί να τα καταφέρει με τη δική τους ψήφο και συνδρομή.

Michail Charalampidis

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟ 1.500.000
    ΓΊΝΟΥΝ 300.000
    ΜΟΝΟ ΤΌΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΊΔΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΑΣ ΠΟΎΜΕ ΚΑΛΆ
    ΚΑΙ ΟΙ 300.000 ΆΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΑΠΈΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΕΝΑΛΛΆΣΣΟΝΤΑΙ.
    ΥΠΌΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑΧΟΥΝ ΤΖΙΦΡΕΣ... ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ... ✉️ΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive