Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΑΙΓΑΙΟ: "Επίδειξη Σημαίας και πυγμής"

 Μπορεί να είναι εικόνα ωκεανός 

Η αστραπιαία αντίδραση του Πολεμικού μας Ναυτικού με μονάδες κρούσης και υποβρύχια στο Αρχιπέλαγος.Από τις 30 του μήνα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου εν τω μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων που αφορούν άμεσα και το Πολεμικό Ναυτικό, ο στόλος εξέρχεται σχεδόν σύσσωμος από το ναύσταθμο, με τις μονάδες κρούσης...

να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής αυτής της άσκησης στην οποία εντοπίζονται και διακλαδικά χαρακτηριστικά από την στιγμή που το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος HERONτης Πολεμικής Αεροπορίας εντάσσεται στον σχεδιασμό των σεναρίων.

Βολές τορπίλης από υποβρύχια του στόλου κατά στόχων επιφανείας. Βολές τορπίλης από ελικόπτερα S-70 Sea Hawk Sikorsky κατά υποβρυχίων. Ναυτικός αποκλεισμός ή και άρση αυτού σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Αυτά είναι μόνο τέσσερα από τα σενάρια της επερχόμενης άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού «Αστραπή» με την οποία ο στόλος θα προχωρήσει σε μια ακόμη επίδειξη σημαίας και πυγμής στο Αρχιπέλαγος. Από το Μυρτώο ως το Κρητικό πέλαγος.
Θα γίνουν πυρά, τόσο με τα πυροβόλα των πλοίων επιφανείας, όσο και με τ’ αντιαεροπορικά όπλα εγγύς προστασίας που διαθέτουν οι μονάδες του Ναυτικού. Τα υποβρύχια του στόλου μαζί με τα ελικόπτερα αλλά και τα τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών που επιβαίνουν στα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου του Αρχηγείου Στόλου θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη των συγκεκριμένων γυμνασίων.
Σε ένα άλλο σημείο που δίνεται έμφαση απο το Nαυτικό, είναι ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος, ο οποίος έχει τις δικές τους ιδιαιτερότητες είτε αυτές αφορούν την αναζήτηση υποβρυχίων από τις μονάδες επιφανείας του στόλου, κυρίως τις φρεγάτες, είτε αυτές αφορούν το P-3 BOrionενδιάμεσης λύσης- γιατί άλλο δεν έχει βγει ακόμη διαθέσιμο- είτε τα ελικόπτερα S-70.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive