Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΤΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΔΑΝΕΙΟ 4.200.000 με κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ, γιατί δεν το πήρε ο βουλευτήςτης Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας; Τι λέει ο ίδιος..

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

 Ο βουλευτής της ΝΔ με ανάρτησή του στο Facebook, παραδέχεται ότι το 2021  «υπό σύσταση εταιρεία (μονοπρόσωπη ΙΚΕ) με διαχειρίστρια και αποκλειστική μέτοχο τη σύζυγό μου Μαρία Τόπα, υπέβαλε αιτήσεις ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο για δυο επενδυτικά σχέδια:... τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία. Αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν αμφότερα τα business plans, ύψους 2.600.000 ευρώ και 1.600.000 ευρώ αντίστοιχα».

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας στη συνέχεια της ανάρτησής του, αναφέρει ότι «η εταιρεία δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ, αφού ο Αναπτυξιακός Νόμος προϋποθέτει ότι για να γίνει εκταμίευση της επιχορήγησης, θα πρέπει να έχει δαπανηθεί τουλάχιστον τριπλάσιο χρηματικό ποσό. Η εταιρεία της συζύγου μου δεν παρουσίασε τις απαιτούμενες δαπάνες, άρα δεν έλαβε τη χρηματοδότηση. Με άλλα λόγια, εξασφαλίστηκαν οι εγκρίσεις του Αναπτυξιακού, αλλά δεν έγινε χρήση των επιχορηγήσεων».

Εν ολίγοις ο βουλευτής της ΝΔ, παραδέχεται ότι η υπό σύσταση εταιρεία της συζύγου του,  μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο, μόλις, 5.000 ευρώ, κατέθεσε αίτηση στον αναπτυξιακό νόμο για δυο επενδυτικά έργα συνολικού ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η χρηματοδότηση των έργων εγκρίθηκε αλλά η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μαραβέγια δεν μπόρεσε να εκταμιεύσει τα εκατομμύρια καθώς όπως παραδέχεται ο γαλάζιος βουλευτής δεν μπορούσε να διαθέσει τριπλάσιο ποσό, δηλαδή 12 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια

Ψεύδη και συκοφαντίες – Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια
Τα όσα αναφέρονται στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σχετικά με τις αιτήσεις ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο δυο επενδυτικών σχεδίων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά. 
Η αλήθεια έχει ως εξής: 
Πράγματι, το 2021, υπό σύσταση εταιρεία (μονοπρόσωπη ΙΚΕ) με διαχειρίστρια και αποκλειστική μέτοχο τη σύζυγό μου Μαρία Τόπα, υπέβαλε αιτήσεις ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο για δυο επενδυτικά σχέδια: τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία. Αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν αμφότερα τα business plans, ύψους 2.600.000 ευρώ και 1.600.000 ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ, αφού ο Αναπτυξιακός Νόμος προϋποθέτει ότι για να γίνει εκταμίευση της επιχορήγησης, θα πρέπει να έχει δαπανηθεί τουλάχιστον τριπλάσιο χρηματικό ποσό. Η εταιρεία της συζύγου μου δεν παρουσίασε τις απαιτούμενες δαπάνες, άρα δεν έλαβε τη χρηματοδότηση. Με άλλα λόγια, εξασφαλίστηκαν οι εγκρίσεις του Αναπτυξιακού, αλλά δεν έγινε χρήση των επιχορηγήσεων. 
Αναφορικά με τις οφειλές προς τράπεζες, που επικαλείται ο κ. Πολάκης, ας τον ενημερώσει κάποιος ότι ΔΕΝ ανακάλυψε την Αμερική! Τα δάνεια που έχω λάβει για το σπίτι, το ιατρείο και το πολιτικό μου γραφείο, περιλαμβάνονται στη δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης και τα εισοδήματά μου δικαιολογούν τη λήψη τους. Μάλιστα, τα δυο πρώτα (για την κατοικία και το ιατρείο) είχαν ληφθεί πριν αποκτήσω τη βουλευτική μου ιδιότητα. Δεν έτυχα προνομιακής μεταχείρισης εκ μέρους των τραπεζών και εξυπηρετώ με συνέπεια τις δανειακές υποχρεώσεις μου. Δεν πρόκειται για «κόκκινα» δάνεια, δηλαδή. 
Τέλος, δεν αρνήθηκα τη σχέση με τη σύζυγό μου και ούτε πρόκειται για «αχυράνθρωπο». Η ίδια ασχολείται με το επιχειρείν από το 2010, είναι μια έμπειρη επαγγελματίας στον χώρο των ασφαλίσεων, διατηρώντας εδώ και χρόνια τη δική της επιχείρηση. Το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά της, ωστόσο το νέο επιχειρηματικό της εγχείρημα βρίσκεται ακόμη επί χάρτου. 
«Άνθρακες ο θησαυρός», λοιπόν, για τον κ. Πολάκη, ο οποίος ως μόνιμος αρνητής των μέτρων και των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, φαίνεται πως ενοχλήθηκε από την κριτική μου και προσπάθησε να με σπιλώσει με ανακρίβειες και συκοφαντίες. Επειδή, όμως, δεν ανέχομαι κανένας να αφήνεις σκιές και υπονοούμενα σε βάρος μου και μάλιστα όταν πρόκειται για θέματα διαχείρισης δημόσιου χρήματος, η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες».

 

1 σχόλιο:

 1. ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ?

  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ Η Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΤΑΚΑΝΕ? ΔΙΝΟΥΝ ΕΓΚΡΊΝΟΥΝ Κ ΠΆΓΩΣΑΝ ΡΕΥΣΤΌ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΗΛΑΔΉ...?

  ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΌ?

  ΠΩΣ ΜΕ 5000€ ΚΕΦΆΛΑΙΟ ΣΟΥ ΔΊΝΟΥΝ ΤΟΣΑ 4.200.000€ ?

  ΕΠΊΣΗΣ ΈΧΕΙ ΔΏΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΑ ΜΕ ΚΕΦΆΛΑΙΟ 30.000€ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΔΙΣ! ΈΓΚΡΙΣΗ ΤΑ ΤΣΕΠΟΣΕ ΤΟ ΦΙΛΑΡΆΚΙ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΔΗΜΌΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ... ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ,ΤΑ ΕΙΠΑΝ!

  ΟΛΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΚΆΝΔΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ. ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ? Ο ΛΑΟΣ ΧΆΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΊΕΣ ΚΟΠΟ ΙΔΡΟΤΑ Κ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΙΠΙΤΣΑ🤮

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive