Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Πλούτος Της Οικογένειας Ρότσιλντ Είναι Πέντε Φορές Μεγαλύτερος Από Αυτόν Των Οκτώ (8) Κορυφαίων Δισεκατομμυριούχων Του Κόσμου Μαζί

Μετάφραση: Απολλόδωρος:Waking Times  - Μια πρόσφατη έκθεση της  Oxfam International αναδεικνύει τη δραματική αύξηση της εισοδηματικής ισότητας, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμένος πλούτος των 8 κορυφαίων μεμονωμένων δισεκατομμυριούχων του κόσμου είναι μεγαλύτερος από τον πλούτο του κάτω μισού του παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου 3,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων...

Παρακάτω παρατίθενται οι 8 δισεκατομμυριούχοι μαζί με τον εκτιμώμενο πλούτο τους, ο οποίος συνολικά ανέρχεται σε 426,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

· Bill Gates - 75 δισεκατομμύρια δολάρια

· Amancio Ortega - 67 δισ. δολάρια

· Warren Buffett - 60,8 δισ. δολάρια

· Carlos Slim Helu - 50 δισ. δολάρια

· Jeff Bezos - 45,2 δισ. δολάρια

· Mark Zuckerberg - $44,6 δισ.

· Larry Ellison - $43,6 δισ.

· Michael Bllomberg - 40 δισ. δολάρια

Ο ισχυρισμός της Oxfam είναι ότι οι παγκόσμιες οικονομίες κακοδιαχειρίζονται υπέρ των πλουσίων, κάτι που είναι σε μεγάλο βαθμό αλήθεια, ωστόσο, η έκθεση απέτυχε να πετύχει το στόχο σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, καθώς δεν αναγνώρισε το μεγαλύτερο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας, το οποίο είναι το παγκόσμιο μοντέλο κεντρικής τραπεζικής με τα παραστατικά (χωρίς αντίκρυσμα) νομίσματα που βασίζονται στο Χρέος.

Το σημερινό τραπεζικό μοντέλο είναι το προϊόν εκατοντάδων ετών προγραμματισμένης ανάπτυξης, δόμησης, χειραγώγησης, βίας και εξαπάτησης, το οποίο ξεκίνησε σοβαρά με τον Mayer Amschel Rothschild, ο οποίος ίδρυσε για πρώτη φορά τραπεζικούς και χρηματοπιστωτικούς οίκους στη Γερμανία τον 18ο αιώνα.

Η προσεκτική καλλιέργεια του πλούτου του με τη συνδρομή των πέντε γιων του επέτρεψε στον Rothschild να επωφεληθεί σε τεράστιο βαθμό κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, παρέχοντας χρηματοδότηση και πολεμικά υλικά στην Αυστρία, γεγονός που με τη σειρά του επέτρεψε στην εκκολαπτόμενη οικογενειακή αυτοκρατορία να εξελιχθεί σε πολυεθνικό οργανισμό, αποτελώντας εφεξής σημαντικό χρηματοδότη της βιομηχανίας και του πολέμου.

Προχωρώντας γρήγορα στο 2016, η οικογένεια Rothschild είναι μια δυναστεία ασύλληπτου πλούτου που καταφέρνει να τον αποκρύπτει με κάποιο τρόπο στο μεγαλύτερο μέρος του, χωρίς ποτέ να πιστώνεται δημοσίως ως η πλουσιότερη και με τη μεγαλύτερη επιρροή οικογένεια στον κόσμο. Διαμοιράζοντας το κεφάλαιο και τις συμμετοχές τους μεταξύ των πολλών μελών της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων απογόνων και κληρονόμων, περιστασιακά ένα μεμονωμένο μέλος της οικογένειας θα εμφανιστεί σε έναν κατάλογο με τα κορυφαία άτομα του κόσμου, ωστόσο η οικογένεια στο σύνολό της αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη περιουσία που έχει γίνει ποτέ γνωστή.

Η Investopedia εκτιμά ότι ο συνολικός πλούτος της οικογένειας ανέρχεται σε πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις παλαιότερες εν ζωή εταιρείες στον κόσμο:

Με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και πλέον, ο αναφερόμενος πλούτος της οικογένειας πλησιάζει τις πέντε φορές περισσότερο από τον συνολικό πλούτο των 8 κορυφαίων μεμονωμένων δισεκατομμυριούχων του κόσμου, πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένεια Rothschild από μόνη της ελέγχει περισσότερο πλούτο από ό,τι ίσως τα τρία τέταρτα ή και περισσότερο του συνολικού πληθυσμού του κόσμου.

 ***********

Δικτυογραφία

Rothschild Family Wealth Is Five Times That Of World’s Top 8 Billionaires Combined

https://revealedeye.substack.com/p/rothschild-family-wealth-vs-top-8-billionaires

2 σχόλια:

  1. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.... ας καγχάσω γοερά....!! Ως ιδιοκτήτες εδώ και πολλά χρόνια όλων σχεδόν των κεντρικών τραπεζών του πλανήτη.... Τα 2 τρις σας φαντάζουν απλή παραπλάνηση για τα δίποδα....!!!
    Αιδώς....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive