Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ Πατριώτη -λέω τώρα εγώ-. Δεν έχουμε άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου, αλλά θα βάλουμε προτομή του Χο Τσι Μινχ που θα ανεγερθεί στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

 

Προτομή προς τιμήν του Βιετναμέζου κομμουνιστή επαναστάτη και πολιτικού άνδρα Χο Τσι Μινχ θα ανεγερθεί στη βορειοελλαδική πόλη της Έδεσσας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Ανόι. Μετά από συνάντηση με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Bui Thanh Son, ο Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:...

"Ο πρόεδρος Χο Τσι Μινχ, ο ιδρυτής του Βιετνάμ, πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο την περίοδο '16-'17 υπηρετώντας στο γαλλικό στρατό. Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να στηθεί προτομή του στην Έδεσσα για να τονιστεί αυτό το γεγονός".

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑIΝΕΤΕ ????? Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του KOYΛH και του Klaus Schwab !!!!!!

Η συμμετοχή του νεαρού Nguyễn Sinh Cung ως στρατιώτη του γαλλικού στρατού στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι δευτερεύουσας σημασίας. Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση θα τιμήσει τον Βιετναμέζο ηγέτη αλλά για λάθος λόγους.

Πάνω απ' όλα, ο Χο Τσι Μινχ ήταν ο άνθρωπος που ηγήθηκε της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ το 1945, νικώντας τους Γάλλους το 1954 στο Đien Bien Phủ, τερματίζοντας έτσι τον Πρώτο Πόλεμο της Ινδοκίνας. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αγώνα του βιετναμέζικου λαού κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο οποίος διήρκεσε από το 1955 έως το 1975.

Μαρξιστής-λενινιστής, ηγέτης του Λαϊκού Στρατού του Βιετνάμ και πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ από το 1951 έως το 1969, ο Χο Τσι Μινχ ηγήθηκε του αντιαποικιακού, αντιιμπεριαλιστικού αγώνα της χώρας και έθεσε τις βάσεις για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Ο Χο Τσι Μινχ πέθανε το 1969, αλλά η κληρονομιά του παραμένει ζωντανή, ως ένας από τους μεγάλους σοσιαλιστές ηγέτες του 20ού αιώνα που πίστευε ότι "οι προλετάριοι όλου του κόσμου ενώνονται ως μια οικογένεια". http://www.idcommunism.com/2022/08/ho-chi-minhs-bust-to-be-erected-in-greece.html

1 σχόλιο:

  1. Το πολιτικό σύστημα έχει λύσης για όλα:
    μαρξισμό-λενινισμό θέλεις, Δένδιας.
    Συγκυβέρνηση ΝΔ+ΣΥΡΙΖΑ θέλεις, Κώστας Καραμανλής ο νεότερος.
    ΝΔ + ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ θες, Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα.
    ΝΔ + ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θες, Κυριάκος Μητσοτάκης "αύριο" ή το αργότερο μεθαύριο(στις 2ες εθνικές εκλογές) - Ουκρανία δηλαδή.
    Α.Σαμαρά+ Ε.Βενιζέλο θες, φάε μνημόνιο και PSI.
    Σε τι χώρα ζούμε επιτέλους, δεν μπορώ, θα τρελαθώ από την συγκίνηση. Ένα δάκρυ κυλάει από το μάτι μου. Το ένα, απ το άλλο δεν ξέρω γιατί δεν βλέπω πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive