Συλλυπητήρια. Έχω να κάνω μια ερώτηση επί του θέματος, φάκελος Κύπρου. Φύλλο εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 5799(12399) 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022. "Αποκάλυψη Γ. Λεονταρίδη για φάκελο Κύπρου: Ποιος ήταν ο ρόλος του Χρήστου Λαμπράκη". Εκεί μέσα ο έγκριτος δημοσιογράφος Γ. Λεονταρίδης λέει για μια συνάντηση στο εξοχικό του Χρ. Λαμπράκη στον Πόρο που αφορούσε το Κυπριακό και κάτι σοβαρό που συζητήθηκε. Ο εκλιπών(σήμερα) εκδότης του ΔΟΛ Χρήστος Λαμπράκης ήξερε από πρώτο χέρι τι ειπώθηκε σε εκείνη την συνάντηση στο εξοχικό του στον Πόρο. Σύμφωνα με κ. Γ. Λεονταρίδη ο διάδοχος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης ρωτήθηκε σχετικά με εκείνη την συνάντηση για το Κυπριακό αλλά απάντησε ως εξής: "Μην ξεχάσετε, ασπασμό στο κύριο Χρήστο...(Λαμπράκη)". Ο Στ. Ψυχάρης, για να δείξει ότι δεν είναι αγαθές οι σχέσεις του Χρ. Λαμπράκη με τον δικτάτορα Ιωαννίδη έγγραψε: "Το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 1973, στο άνδρο της ΕΣΑ, οδηγήθηκαν οι τρεις εκδότες: Χρ. Λαπράκης(εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ", "ΒΗΜΑ"), Τζώρτζης Αθανασιάδης(εφημ. "ΒΡΑΔΥΝΗ"), Νάσος Μπότσης(εφημ. "Ακρόπολης", "Απογευματινής") με εντολή Ιωαννίδη, που τα ξημερώματα είχε ανατρέψει τον Γ. Παπαδόπουλο. Οι δεσμοφύλακες τους έβαλαν σε ψάθινες καρέκλες(&όχι σε στυλ Λουδοβίκου) και ο ταξίαρχος(που τα θύματα του τον αποκαλούσαν "ο σκύλος της ΕΣΑ") εκφώνησε λόγο για τις αγαθές προθέσεις της 21 Απριλίου, τις οποίες ισχυρίστηκε ότι είχε προδώσει ο Γ. Παπαδόπουλος& οι συνεργάτες του κι πως ο ίδιος ήθελε την κάθαρση, γράφει ο δημοσιογράφος Γ. Λεονταρίδης, αναφέρει και άλλα. Τα αναφερόμενα του δημοσιογράφου Γ. Λεονταρίδη προέρχονται από τον βουλευτή ΔΗΚΟ στην Αμμόχωστο Ζαχαρία Κούλια, με έγγραφο που κατέθεσε στο Κυπριακό κοινοβούλιο και παρουσιάζει τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ως "πολιτικό νου"(σαν "ηθικός αυτουργός" ακούγεται αυτό) του πραξικοπήματος για την ανατροπή του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακαρίου. Πάμε στο δια ταύτα: Ο Χρήστο Λαμπράκης εκδότης του ΔΟΛ ήξερε για τον φάκελο Κύπρου, Ο Σταύρος Ψυχάρης, ο επόμενος εκδότης του ΔΟΛ ήξερε και μάλιστα παρέθεσε και στοιχεία για τις σχέσεις Λαμπράκη-Ιωαννίδη. Τον ΔΟΛ σήμερα τον έχει ο επιχειρηματίας και εκδότης Ευάγγελος Μαρινάκης. Μήπως σε αυτός πέφτει πλέον ο κλήρος να μας πει τι λένε οι φάκελοι της Κύπρου για εκείνη την περίοδο; Και γιατί να μην μας το πει και να το κρύψει, αφού αυτός δεν εμπλεκόταν πουθενά εκείνη την περίοδο.
Ο Χ. Κίσσινγκερ στο Αλ. Παπαχελά δημοσιογράφο "Καθημερινής" μετά από χρόνια από την κυπριακή τραγωδία: "Εσείς οι Έλληνες δεν έχετε παραδεχτεί κανένα λάθος σας εδώ και πολλά χρόνια. Και τώρα, θέλετε τα δικά σας λάθη του 1974, να τα φορτώσετε σ' εμένα, ώστε να καταστώ εγώ αποδιοπομπαίος τράγος. Ε, όχι δεν το δέχομαι αυτό". Όπως μας πληροφορεί ο δημοσιογραφος Γ. Λεονταρίδης η "έκθεση Κίσσινγκερ" που στο μέλλον αποχαρακτηρίστηκε έδωσε πολλά στοιχεία για το θέμα. Σε κάποιο σημείο ο Χ. Κίσσινγκερ γράφει: "Από την ώρα που άρχισε η τουρκική επιχείρηση, υπέθεσα ότι η ελληνική περιπέτεια στην Κύπρο, δεν θα διαρκούσε παραπάνω από μια ημέρα. Από εκείνο το σημείο έγινε σαφές, πως θα είχαμε αλλαγή στην Ελλάδα. Αλλά πρώτα έπρεπε να αποτρέψουμε την κλιμάκωση της διένεξης, προτού φτάσουμε σε ελληνοτουρκικό πόλεμο. Παράλληλα κάποιος έπρεπε να κρατήσει τους Σοβιετικούς μακριά..."
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.
Συλλυπητήρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω να κάνω μια ερώτηση επί του θέματος, φάκελος Κύπρου. Φύλλο εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 5799(12399) 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022. "Αποκάλυψη Γ. Λεονταρίδη για φάκελο Κύπρου: Ποιος ήταν ο ρόλος του Χρήστου Λαμπράκη".
Εκεί μέσα ο έγκριτος δημοσιογράφος Γ. Λεονταρίδης λέει για μια συνάντηση στο εξοχικό του Χρ. Λαμπράκη στον Πόρο που αφορούσε το Κυπριακό και κάτι σοβαρό που συζητήθηκε. Ο εκλιπών(σήμερα) εκδότης του ΔΟΛ Χρήστος Λαμπράκης ήξερε από πρώτο χέρι τι ειπώθηκε σε εκείνη την συνάντηση στο εξοχικό του στον Πόρο. Σύμφωνα με κ. Γ. Λεονταρίδη ο διάδοχος του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης ρωτήθηκε σχετικά με εκείνη την συνάντηση για το Κυπριακό αλλά απάντησε ως εξής: "Μην ξεχάσετε, ασπασμό στο κύριο Χρήστο...(Λαμπράκη)". Ο Στ. Ψυχάρης, για να δείξει ότι δεν είναι αγαθές οι σχέσεις του Χρ. Λαμπράκη με τον δικτάτορα Ιωαννίδη έγγραψε: "Το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 1973, στο άνδρο της ΕΣΑ, οδηγήθηκαν οι τρεις εκδότες: Χρ. Λαπράκης(εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ", "ΒΗΜΑ"), Τζώρτζης Αθανασιάδης(εφημ. "ΒΡΑΔΥΝΗ"), Νάσος Μπότσης(εφημ. "Ακρόπολης", "Απογευματινής") με εντολή Ιωαννίδη, που τα ξημερώματα είχε ανατρέψει τον Γ. Παπαδόπουλο. Οι δεσμοφύλακες τους έβαλαν σε ψάθινες καρέκλες(&όχι σε στυλ Λουδοβίκου) και ο ταξίαρχος(που τα θύματα του τον αποκαλούσαν "ο σκύλος της ΕΣΑ") εκφώνησε λόγο για τις αγαθές προθέσεις της 21 Απριλίου, τις οποίες ισχυρίστηκε ότι είχε προδώσει ο Γ. Παπαδόπουλος& οι συνεργάτες του κι πως ο ίδιος ήθελε την κάθαρση, γράφει ο δημοσιογράφος Γ. Λεονταρίδης, αναφέρει και άλλα. Τα αναφερόμενα του δημοσιογράφου Γ. Λεονταρίδη προέρχονται από τον βουλευτή ΔΗΚΟ στην Αμμόχωστο Ζαχαρία Κούλια, με έγγραφο που κατέθεσε στο Κυπριακό κοινοβούλιο και παρουσιάζει τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ως "πολιτικό νου"(σαν "ηθικός αυτουργός" ακούγεται αυτό) του πραξικοπήματος για την ανατροπή του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακαρίου.
Πάμε στο δια ταύτα:
Ο Χρήστο Λαμπράκης εκδότης του ΔΟΛ ήξερε για τον φάκελο Κύπρου, Ο Σταύρος Ψυχάρης, ο επόμενος εκδότης του ΔΟΛ ήξερε και μάλιστα παρέθεσε και στοιχεία για τις σχέσεις Λαμπράκη-Ιωαννίδη. Τον ΔΟΛ σήμερα τον έχει ο επιχειρηματίας και εκδότης Ευάγγελος Μαρινάκης. Μήπως σε αυτός πέφτει πλέον ο κλήρος να μας πει τι λένε οι φάκελοι της Κύπρου για εκείνη την περίοδο; Και γιατί να μην μας το πει και να το κρύψει, αφού αυτός δεν εμπλεκόταν πουθενά εκείνη την περίοδο.
Ο Χ. Κίσσινγκερ στο Αλ. Παπαχελά δημοσιογράφο "Καθημερινής" μετά από χρόνια από την κυπριακή τραγωδία:
"Εσείς οι Έλληνες δεν έχετε παραδεχτεί κανένα λάθος σας εδώ και πολλά χρόνια. Και τώρα, θέλετε τα δικά σας λάθη του 1974, να τα φορτώσετε σ' εμένα, ώστε να καταστώ εγώ αποδιοπομπαίος τράγος. Ε, όχι δεν το δέχομαι αυτό".
Όπως μας πληροφορεί ο δημοσιογραφος Γ. Λεονταρίδης η "έκθεση Κίσσινγκερ" που στο μέλλον αποχαρακτηρίστηκε έδωσε πολλά στοιχεία για το θέμα.
Σε κάποιο σημείο ο Χ. Κίσσινγκερ γράφει: "Από την ώρα που άρχισε η τουρκική επιχείρηση, υπέθεσα ότι η ελληνική περιπέτεια στην Κύπρο, δεν θα διαρκούσε παραπάνω από μια ημέρα. Από εκείνο το σημείο έγινε σαφές, πως θα είχαμε αλλαγή στην Ελλάδα. Αλλά πρώτα έπρεπε να αποτρέψουμε την κλιμάκωση της διένεξης, προτού φτάσουμε σε ελληνοτουρκικό πόλεμο. Παράλληλα κάποιος έπρεπε να κρατήσει τους Σοβιετικούς μακριά..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…
https://www.mononews.gr/big-story/pltm-stavros-psicharis-sto-grafio-tou-en-meso-thiellas-gia-tis-kores-ke-ta-pechnidia-tou
https://www.mononews.gr/first-top-stories/lfsm-christina-sofia-psichari-bohemian-zoi-sto-londino