Η απονομή της Ελληνικής ιθαγένειας στον Τούρκο Αγιαβέφε Γιασάμ του Μεχμέτ που έγινε γνωστή μέσω Προεδρικού Διατάγματος που υπέγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ακόμα περισσότερα ερωτηματικά....
Και αυτό γιατί η Ελλάδα παρείχε άσυλο σε έναν Τούρκο που δεν διώκεται για τις ιδέες του και την πολιτική του δράση, αλλά για βαριά ποινικά αδικήματα, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, είναι καταγεγραμμένος ως «υπήκοος» του ψευδοκράτους, ενώ εκεί θεωρείται και μεγάλος ευεργέτης διαθέτοντας επιχειρήσεις (καζίνο, ξενοδοχεία κλπ) στην κατεχόμενη Κερύνεια.Μετά τους ισχυρισμούς των Τούρκων για εμπλοκή του σε κακουργηματικές απάτες με διαδικτυακό τζόγο, για εμπλοκή του στην δολοφονία του βαρόνου του τζόγου στα κατεχόμενα και μετά την αμφισβήτηση της δωρεάς του στην Ελλάδα, το ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί είναι το εξής: Πως δίνεται ελληνική ιθαγένεια σε έναν υμνητή του ψευδοκράτους;
Η επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη
Σε αυτή την ερώτηση έρχεται μάλλον να απαντήσει το Υπουργείο Εσωτερικών (του Υπουργού Μάκη Βορίδη), το οποίο μέσω «πηγών» ανέφερε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένα εξ αυτών αυτών που έστειλαν συστατική επιστολή για τον Αγιαβέφε, ότι όντως έκανε δωρεά στη χώρα μας, συγκεκριμένα στην Εκκλησία και σε κάποιους δήμους.
Όσο για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Τουρκία ο Αγιαβέφε, το ΥΠΕΣ ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει ποινικό κόλλημα!«Με βούλευμα ο Άρειος Πάγος ζητάει τη μη έκδοση του, καθώς θεωρείται εχθρός του Ερντογάν. Άλλωστε ο κ. Αγιαβέφε έχει πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα από την αρμόδια αρχή, έχοντας λάβει, δε, το καθεστώς του πρόσφυγα. Υπό αυτά τα δεδομένα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την τιμητική του πολιτογράφηση», σχολίασαν αρμόδιες πηγές.
Οργή στην Κύπρο για την απόφαση της Σακελλαροπούλου: Έκαναν Έλληνα έναν έποικο!
Η οργή για την αδιανόητη απόφαση της πολιτογράφησης ξεχειλίζει και στην Κύπρο, αφού όπως λένε, η Ελλάδα έκανε Έλληνα έναν έποικο.Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκιο, οι έποικοι λογίζονται ως κατοχικές δυνάμεις, όπως ακριβώς οι Τούρκοι στρατιώτες!
Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του Μανώλη Καλατζή στην εφημερίδα «Πολίτης», στο οποίο μιλά για «τουλάχιστον περίεργη» τιμητική πολιτογράφηση και εξιστορεί το χρονικό αυτής της ενέργειας.
Όπως γράφει μάλιστα, ο Αγιαβέφε «από το 2016 έχει ‘υπηκοότητα’ της ‘τδβκ’, κάτι που τον καθιστά έποικο με βούλα», ενώ αποκαλύπτει ότι πέραν της τουρκικής «τουρκοκυπριακής» και ελληνικής υπηκοότητας, έχει ακόμα υπηκοότητα της Σερβίας και της Δομινικανής Δημοκρατίας!
Ο Τούρκος καταζητούμενος που αλλάζει τις υπηκοότητες σαν τα «πουκάμισα»Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο από το «βίο και πολιτεία» του Τούρκου επιχειρηματία Γιασάμ Αγιαβέφε που έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στη χώρα μας έχει να κάνει με τις συνεχείς αλλαγές τα τελευταία χρόνια στην υπηκοότητά του. Αυτό προκύπτει άλλωστε μέσα από τα επίσημα έγγραφα της εταιρείας του Milaya Capital Limited.Τον Οκτώβριο του 2017 ο Γιασάμ Αγιαβέφε ίδρυσε την εταιρεία AYAVEFE INVESTMENTS LIMITED. Επρόκειτο για μία αγγλική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και τον ίδιο σε θέση διευθυντή.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, την περίοδο εκείνη ο Γιασάμ Αγιαβέφε είχε Σερβική εθνικότητα. Την ίδια περίοδο όπως προκύπτει από άλλο έγγραφο που έχει να κάνει με την εταιρεία του ο Γιασάμ Αγιαβέφε αλλάζει εθνικότητα. Ως ημερομηνία αλλαγής εμφανίζεται η 6η Οκτωβρίου του 2017 και η νέα του εθνικότητα είναι Τουρκική. Η εταιρεία διατηρεί το όνομα AYAVEFE INVESTMENTS LIMITED μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019, όταν μετονομάζεται σε MILAYA CAPITAL LIMITED.
Στην προσωπική του ιστοσελίδα η MILAYA CAPITAL LIMITED αναφέρεται ως μια δυναμική επιχείρηση «επιχειρηματικών κεφαλαίων» η οποία έχει «αναπτυχθεί γρήγορα». Στις 25 Νοεμβρίου του 2020 ο Γιασάμ Αγιαβέφε εμφανίζει νέα εθνικότητα. Αυτή τη φορά Δομινικανή. Είναι η τρίτη κατά σειρά εθνικότητα μέσα σε τρία χρόνια που εμφανίζει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.
Το όνομα του επιχειρηματία έχει συνδεθεί και με ένα άλλο εταιρικό σχήμα. Μία πολυδιαφημισμένη εταιρεία με το όνομα Lanistar στην οποία σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Milaya Capital είναι κύριος επενδυτής με μερίδιο 10%. Η Lanistar εμφανιζόταν να έχει αποτίμηση αγοραία αποτίμηση γύρω στα 189 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμη και το forbes.com είχε σχετικό αφιέρωμα με αναφορά στον Γιασάμ Αγιαβέφε.
Στο δημοσίευμα του Forbes ανέφεραν ακόμη ότι η Lanistar συνεργάζεται με τη Mastercard και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών. Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται η «startup» έχει «50 άτομα πλήρους απασχόλησης στο Λονδίνο και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ομάδα υποστήριξης 150 ατόμων στην Ελλάδα».
Οι αποκαλύψεις βρετανού δημοσιογράφου
Ωστόσο, σε ότι αφορά τη Lanistar ο δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ James Hurle, σε σχόλια του στο twitter δεν είχε και τόσο κολακευτικά σχόλια. Συγκεκριμένα ο James Hurle, ουσιαστικά υπογράμμιζε ότι η αποτίμηση της Lanistar δεν ήταν αυτή που υποστήριζε η εταιρεία και ότι συγκεντρώσει 15 εκατομμύρια δολάρια από την Milaya Capital.
Μάλιστα, όπως υποστήριζε ο Hurle στελέχη της Lanistar επικοινωνούσαν με δημοσιογράφους ζητώντας τους να αλλάξουν τα άρθρα που είχαν γράψει για το υποτιθέμενο τίμημα αλλά και για τα χρήματα από την Milaya Capital, καθώς η η συμφωνία δεν είχε ολοκληρωθεί.
«Συνολικά, δεν είναι ιδανική συμπεριφορά από μια εταιρεία που λανσάρει μια κάρτα πληρωμών για την καταπολέμηση της απάτης» ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο James Hurle.
Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα μ' αυτούς τους ξεφτιλισμένους, σκάει και αυτό...
ΑπάντησηΔιαγραφήμακαρι η συγκεκριμενη υποθεση να γινει ο πολιτικος ταφος βοριδη και γεωργιαδη που αποδειχτηκαν να μην ειναι τιποτα αλλο απο ελληνοφωνοι γραικυλοι που δεν χορταινουν να μοιραζουν ελληνικες ιθαγενειες ακομη και σε υποπτα ατομα και μαλιστα τουρκαλαδες
ΑπάντησηΔιαγραφήεπιπλεον με ποια λογικη του δοθηκε ασυλο στην χωρα μας...αν κινδυνευε πραγματι θα μπορουσε να καταφυγει σε μια απο τις χωρες που ηταν ηδη πολιτης ομοιως στο λονδινο που συμφωνα με το ρεπορταζ δραστηριοποιειτο επιχειρηματικα