Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Στον χάρτη του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών η Ελλάδα απεικονίζετε χωρίς τα νησιά της!

Στον χάρτη του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών η Ελλάδα απεικονίζετε χωρίς τα νησιά της!

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων διοργανώνει το διήμερο διεθνές συνέδριο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών , με τίτλο «Χτίζοντας το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων στη σύγχρονη αρχιτεκτονική ασφάλειας»....

Το Φόρουμ ασχολείται με τα πιο πιεστικά ζητήματα ασφάλειας, πολιτικά και οικονομικά που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας στη συνολική διεθνή, πολιτική, ασφάλεια, οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Εκεί είδαμε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου να μην πραγματοποιεί την προγραμματισμένη ομιλία του και να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί ο χάρτης της Ε.Ε. και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων δεν περιείχε την Τουρκία. Βέβαια ο κ. Τσαβούσογλου μάλλον ξεχνά πως η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη, ούτε και στην Ε.Ε.

Με μια πιο προσεχτική ματιά όμως αποκαλύπτεται ένα πολύ πιο μείζονος σημασίας θέμα. Στο χάρτη του Φόρουμ η Ελλάδα απεικονίζεται χωρίς κανένα από τα νησιά της (Αιγαίου και Ιονίου πελάγους), πλην της Κρήτης, ενώ λείπει ακόμα και η Εύβοια!

Το θέμα παίρνει διαστάσεις τις τελευταίες ώρες, ενώ από πλευράς ηγεσίας της Ελλάδας μέχρι στιγμής υπάρχει εκκωφαντική ησυχία, για ένα ζήτημα που -πρώτον βγάζει μάτι- και δεύτερον αφορά παρουσιάσεις που έχουν προσχεδιαστεί, αρά είναι δύσκολο να μιλήσουμε για κάτι το αιφνιδιαστικό. Ακόμα όμως και σε μια τέτοια περίπτωση, θα έπρεπε να υπάρξουν άμεσες αντιδράσεις και ειδικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε ιστορικό ναδίρ. primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive