Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Η παγκόσμια διασπορά φόβου για την «ευλογιά των πιθήκων» διασώζει διεφθαρμένες εταιρείες που λίγες εβδομάδες πριν βρίσκονταν υπό οικονομική κατάρρευση...

 
Καθώς έχει αυξηθεί η ανησυχία σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων, έχουν αυξηθεί και οι μετοχέςτων Emergent Biosolutions και SIGA  
Technologies. Και οι δύο εταιρείες έχουν ουσιαστικά μονοπώλια στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες αγορές, σε εμβόλια και θεραπείες για την ευλογιά....

Δύο διεφθαρμένες εταιρείες βρίσκονταν σε δύσβατο οικονομικό έδαφος μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Τώρα, με τις ανησυχίες για ένα παγκόσμιο ξέσπασμα επιδημίας ευλογιάς των πιθήκων να υπερτονίζονται τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από παγκόσμιους οργανισμούς υγείας, οι ανησυχίες - και οι αμαρτίες - αυτών των δύο εταιρειών ξεχνιούνται γρήγορα.

ΠηγήUnlimited Hangout

Από την Whitney Webb

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Τις τελευταίες ημέρες, η ανησυχία σχετικά με μια παγκόσμια επιδημία ευλογιάς των πιθήκων, μιας ήπιας ασθένειας που σχετίζεται με την ευλογιά και την ανεμοβλογιά, έχει υπερτονιστεί από τα μέσα ενημέρωσης και τα υπουργεία υγείας σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας ακόμη και έκτακτη συνεδρίαση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Για ορισμένους, οι φόβοι επικεντρώθηκαν γύρω από την ευλογιά των πιθήκων ως την πιθανή "επόμενη πανδημία" μετά το Covid-19. Για άλλους, ο φόβος είναι ότι η ευλογιά των πιθήκων θα χρησιμοποιηθεί ως η πιο πρόσφατη δικαιολογία για την περαιτέρω προώθηση δρακόντειων πολιτικών βιοασφάλειας και την παγκόσμια κατάκτηση εξουσίας.

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τη ευλογιά των πιθήκων, δύο εταιρείες ήδη εξαργυρώνουν. Καθώς έχει αυξηθεί η ανησυχία σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων, έχουν αυξηθεί και οι μετοχές των Emergent Biosolutions και SIGA Technologies. Και οι δύο εταιρείες έχουν ουσιαστικά μονοπώλια στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες αγορές, σε εμβόλια και θεραπείες για την ευλογιά. Τα κύρια προϊόντα τους που επικεντρώνονται στην ευλογιά χρησιμοποιούνται, βολικά, και για την προστασία ή τη θεραπεία της ευλογιάς των πιθήκων. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της Emergent Biosolutions ανέβηκαν κατά 12% την Πέμπτη, ενώ εκείνες της SIGA εκτινάχθηκαν κατά 17,1%.

Για τις εταιρείες αυτές, οι φόβοι για την ευλογιά των πιθήκων είναι θεόσταλτοι, ειδικά για τη SIGA, η οποία παράγει μια θεραπεία για την ευλογιά, γνωστή με την εμπορική ονομασία TPOXX. Είναι το μοναδικό προϊόν της SIGA. Ενώ ορισμένα μέσα έχουν σημειώσει ότι η άνοδος της αποτίμησης της SIGA Technologies συνέπεσε με τις πρόσφατες ανησυχίες σχετικά με την "ευλογιά των πιθήκων", ουσιαστικά δεν έχει δοθεί καμία προσοχή στο γεγονός ότι η εταιρεία είναι προφανώς το μόνο κομμάτι της αυτοκρατορίας ενός ισχυρού δισεκατομμυριούχου που δεν καταρρέει επί του παρόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive