Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Αλήθεια, Τι Είναι ο Ιός ; [BINTEO : Ελληνικοί υπότιτλοι]

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος.Τους τελευταίους 18 μήνες υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου αριθμός ειδήσεων, συνεντεύξεων Τύπου, ιστολογίων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το "COVID-19" και την αναφερόμενη μοναδική αιτία αυτής της αιθέριας νόσου:...

τον υποτιθέμενο ιό "SARS-CoV-2".[1] Δεν είναι πάντα σαφές ότι η έννοια της λέξης ιός είναι πραγματικά κατανοητή - σίγουρα όχι από τους πολιτικούς και τους γραφειοκράτες της δημόσιας υγείας, αλλά ίσως μεγαλύτερη ανησυχία δεν υπάρχει ούτε από πολλούς ιατρούς. Στις αρχές της κρίσης της Corona, όταν έκανα ερωτήσεις σχετικά με την απόδειξη της ύπαρξης του SARS-CoV-2, οι συνάδελφοι ιατροί μου έστελναν ένα μήνυμα μίας πρότασης που έλεγε: "η απόδειξη είναι εδώ" με έναν σύνδεσμο σε έναν ιστότοπο όπως το GISAID.org [2] (που υποτίθεται ότι δείχνει τα "γονιδιώματα" του ιού) ή ένα έγγραφο που ισχυριζόταν ότι αποδεικνύει την "απομόνωση του ιού".[3] Πέρασα αρκετό χρόνο μελετώντας τα διάφορα έγγραφα που μου έστελναν, διάβασα μερικά εγχειρίδια ιολογίας και έμεινα με την απορία αν οι περισσότεροι συνάδελφοί μου διάβαζαν απλώς τους τίτλους.

Ίσως το πρόβλημα να ξεκινάει νωρίς στην εκπαίδευση ενός γιατρού, όπου παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες ιατρικές σχολές διδάσκουν σημαντικές ποσότητες μικροβιολογίας, πολύ λίγος χρόνος αφιερώνεται στην ιολογία, εκτός από τα κλινικά σύνδρομα που υποτίθεται ότι έχουν μονοκαθοδική αιτιολογία από ιούς. Επιπλέον, οι ίδιες οι ιολογικές θεωρίες παρουσιάζονται γενικά ως αποδεδειγμένα γεγονότα. Μέχρι τη στιγμή της αποφοίτησης, η πλειοψηφία των γιατρών θα μπορούσε να συγχωρεθεί για τη σκέψη ότι παθογόνοι ιοί έχουν παρατηρηθεί στη φύση ή έχουν βρεθεί σε άρρωστους ιστούς και ότι ο τυπικός "ιός" μοιάζει με βακτηριοφάγο (ένας τύπος ιού που συνήθως υποστηρίζεται ότι παρασιτεί σε ένα βακτήριο "μολύνοντάς" το.)

Οι βακτηριοφάγοι (και οι "γιγαντιαίοι ιοί") είναι μοναδικοί μεταξύ των ιών στο ότι μπορούν να παρατηρηθούν και να απομονωθούν στη φύση, συχνά από το θαλασσινό νερό όπου βρίσκονται σε αφθονία. Ο αριθμός των βακτηριοφάγων στον πλανήτη είναι εκπληκτικός: έχει υπολογιστεί ότι υπάρχουν περισσότεροι από 1031 βακτηριοφάγοι, περισσότεροι από κάθε άλλο οργανισμό στη γη μαζί. [4] Όταν οι επιστήμονες άρχισαν να ερευνούν τους βακτηριοφάγους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εμφάνισή τους γύρω από βακτηριακά κύτταρα σε δοκιμαστικούς σωλήνες υποδήλωνε ότι τα βακτήρια "δέχονταν επίθεση" από τους φαγούς και ότι αυτοί αποκτούσαν είσοδο και στη συνέχεια πολλαπλασιάζονταν στο εσωτερικό του κυττάρου.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο μικροβιολόγος Dr Stefan Lanka, εξέταζαν το φαινόμενο με ανάποδο τρόπο: "Μόνο αργότερα ανακαλύφθηκε ότι απλώς τα βακτήρια που είχαν αναπαραχθεί σε μεγάλο βαθμό στον δοκιμαστικό σωλήνα μπορούσαν να μετατραπούν τα ίδια σε φαγούς, με την επαφή με τους φαγούς, αλλά αυτό δεν ίσχυε ποτέ για τα φυσικά βακτήρια ή τα βακτήρια που είχαν απλώς απομονωθεί από το φυσικό τους περιβάλλον. Κατά τη διαδικασία αυτή, ανακαλύφθηκε ότι αυτοί οι "βακτηριακοί ιοί" χρησιμεύουν στην πραγματικότητα για να παρέχουν σε άλλα βακτήρια σημαντικά μόρια και πρωτεΐνες, και ότι τα ίδια τα βακτήρια προέκυψαν από τέτοιες δομές. " [5]

Έτσι, αυτό που έχει θεωρηθεί υπό παθολογικό πρίσμα, στην πραγματικότητα φαίνεται να είναι η φύση που πολλαπλασιάζει περαιτέρω ζωή ως απάντηση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες πίεσης. Δυστυχώς όμως, οι επικρατούντες ιολόγοι προσχώρησαν στο παθολογικό μοντέλο, όπως εξηγεί στη συνέχεια ο Dr Lanka: "Πριν μπορέσει να διαπιστωθεί ότι οι "βακτηριακοί ιοί" δεν μπορούν να σκοτώσουν τα φυσικά βακτήρια, αλλά αντίθετα τα βοηθούν να ζήσουν και ότι τα ίδια τα βακτήρια αναδύονται από τέτοιες δομές, αυτοί οι "φάγοι" είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί ως μοντέλα για τους υποτιθέμενους ανθρώπινους και ζωϊκούς ιούς. Θεωρήθηκε ότι οι ιοί του ανθρώπου και των ζώων έμοιαζαν με τους "φάγους", σκότωναν δήθεν τα κύτταρα και προκαλούσαν έτσι ασθένειες, ενώ ταυτόχρονα παρήγαγαν νέα δηλητήρια ασθενειών και με αυτόν τον τρόπο μετέδιδαν τις ασθένειες. Μέχρι σήμερα, πολλές νέες ή φαινομενικά νέες ασθένειες έχουν αποδοθεί σε ιούς, αν η προέλευσή τους είναι άγνωστη ή δεν έχει αναγνωριστεί "[5].

Η λέξη ιός προέρχεται από το λατινικό virus που σημαίνει δηλητήριο ή δραστικός χυμός. Η σημασία "παράγοντας που προκαλεί μολυσματική ασθένεια" προέκυψε από τα τέλη του 1700 και η σύγχρονη επιστημονική της χρήση χρονολογείται στα τέλη του 1800. [6] Ο Ρώσος βοτανολόγος Dmitri Ivanovsky φέρεται να είναι αυτός που ανακάλυψε τους ιούς το 1892. Πραγματοποίησε πειράματα με "μολυσμένο" χυμό για να δείξει ότι η μωσαϊκή ασθένεια του καπνού μπορούσε να μεταφερθεί μεταξύ των φυτών. [7] Ο "μολυσμένος" χυμός περνούσε μέσα από φίλτρα Pasteur-Chamberland τα οποία ήταν γνωστό ότι φιλτράριζαν τα βακτήρια, οπότε όταν ο φιλτραρισμένος χυμός προκαλούσε την ασθένεια άλλων φυτών, συνήχθη το συμπέρασμα ότι υπεύθυνος ήταν ένας ακόμη πιο μικροσκοπικός μολυσματικός μικροοργανισμός. Ο Ολλανδός μικροβιολόγος Martinus Beijerinck χρησιμοποίησε τον όρο "ιός" για τον υποτιθέμενο νέο τύπο μικροοργανισμού το 1898.8

Η εφεύρεση του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου το 1931 επέτρεψε την απεικόνιση σε ένα μικρό κλάσμα του μεγέθους που επέτρεπε η φωτεινή μικροσκοπία, οπότε για πρώτη φορά ήταν θεωρητικά δυνατό να δούμε τα ιϊκά σωματίδια. Λίγο αργότερα οι ερευνητές άρχισαν να ισχυρίζονται ότι είχαν εντοπίσει διάφορους ιούς με τη νέα αυτή τεχνική "επιβεβαιώνοντας" τις θεωρίες των προηγούμενων ιολόγων. Είναι όμως αυτά τα νανοσωματίδια "ιοί" με τον πραγματικό ορισμό της λέξης;

Στη σύγχρονη εποχή, το εγχειρίδιο της "Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας, 4η έκδοση" (Molecular Cell Biology, 4th edition), ορίζει τον ιό ως:

"ένα μικρό παράσιτο που αποτελείται από νουκλεϊκό οξύ (RNA ή DNA) που περικλείεται σε πρωτεϊνικό περίβλημα και μπορεί να πολλαπλασιαστεί μόνο σε ένα ευαίσθητο κύτταρο ξενιστή". [9]

Το παράσιτο υπονοεί ότι ο οργανισμός βλάπτει τον ξενιστή προκειμένου να αποκτήσει τις απαιτούμενες θρεπτικές ουσίες και να δημιουργήσει περισσότερα αντίγραφα του εαυτού του. Το εγχειρίδιο συνεχίζει να εξηγεί ότι:

"μόλις μολύνει ένα ευπαθές κύτταρο, ωστόσο, ένας ιός μπορεί να κατευθύνει τον κυτταρικό μηχανισμό να παράγει περισσότερους ιούς. Οι περισσότεροι ιοί έχουν ως γενετικό υλικό είτε RNA είτε DNA".

Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι στη σύγχρονη ορολογία υπονοείται ότι ένας ιός είναι ένα μικροσκοπικό παράσιτο που αποτελείται από γενετικό υλικό (το "γονιδίωμά" του) που περιβάλλεται από ένα πρωτεϊνικό κέλυφος, το οποίο μολύνει ευαίσθητα κύτταρα ξενιστές και τα βλάπτει (δημιουργώντας ασθένεια).

Τον 20ό αιώνα δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στην προσπάθεια καθαρισμού των ύποπτων ιών μέσω τεχνικών όπως η νανοδιήθηση και η φυγοκέντρηση με βαθμίδα πυκνότητας σακχαρόζης με επιβεβαιωτική ηλεκτρονική μικροσκοπία. [10] Ο καθαρισμός αυτών των σωματιδίων είναι ένα ζωτικής σημασίας πρώτο βήμα ώστε να μπορούν να χαρακτηριστούν επίσημα όσον αφορά τη δομή και τα βιοχημικά χαρακτηριστικά τους. Στον 21ο αιώνα οι ιολόγοι φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει τον καθαρισμό και συνεπώς τις πραγματικές προσπάθειες απομόνωσης των υποτιθέμενων ιών. Ισχυρίζονται ότι έμμεσες τεχνικές όπως η παρατήρηση των κυτταροπαθητικών επιδράσεων in vitro, η μαζική παράλληλη αλληλούχιση ακατέργαστων δειγμάτων με σύνθεση in silico "γονιδιωμάτων" και η PCR είναι επαρκείς για να παρέχουν "αποδείξεις" των υποτιθέμενων δραστών. Περιγράφουμε τα προβλήματα της εξαγωγής συμπερασμάτων από αυτές τις έμμεσες τεχνικές και τον εκτροχιασμό της ιολογίας τον τελευταίο αιώνα στο βιβλίο  Virus Mania.

Επιστρέφοντας στις εικόνες της ηλεκτρονικής μικροσκοπίας - πώς μπορεί να προσδιοριστεί η φύση αυτών των παρατηρούμενων νανοσωματιδίων; Όπως αναφέρεται σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Viruses τον Μάιο του 2020:

"Σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατη αποστολή ο διαχωρισμός των EVs [εξωκυτταρικών κυστιδίων] και των ιών μέσω των κανονικών μεθόδων απομόνωσης κυστιδίων, όπως η διαφορική υπερφυγοκέντρηση, επειδή συχνά συν-κυτταρώνονται λόγω της παρόμοιας διάστασής τους. Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, διάφορες μελέτες έχουν προτείνει το διαχωρισμό των EVs από τα σωματίδια των ιών αξιοποιώντας τη διαφορετική ταχύτητα μετανάστευσής τους σε βαθμίδα πυκνότητας ή χρησιμοποιώντας την παρουσία ειδικών δεικτών που διακρίνουν τους ιούς από τα EVs. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει μια αξιόπιστη μέθοδος που να μπορεί πραγματικά να εγγυηθεί έναν πλήρη διαχωρισμό."[11]

Δεν είναι σαφές πώς οι συγγραφείς θα γνωρίζουν τι προσπαθούν να διαχωρίσουν: η φύση του σωματιδίου (δηλαδή αν είναι μολυσματικό ή παθογόνο) δεν μπορεί να διαπιστωθεί απλώς παρατηρώντας το στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, καθώς δυστυχώς δεν συνοδεύονται από καμία σήμανση.

Ο προσδιορισμός ενός νανοσωματιδίου που έχει κάποιο γενετικό υλικό που περιβάλλεται από ένα πρωτεϊνικό κέλυφος πληροί μόνον εν μέρει τον ορισμό του ιού. Για να δούμε αν τα σωματίδια είναι σε θέση να μολύνουν και να προκαλέσουν ασθένεια σε έναν ξενιστή πρέπει να υπάρξει ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία. Αυτό έχει τη μορφή κλινικών πειραμάτων όπου θα πρέπει να αποδειχθεί ότι αυτά τα καθαρισμένα σωματίδια από μόνα τους προκαλούν ασθένεια σε έναν οργανισμό που έχει εκτεθεί σε αυτά. Άλλωστε μας λένε ότι "λοιμώξεις" όπως η γρίπη και το COVID-19 είναι τόσο εξαιρετικά μεταδοτικές που οι ιοί που ταξιδεύουν σε αόρατα σταγονίδια στον αέρα είναι σε θέση να περάσουν από ξενιστή σε ξενιστή με μεγάλη ευκολία. Δεν θα έπρεπε αυτό να είναι πολύ εύκολο να αναπαραχθεί με άλλους "ιούς" σε ένα πείραμα; Απλά αεροψεκασμός των καθαρισμένων (όσο το δυνατόν καλύτερα) ιϊκών σωματιδίων σε έναν περιορισμένο χώρο, όπως το κλουβί ενός ζώου, και αυτά θα εμφανίσουν γρήγορα σημάδια ασθένειας, τα οποία στη συνέχεια θα μεταδώσουν σε άλλα ζώα. Αν κάποιος έχει δει μια τέτοια μελέτη, θα ήθελα πολύ να τη δω!

Παρακαλώ σημειώστε:

Εργασίες όπως “Airborne Transmission of Influenza A/H5N1 Virus Between Ferrets” ("Αερομεταφερόμενη μετάδοση του ιού της γρίπης A/H5N1 μεταξύ κουνάβων") δεν δείχνουν καν την ύπαρξη ιού - χρησιμοποίησαν μικτές καλλιέργειες με έμμεσες τεχνικές και κανένα κουνάβι δεν έδειξε σημάδια ασθένειας μέχρι που έκαναν ένεση του μείγματος απευθείας στην τραχεία των ζώων.

Έγγραφα όπως το "Newly discovered coronavirus as the primary cause of severe acute respiratory syndrome" δεν, "πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται για να αποδειχθεί ότι ο SARS-CoV είναι η πρωταρχική αιτία του SARS", όπως περιγράφεται στο βίντεο μου, "What Happened To SARS-1?"

Δείτε το κάνοντας κλικ 👉 ε δ ώ:

Παραπομπές:

1. SARS - Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_acute_respiratory_syndrome
2
. New York Times May 15, 2005: https://web.archive.org/web/20200128045809/https://www.nytimes.com/2005/05/15/health/after-its-epidemic-arrival-sars-vanishes.html
3
. WHO SARS outbreak contained from Wayback Machine (Original Link removed):
https://web.archive.org/web/20210122012738/https://www.who.int/mediacentre/news/releases/2003/pr56/en/
4
. SARS diagnosis: https://www.who.int/health-topics/severe-acute-respiratory-syndrome#tab=tab_2
5
. New York Times May 6, 2003: https://web.archive.org/web/20171226211550/https://www.nytimes.com/2003/05/06/science/the-doctor-s-world-lessons-of-aids-applied-to-sars.html
6
. The Lancet - Coronavirus as primary cause of SARS?: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(03)13967-0/fulltext
7
. Cynomolgus monkey aka macaque: https://en.wikipedia.org/wiki/Crab-eating_macaque
8
. Fredricks and Relman - Reconsideration of Koch’s Postulates: https://europepmc.org/backend/ptpmcrender.fcgi?accid=PMC172879&blobtype=pdf
9
. Cochrane Review - No standardised signs and symptoms for Covid-19: https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD013665/full?highlightAbstract=covid%7Cdiagnos%7C19%7Cdiagnosis%7Cdiagnosi%7Cdiagnoses
10
. Bat cave mystery: https://www.nature.com/articles/d41586-017-07766-9
11
. “Discovery of a rich gene pool of bat SARS-related coronaviruses provides new insights into the origin of SARS coronavirus”: https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1006698
12
. Consensus document on the epidemiology of severe acute respiratory syndrome (SARS): https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/70863/WHO_CDS_CSR_GAR_2003.11_eng.pdf?sequence=1&isAllowed=y
13
. Virus Mania - 10th German edition and 3rd English edition coming soon!

Want to see more videos about health? Let me know in the comments below.

Please support my channel ▶https://www.subscribestar.com/DrSamBailey

Subscribe for new YouTube videos ▶https://www.youtube.com/c/DrSamBailey

Follow me on Odysee (go on you know you want to!) ▶https://odysee.com/@drsambailey:c

-----------------

Δικτυογραφία :

What is a Virus? - Dr Sam Bailey

https://drsambailey.com/covid-19/what-is-a-virus/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive