Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Εκατομμύρια θα οδηγηθούν στα σκουπίδια! Για αυτό «φαγώθηκαν» για 4η δόση από φθινόπωρο;;; Στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ εκατομμύρια ΚΟΡΩΝΟΕΜΒΟΛΙΑ! Πανικός στην (ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ) Ε.Ε


  

Θα ξαναζήσουμε στιγμές άλλων “πανδημιών” που τους είχαν ξεμείνει στοκ εκατομμύρια εμβόλια; Η απροθυμία μεγάλης μερίδας πολιτών να εμβολιαστούν ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και ο…υπέρμετρος ζήλος των ευρωπαϊκών κρατών να παραγγείλουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων για τον covid, οδήγησαν σε ένα μοιραίο πρόβλημα:...

Εκατομμύρια θα οδηγηθούν στα σκουπίδια!

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το πρακτορείο Reuters:

«Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντείνουν την πίεση στην Pfizer (PFE.N) και σε άλλους κατασκευαστές εμβολίων COVID-19 για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, προειδοποιώντας ότι εκατομμύρια βολές που δεν χρειάζονται πλέον (και άρα ξέμειναν) θα μπορούσαν να πάνε χαμένες, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ και έγγραφο.

Κατά τη διάρκεια της πιο οξείας φάσης της πανδημίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφώνησαν να αγοράσουν τεράστιους όγκους εμβολίων, κυρίως από την Pfizer και τον συνεργάτη της BioNTech (22UAy.DE), εν μέσω φόβων για ανεπαρκείς προμήθειες».

ΩΣΤΟΣΟ από ότι φαίνεται…την πάτησαν!

Όμως, με την υποχώρηση της πανδημίας στην Ευρώπη και εν μέσω σημαντικής επιβράδυνσης των εμβολιασμών, πολλές χώρες ζητούν τώρα αλλαγές στα συμβόλαια για να μειώσουν τις προμήθειες και κατά συνέπεια να μειώσουν τις δαπάνες τους για εμβόλια.

Το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη σε συνάντηση των υπουργών υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, αν και η Επιτροπή – η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ – παρέμεινε επιφυλακτική ως προς το τι θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Μιλάμε για αμέτρητα εκατομμύρια που πήγαν ΧΑΜΕΝΑ από τους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς!

Η Πολωνία, η κορυφαία χώρα σε αυτή την προσπάθεια αναθεώρησης των συμβάσεων, έχει περισσότερα από 30 εκατομμύρια εμβόλια για τον COVID σε απόθεμα και θα χρειαστεί να αγοράσει άλλα 70 εκατομμύρια βάσει των υφιστάμενων συμφωνιών, δήλωσε Πολωνός διπλωμάτης στο Reuters, προτρέποντας σε αλλαγές για την αποφυγή σπατάλης.Η Pfizer και η Moderna (MRNA.O), η οποία είναι ένας άλλος κορυφαίος προμηθευτής εμβολίων κατά του COVID στην ΕΕ, συμφώνησαν να αναβάλουν ορισμένες παραδόσεις.

Ωστόσο, οι υπουργοί στην κοινή τους επιστολή, αναφερόμενοι μόνο στις τροποποιήσεις που συμφωνήθηκαν με την Pfizer, σημείωσαν ότι ήταν απλά «μια ανεπαρκής λύση και απλώς καθυστερούσαν το πρόβλημα».

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive