Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

ΕΚΛΟΓΕΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ “ΑΝΑΜΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ” ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ… Τελειώνει πολιτικά η “Μέρκελ της Ανατολής”; Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

To τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχώς αυξάνεται η εκλογολογία στα ΜΜΕ, παρ΄ ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένως έχει ξεκαθαρίσει, πως εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας!
Ωστόσο επαΐοντες εκλογολόγοι, πιστεύουν, πως.... όσο καθυστερεί τις εκλογές ο Πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο περισσότερο μειώνεται η εκλογική δυναμική της Νέας Δημοκρατίας!

Αφού τα ζητήματα φθοράς της, είναι πάρα πολλά, και φαντάζουν ότι είναι αδύνατον να τα αντιμετωπίσει.

Οι περσινές πυρκαγιές που έκαψαν ολοσχερώς τη Βόρεια Εύβοια (κυρίως) χωρίς να υπάρξει ουσιαστική αποζημίωση των πληγέντων πολιτών, αλλά και μη ουσιαστική ευαισθησία των αρμόδιων υπουργείων για προσπάθεια αποκατάστασης του κατεστραμμένου περιβάλλοντος, έχουν συσσωρεύσει μεγάλη οργή στην ελληνική κοινωνία, αφού αυτό το ανίκανο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, κατά τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσει καινούργια φαινόμενα πυρκαγιών!

Άλλωστε, πριν μπει καλά – καλά το καλοκαίρι, το ανύπαρκτο και επικίνδυνο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Κύπριο Χρήστο Στυλιανίδη, απέδειξε με τις πυρκαγιές σε Άνω Βούλα και Άνω Γλυφάδα, πως είναι απών!

Που δυστυχώς ο Πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει την παραίτησή του – αφού ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί – μετά και την “εγκληματική” κυβερνητική αντιμετώπιση και της κακοκαιρίες που έπληξε την Αττική τον Ιανουάριο του 2022!

Η ανικανότητα της κυβέρνησης, η αδυναμία της να μην πάρει γενναίες αποφάσεις στην εκτόξευση του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα, που υπερδιπλασίασαν τι τιμές και έτσι μείωσαν δραστικά το εισόδημα του νοικοκύρη πολίτη, είναι λόγος αυτής της συσσωρευμένης λαϊκής οργής!

Μάλιστα, πολλώ μάλλον, όταν οι τιμές του φυσικού αερίου, της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης εξακολουθούν να τραβούν την ανηφόρα και ξεδιάντροπα κυβερνητικοί εκπρόσωποι προτρέπουν τους πολίτες να κινούνται με τα αυτοκίνητά τους λιγότερο!

Λες και οι πολίτες εάν είχαν σύγχρονα και ασφαλή ΜΜΜ, δεν θα τα χρησιμοποιούσαν, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία στο μποτιλιάρισμα των δρόμων και απολαμβάνοντας το οικονομικό όφελος στην τσέπη τους!

Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, οι πολίτες ενημερώνονται, πως ευρωπαϊκές χώρες με πολύ καλύτερα ΜΜΜ, έχουν μειώσει τους φόρους για να έχει φθηνότερη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης ο πολίτης – καταναλωτής!

Έτσι οι τιμές στην ελληνική αγορά είναι ακριβότερες από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα!

Αλλά αυτοί οι κυβερνητικοί, προφανώς στα πολυκαταστήματα στέλνουν τους υποτακτικούς τους και οι ίδιοι δεν εισπράττουν την οργή του κόσμου, δεν φτάνει στ΄ αυτιά τους το σιχτίρισμα των πολιτών, αφού όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, το λεγόμενο “καλάθι της νοικοκυράς”, καθημερινώς τσιμπάει παραπάνω λεπτά του ευρώ!

Είναι πολλά τα θέματα που αυξάνουν την λαϊκή οργή, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών θεμάτων και της χαλαρής αντιμετώπισής τους από την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων – διεκδικήσεων, αλλά και του γεγονότος της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, με μείωση της αμυντικής ισχύος των νησιών μας στο Αιγαίο, αλλά και του ψευδεπίγραφου κυβερνητικού αφηγήματος, πως,“η Ελλάς βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας”!

Όμως ούτε η παταγώδης αποτυχία αντιμετώπισης του Covid-19, ούτε οι αναίτιοι θάνατοι συνανθρώπων μας, λόγω της μη ύπαρξης αναγκαίων ΜΕΘ, ούτε τα συνεχή lockdown, ούτε οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ούτε η σύνταξη εντύπου για να βγει ο πολίτης από το σπίτι του, ακόμη και για να πετάξει τα σκουπίδια, ούτε το φασιστικό μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, ούτε η αναστολή χιλιάδων υγειονομικών σε καιρό υγειονομικής κρίσεως, ούτε το αντισυνταγματικό διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, δεν επέφερε τόση οργή, όση η τεράστια αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ, που σε εκατοντάδες – χιλιάδες νοικοκυριά ξεπέρασε τον κατώτατο μισθό ενός εργαζομένου!

 

Πάμε για εκλογές το Φθινόπωρο…

 

Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο λόγω κορωνοϊού | Pagenews.gr

 

Αυτό το τελευταίο κυβερνητικό χαράτσι κατά των ελληνικών νοικοκυριών, έχει δημιουργήσει τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των Ελλήνων και έτσι το Μαξίμου αναδιπλώνεται, τάσσοντας, τάσσοντας διάφορα, ως άλλοι Μαυρογιαλούροι!

Έτσι, υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι οποίοι προτρέπουν τον Πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές το Φθινόπωρο, πριν την επιβολή νέων αντιλαϊκών, αντιδημοκρατικών μέτρων με αφορμή εκ νέου τον Covid-19!

Γι΄ αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο, που διαβάζουμε στο πάντα έγκριτο Pronews, ότι:

«Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως “δεν έχουμε τελειώσει” με την πανδημία του κορωνοϊού και πως “είναι πιθανό το φθινόπωρο να έχουμε νέο κύμα” και οι αναφορές του για “ειδικούς” και 4η δόση (που για πολλούς θα είναι η 5η) “ανοίγουν” πάλι το ζήτημα του πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως επίσης και ποιες είναι οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές.

Εάν αυτά που είπε δεν πραγματοποιηθούν, τότε υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές στις 2 Οκτωβρίου.Εάν όμως γίνουν αυτά που δήλωσε, τότε οι εθνικές εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της 4ετίας τον Ιούλιο του 2023.

Κι αυτό γιατί, εάν υπάρξουν εκ νέου περιορισμοί από Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση ανοίξει πόλεμο με τους πολίτες για αναγκαστικούς (ή εκβιαστικούς) εμβολιασμούς, σίγουρα δεν θα έχει καμία σκέψη για να προκηρύξει εκλογές!

Δεν είναι μόνο όσοι δεν εμβολιάστηκαν αλλά είναι και όσοι έχουν εμβολιαστεί ήδη τρεις φορές (ή δύο φορές) και θα τους ζητηθεί να εμβολιαστούν και τέταρτη και κάποιοι ακόμη και για πέμπτη φορά (αρκετοί από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες έχουν ήδη κάνει 4η δόση…»!

Αλλά και η ειδησεογραφική πλατφόρμα TVXSτου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλουέγραψε:

«Σύμφωνα με την στήλη το “Θεωρείο” της εφημερίδας “Καθημερινή” οι εργαζόμενοι της Νέας Δημοκρατίας πήραν άδειες μέχρι και τις 15 Αυγούστου, κάτι που ο συντάκτης θεωρεί ότι αυξάνει τις πιθανότητες για να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Συγκεκριμένα στην στήλη αναφέρεται ότι “Εντολή άνωθεν να κανονίσουν τις καλοκαιρινές άδειές τους έως τις 15 Αυγούστου, έλαβαν, όπως μαθαίνω, οι εργαζόμενοι στη Νέα Δημοκρατία. Ξέρω πως το μυαλό σας πάει κατευθείαν σε εκλογές αρχές Σεπτεμβρίου. Και εμένα εκεί πήγε. Υπάρχει ωστόσο και ο αστερίσκος: η ετοιμότητα που πράγματι υπάρχει για εκλογές δεν σημαίνει απαρεγκλίτως, πως στο τέλος θα γίνουν κιόλας. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα”!

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο καιρό διαρκείς είναι οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρες εκλογές, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απορρίπτει αυτά τα σενάρια με δηλώσεις του.

Τις συγκεκριμένες διαρροές αλλά και τις διαψεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας πως «οι διαρροές για πρόωρες εκλογές προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο κάτοικος είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τις διαψεύδει. Κάπως πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Εμείς βιαζόμαστε γιατί ένα πράγμα με ανησυχεί: τι θα παραλάβουμε ξανά»!

 

Σενάρια εκλογομαγειρεμάτων…

 

Όλη αυτή η εκλογολογία, μας έκανε να αναζητήσουμε από υψηλότατο κυβερνητικό αξιωματούχο την αλήθεια και το ψέμα!

Έτσι μας ήλθε η πληροφορία, ότι στις 25 Αυγούστου θα προκηρυχτούν εκλογές και οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, οι εκλογές θα προηγηθούν του νέου μαντρώματος των πολιτών λόγω Covid-19 και μέρος του λαού θα έχει εισπράξει τα κυβερνητικά ωφελήματα!

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι η πρώτη θέση στις προσεχείς εκλογές! Η οποία δεν θα δίνει αυτοδυναμία στη ΝΔ, αλλά το κυβερνητικό περιβάλλον πιστεύει να συγκεντρώνουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τις 153-154 έδρες! Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα πάει η ΝΔ σε επαναληπτικές εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική! Σε αντίθετη περίπτωση θα προκηρύξει νέες εκλογές, ένα μήνα μετά! 

Βέβαια πάντα παίζει το αντισυνταγματικό σενάριο δημιουργίας συμμαχικής κυβέρνησης, με Πρωθυπουργό τον εκλεκτό των διεθνών αγορών και των ευρωπαϊκών θεσμών, Μαργαρίτη Σχοινά! 

Από τη στιγμή που ουδείς γνωρίζει, πως θα εξελιχθούν τα Ελληνοτουρκικά, που πάνε από το κακό στο χειρότερο, με έναν επιθετικό Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος με το ανιστόρητο αφήγημα αρπαγής ελληνικών νησιών, θέλει να ανακάμψει και να κερδίσει τις εκλογές του 2023, που σήμερα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να τις κερδίσει και έτσι να μπει στο τέλος της,  η περίοδος “Μέρκελ της Ανατολής” στην Τουρκία!

Μια ήττα βέβαια του Ρ. Τ. Ερντογάν, πιστεύω θα ήταν επ΄ ωφελεία της Ελλάδος, αφού η νέα τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει πρωτίστως να ασχοληθεί με τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας, που ταλανίζουν την κοινωνία τους, με τον πληθωρισμό να καλπάζει στο 73,5% τον Μάιο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα!

Αυτό το νούμερο είναι το υψηλότερο των τελευταίων 24-25 ετών! Πρόκειται δηλαδή για το υψηλότερο ποσοστό από το 1998!

 

Ερντογάν: Τελευταία Νέα & Ειδήσεις Σήμερα | Έθνος | Έθνος

 

Όμως ο απρόβλεπτος Ερντογάν, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή μας, μπορεί να αιφνιδιάσει κάνοντας εκλογές πολύ πιο σύντομα! Αμέσως μετά από ένα θερμό επεισόδιο σε νησί του Αιγαίου μας, ή μετά το θερμό επεισόδιο σε νησί μας, να κηρύξει στρατιωτικό νόμο για να μακρύνει την κυβερνητική του θητεία!

Όλα τα σενάρια μου είπαν και τα οποία δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, βρίσκονται στο τουρκικό τραπέζι!

 

Στην κυβέρνηση άρεσε η ομιλία Καραμανλή! Στρουθοκαμηλίζοντας για άλλη μια φορά…

 

Αλλά αυτά τα σενάρια από πλευράς Τουρκίας κατά της Ελλάδος, ενδεχομένως να αλλάξουν και τα δεδομένα στην Ελλάδα!

Επί παραδείγματι να καταστεί αναγκαίο να οδηγηθεί η χώρα μας σε Οικουμενική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό εκείνον, που θα τον αποδέχονται όλες οι κομματικές κοινοβουλευτικές παρατάξεις!

Το όνομα αυτού: Κώστας Καραμανλής!

Ο οποίος μετά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, για πρώτη φορά τόσο έντονα, αλλά πάντα μετρημένα και πολιτισμένα, έστειλε ηχηρά μηνύματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς καμιά κυβερνητική αντίδραση, αφού χαρακτήρισαν υπέροχο τον λόγο του πρώην Πρωθυπουργού, στρίβοντας ευσχήμως διά του αρραβώνος, όπως έλεγε ο αξιόλογος Έλλην ηθοποιός Στέφανος Στρατηγός!

Ηχηρά μηνύματα στάλθηκαν όμως και κατά της πολιτικής της κυβερνήσεως των ΗΠΑ, Αλλά και κατά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!

Μια ομιλία που παρακολούθησε και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και περί τους 70 βουλευτές της ΝΔ!

Διαβλέποντας πως μπορεί να επέλθουν στο πολιτικό ελληνικό στερέωμα σεισμικές αλλαγές, σεισμικές ανατροπές!!

1 σχόλιο:

  1. Νά ετοιμάζεστε γιά :

    Θερμό επεισόδιο στό Αιγαίο,

    Οικουμενική κυβέρνηση,

    Πτώση τού Ερντογάν καί ανάληψη εξουσίας από στρατιωτικούς στήν τουρκία

    Πείνα,πτώχευση καί ξεσηκωμό τών λαθροπιθήκων στήν Ελλάδα.

    ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive