Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Αναπάντητα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο της 12χρονης Τι (δεν) λέει η Μαρία Θεοδωρίδου...

Αναπάντητα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο της 12χρονης 

 Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του 12χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού βρίσκονται σε κατάσταση σοκ προσπαθώντας να καταλάβουν τον λόγο από τον οποίο έφυγε από τη ζωή το 12χρονο παιδί τους....

Οι γονείς συντετριμμένοι προσπαθούν να αντιληφθούν το τι συνέβη, με τον πατέρα να κάνει λόγο για ένα υγιέστατο παιδί, που έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις, ενώ σημειώνει ότι πριν από τρεις μήνες το κορίτσι είχε επισκεφθεί καρδιολόγο, καθώς η 12χρονη Δήμητρα ήταν αθλήτρια του τάε κβο ντο.

Η δραματική περιγραφή του πατέρα

Ο πατέρας του κοριτσιού περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε η οικογένεια με το παιδί τους.

«Η γυναίκα μου πήγε το πρωί να την ξυπνήσει και τη βρήκε μελανιασμένη. Είχαμε πάει με το σχολείο εκδρομή όλοι μαζί, διασκεδάσαμε, περάσαμε ωραία. Ήταν και οι δύο μου οι κόρες μαζί, γυρίσαμε, φάγαμε, παίξαμε και το βράδυ κοιμηθήκαμε.

Το πρωί όπως ξύπνησε η γυναίκα μου γύρω στις 7:30 περίπου για να τις σηκώσει για το σχολείο», λέει ο πατέρας του κοριτσιού και περιγράφει τις προσπάθειες που έκανε για να επαναφέρει την κόρη του στη ζωή.

«Η μεγάλη δεν ανταποκρινόταν στο ξύπνημα και έτσι όπως την γύρισε την είδε μελανιασμένη, άρχισε να φωνάζει, πετάχτηκα εγώ, προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή και ΚΑΡΠΑ για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ».

Φως στα αίτια του θανάτου

Η ιατροδικαστής που ολοκλήρωσε τη νεκροψία αναφέρει την ανακοπή καρδιάς, αλλά δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Η ίδια αναφέρει ότι από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις θα προκύψουν στοιχεία για το πώς προήλθε ο θάνατος.

«Ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το πως προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από τη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που θα διενεργήθηκε», λέει η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Λήδα Κοβάτση.

Τι (δεν) λέει η Μαρία Θεοδωρίδου

Η τελευταία ανήλικη που περιλαμβάνεται στην τραγική λίστα με τις απώλειες παιδιών, μια λίστα με βαρύ, ασήκωτο περιεχόμενο ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών που περιέχει.

Η σύνδεση με τις πρόσφατες απώλειες τουλάχιστον άλλων τεσσάρων ανηλίκων, που έχουν καταγραφεί και λάβει μεγάλη δημοσιότητα από το Πάσχα και μετά, δύσκολα αποφεύγεται καταρχάς. Υπενθυμίζεται ότι μετά το Πάσχα κατέληξαν δύο παιδιά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ένα 3χρονο κοριτσάκι και ένα 7χρονο αγόρι, στις αρχές Μαΐου βρέθηκε νεκρή στην Πάτρα στο σπίτι από τη μητέρα της μία 12χρονη, στη συνέχεια έχασε τη ζωή του νοσηλευόμενος στο Παίδων ένας 16χρονος από τη Ρόδο και χθες κατέληξε μια 12χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Πέντε θάνατοι παιδιών ηλικίας 3 έως 16 χρόνων που έχουν βυθίσει στο θρήνο τις οικογένειές τους, γεννούν ερωτήματα και αγωνία σε όλους τους γονείς και απασχολούν τους επιστήμονες. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της πλήρους ιατροδικαστικής έρευνας η οποία ελπίζεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου των άτυχων παιδιών.

Το φαινόμενο αυτό προσπάθησε να αιτιολογήσει η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου με αφορμή τα πρόσφατα μοιραία περιστατικά.

«Δυστυχώς οι θάνατοι ανηλίκων απαντώνται στα νοσοκομεία, είναι γεγονότα σκληρά που συναντούν οι γιατροί. Τους σοκάρουν, τους στενοχωρούν όσο και τους πολίτες. Είναι σαφές όμως πως για τους επιστήμονες οι θάνατοι αυτοί δεν αποτελούν περιπτώσεις που ομαδοποιούνται ως θάνατοι ανηλίκων. Για τους ειδικούς κάθε θάνατος είναι ένα διαφορετικό μοιραίο περιστατικό.

Τα ιστορικά των παιδιών δεν αποτελούν ενότητα ούτε συσχετίζονται μεταξύ τους. Και εννοείται ότι η ιατροδικαστική εξέταση επιτρέπει να γίνει πιο ευκρινής η εικόνα. Επίσης, η στατιστική είναι πολύ σημαντική για να έχουμε συγκριτική εικόνα. Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τους θανάτους, για παράδειγμα, αυξημένους αν δεν συγκρίνουμε τα αριθμητικά στοιχεία με τα προηγούμενα έτη και πιο ειδικά με τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα που εξετάζουμε» λέει η κυρία Θεοδωρίδου.

Τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το 2020 κατέληξαν 33 παιδιά ηλικίας 5-9 χρόνων και το 2021 άλλα 37 παιδιά. Στην ομάδα των παιδιών ηλικίας 10-14 χρόνων είχαν καταλήξει 37 παιδιά το 2020 και 43 το επόμενο έτος. Μέσα στο 2022 έχουν καταλήξει περί τα 138 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0 έως 19 χρόνων, με τα περισσότερα να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 0-4 χρόνων (82 θάνατοι). Στην ομάδα 5-9 χρόνων καταγράφονται 12 απώλειες, άλλες 11 σε παιδιά ηλικίας 10-14 χρόνων και 33 στην ομάδα των εφήβων 15-19 χρόνων. Η συγκριτική ανάλυση των επιστημόνων γίνεται και ανά εβδομάδα και ανά μήνα για να έχουν πιο ακριβή και αξιόπιστα δεδομένα. Για παράδειγμα, τους θερινούς μήνες οι απώλειες ανηλίκων είναι συνήθως μεγαλύτερες λόγω των πνιγμών που καταγράφονται σε πισίνες και θάλασσες.

«Τα τελευταία δύο και πλέον έτη της πανδημίας είναι γεγονός η μεγέθυνση των γεγονότων, όλα τα της υγείας μοιάζουν να βρίσκονται κάτω από μεγεθυντικό φακό. Τίποτα δεν μπαίνει στη διάσταση που είχε πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Υπό το πρίσμα αυτό βλέπουμε μια υπερευαίσθητοποίηση των πολιτών σε θέματα λοιμώξεων δημόσιας υγείας» παρατηρεί η κυρία Θεοδωρίδου σύμφωνα με το Π.Θ.

Το Κίνημα Επιβιώνουμε στις 27 Μαΐου έστειλε επιστολή στο υπ. Υγείας με ερωτήματα σχετικά με την αύξηση θανάτων, και ειδικά αιφνιδίων θανάτων το 2022, τόσο σε ενήλικες όσο και σε ανήλικες, αλλά απάντηση ακόμα δεν πήρε. primenews.press

1 σχόλιο:

  1. Με τοσα ευρω μιζα,μεχρι και οι εξωγηινοι θα μας πει οτι φταινε.Δινετε σημασια σε μια επαγγελματια δολοφονο που ζει επειδη η δικαστικη εξουσια ειναι παρακολουθημα του παρακρατους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive