Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Γιατί το CDC Προσπαθεί και Πάλι να Ξαναβάλει τη Mάσκα στα πρόσωπα των Αμερικανών;

Μετάφραση: Απολλόδωρος

RIO DE JANEIRO, ΒΡΑΖΙΛΙΑ - (Γνώμη) Γνωρίζουμε την πονηρή αλήθεια για το "Let a Hundred Flowers Bloom" του προέδρου Μάο. Το είπε αυτό το 1957, ενώ προσκαλούσε οποιονδήποτε να ασκήσει κριτική στο Κομμουνιστικό Κόμμα.... Υπήρχαν ζητωκραυγές παντού και οι επικρίσεις εξαπολύθηκαν. Αυτό κράτησε έξι εβδομάδες, μετά από τις οποίες πολλοί από τους μεγαλύτερους επικριτές εκτελέστηκαν. Ήταν ένα δόλωμα και μια αλλαγή.

Είναι μια λαμπρή τακτική για τα σατανικά καθεστώτα. Ξετρυπώνουν τον εχθρό και μετά τον κάνουν να φύγει.

Δεν είναι ακριβώς αυτό που συνέβη αυτή την εβδομάδα, αλλά η αναλογία λειτουργεί. Ένας δικαστής στη Φλόριντα αυτή την εβδομάδα ακύρωσε την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη μάσκα μεταφοράς. Η γνωμοδότηση ήταν άκρως τεχνική και αφορούσε αποκλειστικά θέματα διοικητικού δικαίου.

Ο δικαστής έκρινε ότι ο νόμος περί Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας του 1944, ο πρώτος που έδωσε ποτέ την εξουσία καραντίνας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν επιτρέπει την επιβολή καθολικών εντολών σε αυτό που στην πραγματικότητα είναι ένα είδος ρουχισμού στο όνομα της "υγιεινής".


Η μάσκα είναι μια μεταφορά για όλους τους ελέγχους, τους περιορισμούς, τις επιβολές, τις εντολές, τα κλεισίματα και τα συνακόλουθα συντρίμμια των τελευταίων δύο ετών.


Αντίθετα, αυτό που φάνηκε να συμβαίνει εδώ ήταν εντελώς αυθαίρετο. Η κυβέρνηση Biden ήθελε μάσκες και το CDC τις επέβαλε, συμπεριλαμβανομένων ποινικών κυρώσεων. Για ένα ολόκληρο χρόνο, οι ταξιδιώτες εκφοβίζονταν και απειλούνταν σε κάθε ευκαιρία.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, εκατό λουλούδια άνθισαν με τη μορφή αερογενών εορτασμών από ακτή σε ακτή.

Θα διαρκέσει; Όχι, αν οι κυβερνήτες μας στην Ουάσιγκτον κάνουν ό,τι θέλουν.

Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πρόκειται για μάσκες αλλά και για περισσότερα. Η μάσκα είναι μια μεταφορά για όλους τους ελέγχους, τους περιορισμούς, τις επιβολές, τις εντολές, τα κλεισίματα και τα συνεπακόλουθα συντρίμμια των τελευταίων δύο ετών. Οι άνθρωποι τους μισούν επειδή είναι τόσο προσωπικοί. Πιο συγκεκριμένα, είναι αποπροσωποποιητικές, όπως ακριβώς αισθάνθηκε η περίοδος του λουκέτου στην αμερικανική ιστορία όλο αυτό το διάστημα.

Είμαστε τα πρόσωπά μας, για τους άλλους και τους εαυτούς μας. Αν το αφαιρέσουμε αυτό, τι είμαστε; Είμαστε εργαλεία. Είμαστε πιόνια. Είμαστε πειραματόζωα για τα πειράματά τους. Οι μάσκες είναι απάνθρωπες γιατί έτσι πρέπει να είναι. Η μάσκα έχει μια πολύ μακρά ιστορία ως εργαλείο υποταγής και υποδούλωσης. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό διαισθητικά.

Ως εκ τούτου, η ευκαιρία να την πετάξουμε ήταν ένδοξη. Ένα βράδυ ένα ολόκληρο έθνος ταξιδιωτών γιόρτασε. Γιόρταζαν, ακόμη περισσότερο, το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας, οι αεροσυνοδοί και οι πιλότοι. Έζησαν δύο χρόνια μέσα σε αυτά τα γελοία πράγματα, τα οποία δεν έχει αποδειχθεί πουθενά ότι λειτουργούν για να συντρίψουν έναν ιό.

Η χειραφέτηση από αυτά ήταν μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση. Το ίδιο και για τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, τα συμφέροντα των οποίων αγνοήθηκαν συστηματικά.

Βρεθήκαμε στη θέση των σκηνών που μοιάζουν με κάστες σε εστιατόρια σε όλη τη χώρα: πελάτες που δειπνούσαν ευτυχισμένοι, ενώ εξυπηρετούνταν από μασκοφόρους εργάτες. Αυτό δεν συνάδει με το δημοκρατικό και εμπορικό ήθος.

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες καθώς και η Amtrak το ανακοίνωσαν γρήγορα, ίσως για να καταστήσουν αδύνατο στην κυβέρνηση Μπάιντεν να το ανατρέψει. Ακόμη και ο ίδιος ο Biden δήλωσε ότι ο νέος κανόνας είναι ότι ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι θέλει. Υποθέτω ότι δεν πήρε το υπόμνημα.

Περιμένετε ένα λεπτό, είπε κάποιος από τη διοίκηση. Πρέπει να μάθουμε τι λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ). Τότε το υπουργείο Δικαιοσύνης το κλώτσησε αμέσως στο CDC: αυτοί είναι υπεύθυνοι για την "Επιστήμη" και έτσι θα περιμένουμε.

"Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαφωνούν με την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου και θα ασκήσουν έφεση, με την επιφύλαξη του συμπεράσματος του CDC ότι η διαταγή παραμένει αναγκαία για τη δημόσια υγεία".

"Το Υπουργείο συνεχίζει να πιστεύει ότι η διαταγή που απαιτεί την κάλυψη στον διάδρομο μεταφοράς αποτελεί έγκυρη άσκηση της εξουσίας που έχει δώσει το Κογκρέσο στο CDC για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτή είναι μια σημαντική εξουσία που το Υπουργείο θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διατήρησή της".

Εάν το CDC καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η υποχρεωτική εντολή παραμένει απαραίτητη για τη δημόσια υγεία μετά την εν λόγω αξιολόγηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του περιφερειακού δικαστηρίου."

Περί τίνος πρόκειται; Ο ενάγων,το Ταμείο υπεράσπισης της ελευθερίας της υγείας (Health Freedom Defense Fund) εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση:

"Η δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι τουλάχιστον αινιγματική και ακούγεται σαν να προέρχεται από υποστηρικτές της πολιτικής υγείας και όχι από κυβερνητικούς δικηγόρους. Η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ είναι θέμα νόμου, όχι προτίμησης του CDC ή εκτίμησης των "τρεχουσών συνθηκών υγείας".

Τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μπάιντεν, η απόφαση των δημοσίων σχέσεων στην κορυφή ήταν ότι θα "ακολουθεί πάντα την επιστήμη", μια δήλωση που ο νέος πρόεδρος είπε πολλές φορές. Αυτό υποτίθεται ότι θα ήταν διαφορετικό από τη διοίκηση Τραμπ, τουλάχιστον μετά το καλοκαίρι του 2020, όταν το CDC έχασε τον έλεγχο της πολιτικής πλευράς του εκτελεστικού κράτους.

Από τη μία πλευρά, το να ακολουθείς την επιστήμη ακούγεται καλό. Ωστόσο, αν η "επιστήμη" σημαίνει στην πραγματικότητα τις γραφειοκρατίες και ως εκ τούτου αυτό το σύνθημα είναι απλώς ένας ακόμη τρόπος να περάσει η ευθύνη, υπάρχει πρόβλημα. Οι γραφειοκρατίες δεν λογοδοτούν και συνήθως επιλέγουν την ασφαλέστερη και αμετάβλητη οδό για να διατηρήσουν την εξουσία τους πάνω στον πληθυσμό.

Ακόμα κι έτσι, μετά την ανακοίνωση του DOJ, πρέπει να υπήρξαν στιγμές πανικού στο CDC. Είχαν την καυτή πατάτα και δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Τελικά, κατέληξαν στη συνήθη στρατηγική: την πέταξαν σε μια ανώνυμη επιτροπή. Στη συνέχεια, η επιτροπή εξέδωσε μια δήλωση που δεν υπογράφει κανείς συγκεκριμένος.

Αντί να παραθέσουν την Επιστήμη ή να ισχυριστούν ότι γνώριζαν με βεβαιότητα ότι οι μάσκες ήταν πολύ καλές για τους ανθρώπους, η δήλωση ξεκινούσε με την ακόλουθη πρόταση: "Για την προστασία της αρχής της δημόσιας υγείας του CDC...." Παρατηρήστε ότι αυτό δεν λέει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Λέει για την προστασία τηςΑΡΧΗΣ Δημόισιας. Αυτά είναι σίγουρα διαφορετικά πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση ελήφθη. Το CDC "ζήτησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε έφεση". Α, εδώ είμαστε: ρίχνουμε την πατάτα πίσω σε μια άλλη υπηρεσία. Το CDC απλώς το ζήτησε! Έτσι, τώρα το DOJ θα ασκήσει έφεση, όπως επιβάλλεται από τη συνθηματολογία της κυβέρνησης Biden και τον σεβασμό προς το CDC.

Τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα τρομερά για την κυβέρνηση, διότι το επόμενο δικαστήριο θα συμφωνήσει με το προηγούμενο δικαστήριο ότι δεν υπήρχε ποτέ καμία νομική βάση για την εντολή εξ αρχής.

Θα μπορούσαν επίσης να εκδώσουν αναστολή. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ο δημόσιος θυμός θα ήταν εκτός ελέγχου. Ο Μάο τη γλίτωσε επειδή είχε απόλυτη εξουσία. Ο Μπάιντεν δεν έχει. Στην πραγματικότητα, τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις είναι απαίσια.

Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ παράδειγμα σαδιστικής κυβέρνησης που να είναι ταυτόχρονα πολιτικά μαζοχιστική. Με άλλα λόγια, αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν τι είναι καλό για τη χώρα- δεν ξέρουν καν τι είναι καλό για τους ίδιους!

Τα λόγια της δήλωσης του CDC είναι το ανατριχιαστικό μέρος. Νοιάζονται πρώτα απ' όλα για την εξουσία τους, ακόμη και μόνο. Αυτή φαίνεται να είναι η άποψη που είναι διάχυτη στην Ουάσινγκτον σήμερα, καθώς θερμαίνεται ένας ψυχρός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των πολιτειών και της Ουάσινγκτον.

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο έντονος. Κάθε μέρα, η σύγκρουση γίνεται πιο ωμή και βίαιη. Δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος στον ορίζοντα, διότι δεν θα υπάρξει καμία αναδίπλωση, καμία συγγνώμη, καμία μετάνοια και καμία παραδοχή ότι η "εξουσία" τους ήταν εξ αρχής μια υπέρβαση.

Θα έχουν πάρει τα μαθήματά τους οι κυβερνήσεις; Κοιτάξτε γύρω σας! Ζούμε σε έναν κόσμο που επιβαρύνεται από εξαιρετικά αλαζονικές και αμετακίνητες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Το διοικητικό κράτος είναι αυτή τη στιγμή τόσο θυμωμένο όσο και το κοινό μαζί τους. Υπάρχει μια ειρηνική λύση εδώ, αλλά δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι.

Αν έμαθα κάτι καινούργιο τα τελευταία δύο χρόνια, είναι για τον παράξενο τρόπο με τον οποίο η άρχουσα τάξη είναι αδιαπέραστη όχι μόνο από την πραγματική έρευνα αλλά και από τη βούληση του λαού, ακόμη και όταν αυτή εμφανίζεται σε καταστροφικές δημοσκοπήσεις. Φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζουν τους πανηγυρισμούς μετά την απόφαση του δικαστή όχι ως διορθωτικό μέτρο αλλά ως πρόκληση που πρέπει να ξεπεραστεί.

Όλα έχουν να κάνουν με την... εξουσία. Όχι τη δημόσια υγεία, αλλά την εξουσία της δημόσιας υγείας. Ποιος είναι υπεύθυνος; Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα. Αυτοί λένε αυτοί και εμείς λέμε εμείς.

------------------

Δικτυογραφία :

Opinion: Why is the CDC again trying to put the mask back on American faces? - The Rio Times

https://www.riotimesonline.com/brazil-news/modern-day-censorship/opinion-why-is-cdc-again-trying-to-put-the-mask-back-on-american-faces/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive