Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Το πάρκο για τη Γενοκτονία των Ποντίων μετατράπηκε σε ζούγκλα σε ένα χρόνο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

πάρκο Γενοκτονία Ποντίων Κολχικό 

Την Πέμπτη θα τιμηθεί με λαμπρές εκδηλώσεις η 103η επέτειος για τη Γενοκτονία των Ποντίων.  Ολα αυτά τα χρόνια, έχουν επιχειρηθεί διάφορες δράσεις ώστε να αναδειχθεί η σημασία του τραγικού γεγονότος που οδήγησε στο θάνατο 353.000 Ελλήνων του Πόντου...

και παράλληλα να υπάρξει παγκόσμια αναγνώριση του ιστορικού εγκλήματος.  Τέτοιες ημέρες πέρυσι, λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη, στο Κολχικό Λαγκαδά, είχαν γίνει εγκαίνια ενός πάρκου που θα ήταν ξεχωριστής σημασίας, όπως το είχε αναδείξει το Thes.gr. Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr  Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν δεκάδες κυπαρίσσια που θα σχημάτιζαν τον αριθμό 353.000, τα θύματα δηλαδή της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αυτή η εξαιρετική ιδέα αγκαλιάστηκε από εκπροσώπους ποντιακών σωματείων και του δήμου Λαγκαδά.  Ωστόσο, ένα χρόνο μετά οι εικόνες είναι ενδεικτικές αφού δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει πως εκεί φυτεύτηκαν κυπαρίσσια για έναν συγκεκριμένο λόγο. Φαίνεται, πως μετά τα εγκαίνια δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από κανέναν φορέα ή αρχή ώστε να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί. Διαβάστε επίσης Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων τη Δευτέρα (16/5)  Η… ζούγκλα από τα χόρτα, τα γαϊδουράγκαθα και άλλου είδους φυτά έχουν κρύψει τα δενδρύλια. Το μόνο που παραμένει για να θυμίζει πως εκεί δημιουργήθηκε, μόλις πριν ένα χρόνο, πάρκο για τη Γενοκτονία των Ποντίων και μνήμης για τον Προσφυγικό Ελληνισμό, είναι η ταμπέλα του δήμου Λαγκαδά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive