Κυριακή 10 Απριλίου 2022

ΑΝ ΕIΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑIΟΙ ΔΙΑΒAΣΤΕ ΑΥΤO ΤΟ ΚΕIΜΕΝΟ !!!! ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΓΏΣΕΙ, ΘΑ ΥΠΟΦEΡΕΤΕ, ΑΛΛA ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒAΣΕΤΕ.--Bruno Bertez

Θα ήταν απαραίτητο να υποχρεωθεί κάθε ψευδοδημοσιογράφος που ειδικεύεται στο Covid, το χρήμα, τη χρηματοδότηση, την οικονομία, τη γεωπολιτική, τη διπλωματία, εν ολίγοις κάθε στενογράφος στην υπηρεσία των ελίτ να διαβάσει αυτό το κείμενο και να τον/την αναγκάσει να κάνει μια γραπτή ανάκριση, με κριτική ανάλυση....

Αυτό το ποιοτικό κείμενο εκθέτει μια άποψη που πονάει, αλλά που πρέπει να ξέρετε... το αξίζετε!

γραμμένο από Ρώσο.

Γίναμε παγκόσμιοι πρωταθλητές στις κυρώσεις, ξεπερνώντας το πρώην ηγέτη Ιράν. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν ανοίξει όλα τα χαρτιά τους στο τραπέζι, ακόμη και εκρηκτικές νάρκες που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά σε αυτούς παρά σε εμάς.

Ένα παράδειγμα είναι το πάγωμα των δολαρίων και των ευρώ από τα αποθεματικά μας. Χάσαμε 300 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα εξοικονομήσουμε ξανά σε περίπου ένα χρόνο. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν χάσει τη φήμη τους, επειδή μια αυθαίρετη χρεοκοπία του δολαρίου και του ευρώ θα προκαλέσει αυτόματα τη σταδιακή απόσυρση του δολαρίου και του ευρώ από την κατηγορία των αποθεματικών νομισμάτων.

Το λεγόμενο "χάρτινο" χρήμα (fiat) είναι στην πραγματικότητα απλώς μια απόδειξη, μια υπόσχεση για παράδοση αγαθών στο μέλλον. Φανταστείτε ότι φέρνετε στον Σαμ ένα καρότσι με κοπριά. Ο Σαμ σας δίνει μια απόδειξη: Εγώ, ο Σαμ Σμιθ, διαβατήριο του τάδε, που κατοικεί εκεί, υπόσχομαι να παραδώσω στον Βασίλι ένα iPhone 14 σε άριστη κατάσταση. Την επόμενη μέρα, αφού ξυριστείτε, έρχεστε στον Σαμ για ένα iPhone. Και ο Σαμ σου λέει - είσαι Ρώσος, φύγε από εδώ πριν ζωγραφίσω ένα σεξουαλικό όργανο στην απόδειξή μου.

Αυτό συνέβη με τα δολάρια και τα ευρώ. Όλο το χωριό είδε ότι οι αποδείξεις του Σαμ ήταν αναξιόπιστες, καθώς ο Σαμ δεν κρατούσε το λόγο του ως έμπορος.

 

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν θα επηρεάζονταν τόσο πολύ αν το ρούβλι κατέρρεε. Έχουν ήδη παγώσει τα αποθέματα χρυσού άλλων χωρών - Ιράν, Βενεζουέλα, Συρία. Οι επενδυτές ενοχλήθηκαν πολύ από αυτό, διότι οι επενδυτές δεν ξεγελιούνται, αλλά η κατάσταση ήταν και πάλι διαφορετική: τα ποσά ήταν μικρά σε παγκόσμια κλίμακα και τα χρηματοπιστωτικά συστήματα των χωρών που δέχθηκαν την επίθεση κατέρρευσαν αλυσιδωτά μετά την αμερικανική επίθεση. Το πάγωμα των αποθεμάτων χρυσού των μικρών χωρών που δεν ανταμείφθηκαν δεν θεωρήθηκε απάτη, αλλά επίθεση, αυθαίρετη επίδειξη δύναμης. Οι επενδυτές ήταν έτοιμοι να το δεχτούν αυτό.

 

Αλλά το ρούβλι δεν κατέρρευσε μετά την επίθεση των ΗΠΑ, αντιθέτως. Αυτή τη στιγμή, που γράφω αυτό το άρθρο, το ρούβλι διαπραγματεύεται περίπου στα 78 ή 80 ρούβλια ανά δολάριο , το οποίο δεν είναι πολύ υψηλότερο από τα 79 ρούβλια ανά δολάριο του Οκτωβρίου, και το οποίο είναι ακόμη χαμηλότερο από την κορυφή στην οποία το δολάριο πήδηξε στα μέσα της νομισματικής κρίσης του 2014-2015.

 

Στην πραγματικότητα, με αυτά τα κλεμμένα 300 δισεκατομμύρια δολάρια αγοράσαμε μια μοναδική ιστορική ευκαιρία να δημιουργήσουμε το δικό μας αποθεματικό νόμισμα, το ενεργειακό ρούβλι. Ίσως άξιζε τον κόπο και την τιμωρία.

 

Οι Αμερικανοί, από την άλλη πλευρά, αποδείχθηκε ότι ήταν ο άτυχος κυνηγός του αστείου, ο οποίος γλίστρησε μια δίκαννη καραμπίνα μέσα στο κρησφύγετο. Ο κυνηγός προσπάθησε να πυροβολήσει την αρκούδα που κοιμόταν και τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά το όπλο αστόχησε και η αρκούδα ξύπνησε...

 

Έτσι, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν ήδη χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα χρηματοπιστωτικά και οικονομικά τους όπλα εναντίον της Ρωσίας, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάρουν πίσω το πετρέλαιο και την ενέργεια. Αλλά εδώ το παιχνίδι δεν είναι καθόλου υπέρ τους: είναι σαν να προσπαθείς να δαγκώσεις μια ρόδα αυτοκινήτου με τα δόντια σου. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δυτικοί πολιτικοί πολεμούν τώρα τόσο υστερικά. Η Ρωσία είναι ένα πρόβλημα που καταστρέφει το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα και το οποίο δεν μπορούν να λύσουν.

 

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η Δύση έχει βρεθεί σε μια τόσο αξιοζήλευτη κατάσταση είναι η φυσική αλλαγή στον κόσμο μας.

 

Στον 21ο αιώνα, η άλλοτε πανίσχυρη Δύση έχει φορέσει δερμάτινη εξάρτυση και έχει στολίσει τον κώλο της με πολύχρωμα φτερά, και η Ανατολή, με επικεφαλής την Κίνα, έχει σταδιακά αναλάβει τη βιομηχανική και τεχνολογική ηγεσία της Δύσης.

 

Ας δούμε πώς έχουν αλλάξει οι εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας των διαφόρων χωρών με την πάροδο των ετών:

 

1990 Οι ΗΠΑ κατέχουν την πρώτη θέση, η Ιαπωνία τη δεύτερη και η Γερμανία την τρίτη. Η Κίνα δεν είναι καν στην πρώτη δεκάδα.

 

 

2004 Η Κίνα κατέχει την πρώτη θέση, οι ΗΠΑ είναι δεύτερες με μικρή διαφορά, ενώ η Γερμανία και η Ιαπωνία βρίσκονται ακριβώς πίσω από τις ΗΠΑ. Η διαφορά μεταξύ της πρώτης και της τέταρτης θέσης είναι μικρή.

 

έτος 2019. Ο ηγέτης της Κίνας. Η Γερμανία είναι δεύτερη, 3,5 (!) φορές πίσω. Η Σιγκαπούρη είναι τρίτη. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τέταρτη θέση, πίσω από την Κίνα περίπου 5 φορές. Οι εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας της Κίνας είναι μεγαλύτερες από εκείνες των δέκα μεγαλύτερων δυτικών χωρών μαζί.

Οι άνθρωποι είναι πολύ αδρανείς, ειδικά οι ενήλικες, οπότε οι δυτικοί πολιτικοί ζουν νοητικά ακόμα στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν οι ΗΠΑ και η Κίνα έδιναν μάχη.

 

Ωστόσο, έχουν ήδη περάσει 15 χρόνια και οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω, είναι εντελώς απελπιστικό. Διατηρούνται στην επιφάνεια μόνο από την αδράνεια του δολαρίου, το οποίο πριν από τη χρεοκοπία του Φεβρουαρίου ήταν από μόνο του αποθεματικό νόμισμα.

 

Έχετε ακούσει για το Wenzhou; Να το δείξετε στο χάρτη; Είμαι σίγουρος ότι δεν το έχετε κάνει. Εν πάση περιπτώσει, πρόσφατα η Wenzhou θεωρήθηκε οπισθοδρομική, υπήρχε ακόμη και ο όρος "φτωχή Wenzhou". Σήμερα, χάρη στον αναζωογονητικό καπιταλισμό, η Wenzhou γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Υπάρχουν πολλά εργοστάσια σε διάφορους κλάδους - για παράδειγμα, η πόλη αποτελεί παγκόσμιο κέντρο παραγωγής εξοπλισμού χαμηλής τάσης.

 

Ορίστε ένα βίντεο διάρκειας μιάμισης ώρας για εσάς - απλά οδηγήστε ένα αυτοκίνητο μέσα στους δρόμους της Wenzhou, δεν χρειάζεται να κάνετε παρέλαση από ένα quadcopter με νεόκτιστους ουρανοξύστες ή άλλες εξωραϊσμένες εικόνες για τους τουρίστες. Έτσι βλέπει καθημερινά την πόλη ο πιο συνηθισμένος άνθρωπος.

 

Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα, η Wenzhou είναι μια μικρή πόλη, μια απομονωμένη περιοχή, ένα περιφερειακό κέντρο της επαρχιακής επαρχίας Zhejiang. 9,5 εκατομμύρια κάτοικοι είναι μια μικρή ποσότητα για τα κινεζικά πρότυπα, σχεδόν ένα χωριό.

 

Η εταιρεία ένδυσης Zhejiang Semir Garment (μάρκες Semir και Balabala, τις οποίες δεν γνωρίζετε, σε αντίθεση με τις αδερφές Dolce και Gabbana), η εταιρεία υποδημάτων Aima, τα εργοστάσια οικιακών συσκευών General Electric και Schneider Electric (ναι, ναι, όλα είναι από εκεί), εδρεύουν στη Wenzhou, όπως και η χαλυβουργία Shagang Group. Ξεκίνησαν ακόμη και το μετρό πριν από τρία χρόνια.

 

Και για λόγους σύγκρισης, οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα των σφαγέων του ΝΑΤΟ.

 

Με όλη μου την αγάπη για τους ιστορικούς δρόμους των παλιών πόλεων, είναι μια απελπιστική επαρχία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκονται πλέον στο επίπεδο όπου μπορούν να ελπίζουν ότι μπορούν να ανταγωνιστούν την Ασία.

 

Και ενώ εξετάζουμε μόνο την Κίνα, υπάρχει επίσης η Ινδία, της οποίας ο πληθυσμός είναι σχεδόν ίσος με αυτόν της Κίνας και όπου η υψηλή τεχνολογία αναπτύσσεται πλέον με πολύ υψηλούς ρυθμούς.

 

Στη Δύση, συνηθίζεται να αστειεύονται για την Ινδία με τις παραδοσιακές μορφές του χιούμορ της τουαλέτας. Ωστόσο, η Ινδία είναι μεγάλη- έχει περίπου 5 εκατομμύρια προγραμματιστές μόνο. Και επειδή όλα είναι σε τάξη στον καλά λαδωμένο ινδικό εγκέφαλο, η ποσότητα μετατρέπεται αναπόφευκτα σε ποιότητα.

 

Αλλά υπάρχει και η Ινδονησία με πληθυσμό 280 εκατομμυρίων. Πακιστάν - 230 εκατομμύρια. Βραζιλία - 210 εκατομμύρια ... και σε κάθε χώρα τώρα υπάρχει διαδίκτυο, υπάρχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, υπάρχουν ευκαιρίες για την κατασκευή εργοστασίων και εργαστηρίων.

 

Η Δύση θεωρεί τον εαυτό της "ολόκληρο τον κόσμο" μόνο και μόνο επειδή δεν έχει ακόμη δεχτεί αρκετά λογικές γροθιές στη μύτη.

 

Τυχαίνει τώρα η Ρωσία να της δίνει αυτό το χτύπημα: με την υποστήριξη της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Και η Δύση δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα εναντίον μας, αφού είναι επίσης πίσω μας όσον αφορά τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών.

 

Δεν έχουμε τόσα πυρηνικά όπλα όσα είχαμε στη σοβιετική εποχή, αλλά έχουμε αρκετά για να στείλουμε τις ΗΠΑ στη Λίθινη Εποχή, αν χρειαστεί. Ως αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ χτυπιούνται σε μια καρέκλα, τρώνε τα νύχια τους, φωνάζουν βρισιές... αλλά εξακολουθούν να μην περνούν ορισμένα σύνορα.

 

Η θέση της Αμερικής φαίνεται απελπιστική.

 

Η Κίνα ετοιμάζεται να συντρίψει οικονομικά τις ΗΠΑ, και υπάρχει μικρή πιθανότητα αποκλιμάκωσης, δεδομένου ότι η Δύση έχει συμπεριφερθεί απολύτως κτηνωδώς απέναντι στην Κίνα τους τελευταίους αιώνες, και δεδομένου ότι η Δύση σαφώς δεν θα αρχίσει να σκέφτεται τη συμπεριφορά της μέχρι να υποστεί μια ολοκληρωμένη κρίση. μια ολοκληρωμένη και καταστροφική ήττα.

 

Η Δύση δεν μπορεί να προκαλέσει κρίσιμη ζημιά στην Κίνα, διότι για να το κάνει αυτό είναι απαραίτητο να απομονώσει την Κίνα από τη Ρωσία, κάτι που είναι τεχνικά αδύνατο - μοιραζόμαστε χερσαία σύνορα με την Κίνα. Προμηθεύουμε την Κίνα με τρόφιμα και υδρογονάνθρακες, τα οποία είναι υπεραρκετά για μια οικονομική νίκη επί των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τους αποκλεισμούς που θα κάνουν οι ΗΠΑ.

 

Δεν υπάρχει τρόπος να καταστραφεί πρώτα η Ρωσία και μετά η Κίνα - στρατιωτικά, η Ρωσία είναι πολύ ισχυρή,

 

Ίσως αν οι Αμερικανοί δεν ήταν τόσο επιθετικοί, αν δεν είχαν μεταφέρει τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολή, αν δεν είχαν υποκινήσει ακούραστα επαναστάσεις και εμφύλιους πολέμους στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ, η ηγεμονία τους θα μπορούσε να διαρκέσει λίγο περισσότερο.

 

Ωστόσο, η ειρηνική διαβίωση δεν αφορά τους Αμερικανούς. Είναι ηλίθιοι, αλαζόνες και άπληστοι. Οι ΗΠΑ πήγαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με την Ανατολή και, όπως φαίνεται, έχασαν.

 

ΥΓ. Θυμάστε, σας είπα ότι θα γίνουμε η αιχμή του κινεζικού δόρατος που κατευθύνεται στην καρδιά της Δύσης; Και αναρωτιέστε γιατί η Ρωσία; Λοιπόν, όπως βλέπετε, δεν ήταν δυνατόν να το φανταστούμε διαφορετικά: Η γεωγραφία είναι αναπόφευκτη.

 

Ο Πούτιν προσπάθησε να γίνει φίλος με την Ευρώπη, τους πρόσφερε όλα τα είδη των επιλογών που θα ήταν επωφελείς για αυτούς - αλλά όχι, δεν λειτούργησε. Ακόμη και οι Γερμανοί, λογικοί και σκεπτόμενοι άνθρωποι που υπολογίζουν τα πάντα με αριθμομηχανή, δεν μπορούσαν να μην ενδώσουν στη γενική ευρωπαϊκή ρωσοφοβία.

 

Η Ευρώπη επέλεξε τη μοίρα της. Και επέλεξε το πεπρωμένο της Ρωσίας. Αυτό που βλέπετε τώρα είναι ο θάνατος της Ευρώπης. Ακόμη και αν δεν πρόκειται για πυρηνικά πλήγματα σε βιομηχανικά κέντρα, η Ευρώπη είναι καταδικασμένη.

 

Σε μια κατάσταση όπου η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα μείνει χωρίς φθηνές ρωσικές πηγές ενέργειας και πρώτες ύλες - και όπου η Κίνα θα αρχίσει να λαμβάνει τους ίδιους ενεργειακούς φορείς και πρώτες ύλες σε μειωμένες τιμές, δεν μπορεί να τεθεί θέμα πραγματικού ευρωπαϊκού ανταγωνισμού με την Κίνα.

 

Ως αποτέλεσμα, κυριολεκτικά τα πάντα θα καταρρεύσουν εκεί μετά τη βιομηχανία, θα καταρρεύσει η γεωργία, η πρόνοια και η κοινωνική ασφάλιση, θα αρχίσει η πείνα, η ληστεία και το χάος. Δεν πιστεύω καν ότι η μετάβαση στο ναζισμό μπορεί να σώσει αυτά τα κράτη- η παρακμή έχει πάει πολύ μακριά, πάρα πολλά παράσιτα έχουν έρθει για να καταβροχθίσουν τα ευρωπαϊκά κέρδη,

 

Και σε όλα, οι Ευρωπαίοι θα κατηγορούν τους Ρώσους. Επομένως, θα μας πατήσουν, θα δεχτούν μπουνιές στο πρόσωπο, θα πλυθούν με αίμα - και θα ξανασηκωθούν.

 

Κάποια στιγμή, τα πράγματα θα εξελιχθούν σε υαλοποίηση ορισμένων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, καθώς και σε βύθιση του "νησιού των κακοποιών" κάτω από τη στάθμη του νερού στη Μάγχη. Είναι ηλίθιοι, δεν θα ηρεμήσουν. Η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδάσκει σε κανέναν τίποτα.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι απλώς ένα μέρος, ένα πεδίο μάχης όπου η Ρωσία αποφάσισε να πολεμήσει την Ευρώπη.

Εφάρμοσαν την έννοια της "μικρής αιματοχυσίας σε ξένο έδαφος". Είναι κρίμα για τις ελίτ, αλλά φταίνε οι ίδιες - ήθελαν πραγματικά να ευχαριστήσουν, να εξυπηρετήσουν τους ευρωγκέι, και τώρα το έκαναν.

Παρεμπιπτόντως, η Ευρώπη αποδέχθηκε πλήρως τους προτεινόμενους όρους και προχώρησε σε πόλεμο - τώρα η Τσεχική Δημοκρατία στέλνει περίπου 1000 άρματα μάχης T-72 και BMP-1 από τα αποθέματά της στην Ουκρανία. Τώρα μεταφέρονται σε σιδηροδρομικές πλατφόρμες. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι κακό για εμάς - έχουμε την ευκαιρία να καταστρέψουμε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του φορτίου κατά τη μεταφορά, τα υπόλοιπα θα συντριβούν και θα σπάσουν, και το ΝΑΤΟ θα χάσει άλλα χίλια άρματα μάχης.

Γι' αυτό γίνεται αυτός ο πόλεμος.

 https://brunobertez.com/2022/04/08/lisez-ce-texte-si-vous-etes-europeen-il-va-vous-faire-mal-vous-allez-souffrir-mais-il-faut-le-lire/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive