Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Καταγγελία: Χωρίς σχολικά γεύματα για ένα μήνα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης!

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από αύριο ρίτη 1 Μαρτίου 2022 και μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης σταματάει η σίτιση λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης των εταιρειών. Η Δ/ντρια" 
Ένα μήνα πριν διακόπηκε προσωρινά η σίτιση σε όλα τα σχολεία για κάποιες μέρες, σε κάποια όμως δεν επανήλθε, χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα σε πόσα πανελλαδικά. Η καταγγελία που λάβαμε αφορά σχολεία της Θεσσαλονίκης... που τα είχε αναλάβει μια μεγάλη εταιρεία catering πέρσι (που για χρόνια αναλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά τη σίτιση σε διάφορες δημόσιες δομές).
📍Φέτος, σε όλα τα σχολεία η σίτιση διακόπηκε την 1η Μαρτίου προκειμένου να υπογραφούν νέες συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του ΟΠΕΚΑ, η διακοπή ήταν προσωρινή και τα όποια δικαστικά κωλύματα είχαν οριστικά επιλυθεί (https://tinyurl.com/y9yk43oh)!
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από αύριο ρίτη 1 Μαρτίου 2022 και μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης σταματάει η σίτιση λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης των εταιρειών. Η Δ/ντρια"❓Γιατί ένα μήνα αργότερα και ενώ στα περισσότερα σχολεία η σίτιση συνεχίστηκε, στα συγκεκριμένα έχει διακοπεί; Ισχύει ότι μεγάλη εταιρεία έκανε ένσταση κατά της απόφασης κι επειδή ακόμα δεν έχει εκδικαστεί, έχουμε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες και οι οικογένειές τους να μην λαμβάνουν σχολικά γεύματα;
Να θυμίσουμε ότι φέτος η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς τη διανομή σχολικών γευμάτων, τα οποία διανεμήθηκαν για πρώτη φορά μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε απορρίψει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που έδιναν τη διανομή σε συγκεκριμένες λίγες μεγάλες εταιρείες. Τότε, ψηφίστηκε άρον-άρον μια νομοθετική ρύθμιση που έδινε τη δυνατότητα ανάθεσης του έργου σε εταιρείες εκτός διαγωνισμού. Οι περσινές συμβάσεις πήραν παράταση (https://tinyurl.com/2p2ycw98),που έληξε τέλος Φεβρουαρίου και υπογράφηκαν νέες συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες (https://tinyurl.com/2p834jpc).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive