Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΠΡΟΚΛΗΣΗ !! Η Σακελλαροπούλου στο Φετιχιέ Τζαμί τη Μεγαλοβδομάδα!

Η ΠτΔ συνεχίζει να προβάλλει τις πολυπολιτισμικές της εμμονές λίγο πριν από το Πάσχα! Να αποδείξει τις πολυπολιτισμικές της εμμονές βάλθηκε για μία ακόμη φορά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επιλέγοντας να κάνει την εμφάνισή της ανήμερα τη Μεγάλη Τρίτη στο Φετιχιέ Τζαμί... για να παρακολουθήσει τη συναυλία «Ιερές μουσικές των σούφι δερβίσηδων της Πόλης».

Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την Ορθοδοξία, αποφάσισε να επισκεφτεί τη συγκεκριμένη συναυλία, που γίνεται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, το οποίο διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Ενώ, λοιπόν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 17 ιστορικά τοπόσημα της Πλάκας και του κέντρου των Αθηνών, εάν έπρεπε οπωσδήποτε να συμμετέχει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, αποφάσισε να πάει στο συγκεκριμένο έργο και στον συγκεκριμένο χώρο, προφανώς για να στείλει τα δικά της μηνύματα. Το ποια ακριβώς, δε, είναι αυτά τα μηνύματα δεν χρειάζεται κανείς να αναρωτηθεί πολύ για να τα «πιάσει».

Είχε φροντίσει, άλλωστε νωρίτερα, ανακοινώνοντας το φεστιβάλ, να τα τονίσει και η υπουργός Πολιτισμού Μενδώνη, όταν σημείωνε πως με αυτό «δημιουργούμε έναν ακόμα θεσμό για τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, μια περίοδο με μεγάλη κατανυκτική ατμόσφαιρα που συνδέεται με τη λατρεία, με τη θρησκευτική πίστη, αδογμάτιστα».

Θα μπορούσε κανείς να ξεκινήσει αποκωδικοποιώντας το «αδογμάτιστα» που ουδεμία σχέση έχει με την Ορθοδοξία, που είναι πρώτα από όλα ένα «δόγμα», και να υπογραμμίσει ότι πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια επιβολής του «πολυπολιτισμού» στην κοινωνία. Θα μπορούσε ίσως να συνεχίσει με την ομολογούμενη προσπάθεια «εισαγωγής νέων θεσμών» στη Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία μάλλον στο μυαλό των κρατούντων αποκτά χαρακτηριστικά «εορταστικής περιόδου», προκειμένου να απολέσει τον χαρακτήρα της βίωσης των Παθών του Χριστού.

Αυτό, όμως, που τελικά μένει είναι το γεγονός ότι οι άρχοντες για μία ακόμη φορά κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να επιδείξουν τη διαφοροποίησή τους από τους πολίτες, οι οποίοι πάνε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην εκκλησία και όχι σε… συναυλίες των σούφι.

1 σχόλιο:

  1. Τόν Επιτάφιο θά τόν στολίσουν μέ ΤΟΥΡΚΙΚΑ γαρύφαλλα....!!!
    Τί περιμένεις από έναν ΤΟΣΟ προδομένο τόπο,όσο τό πουτανάτο,η Ελλάς...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive