Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Τα όπλα που αποστέλλονται στους Ουκρανούς θα καταλήξουν στις ευρωπαϊκές μαύρες αγορές

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Συρομολότοφ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία "επιδεινώνεται λόγω της ροής μισθοφόρων", οι οποίοι στρατολογούνται από τις ουκρανικές διπλωματικές αποστολές...

"Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την εισροή ξένων μισθοφόρων από ευρωπαϊκές χώρες και τη Μέση Ανατολή στην Ουκρανία. Κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, στρατολογούνται από πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένων των ουκρανικών διπλωματικών αποστολών", δήλωσε ο Syromolotov την Τετάρτη (13 Απριλίου) σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι οι νεοσύλλεκτοι αυτοί "είναι καλά οπλισμένοι, διότι εδώ και οκτώ χρόνια τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Και συνέχισε: "Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο όγκος της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία έχει αυξηθεί. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, μόνο η Ουάσινγκτον παρείχε στο Κίεβο όπλα συνολικής αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκατοντάδες MANPADS εξοπλισμένα με πυραύλους Stinger και χιλιάδες πυραύλους Javelin, αντιαρματικούς πυραύλους, εκτοξευτές χειροβομβίδων και άλλους τύπους όπλων.

Σύμφωνα με τον κ. Syromolotov, οι ουκρανικές αρχές, οι οποίες "δεν ελέγχουν τη δράση των μαχητών", δεν θα είναι σε θέση να "εγγυηθούν την ασφαλή αποθήκευση και τη μη διάδοση αυτών των όπλων, τα οποία θα μπορούσαν αργότερα να καταλήξουν στις μαύρες αγορές άλλων χωρών".

Η Βρετανία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι συμφώνησε με τους συμμάχους της να στείλει περισσότερα φονικά όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού μεγαλύτερου βεληνεκούς, πυρομαχικών και περισσότερων αντιαεροπορικών όπλων, αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται να στείλει 6.000 αντιαρματικούς πυραύλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive