Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

"Ευχαριστούμε Βλαδίμηρε" - Ο Fink, CEO της BlackRock λέει ότι η Eισβολή στην Ουκρανία "Eπιταχύνει" την Μετάβαση στην Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG) και στα Ψηφιακά Νομίσματα

Η ετήσια επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της BlackRock, Larry Fink, προς τους μετόχους έχει γίνει αντικείμενο έντονου ελέγχου, όπως αυτές του επικεφαλής της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, και του επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon.... Ο Fink είναι το αφεντικό ενός διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων ύψους 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, του μεγαλύτερου στον κόσμο και εποπτεύει περισσότερα χρήματα από τη Fed, δήλωσε στους μετόχους ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αναδιαμορφώσει ριζικά την παγκόσμια οικονομία και θα οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού αναδιαμορφώνονται. 

"Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έβαλε τέλος στην παγκοσμιοποίηση που βιώσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες", έγραψε ο Fink. 

Ο Fink προέβλεψε ότι "οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις θα εξετάσουν επίσης ευρύτερα τις εξαρτήσεις τους από άλλα έθνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τις εταιρείες να μεταφέρουν περισσότερες από τις δραστηριότητές τους στην ξηρά ή σε κοντινές περιοχές, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απομάκρυνση από ορισμένες χώρες".

Ως αποτέλεσμα, "ένας αναπροσανατολισμός των αλυσίδων εφοδιασμού μεγάλης κλίμακας θα είναι εγγενώς πληθωριστικός", είπε, επισημαίνοντας ότι ακόμη και πριν ξεσπάσει η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του ιού έφεραν τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Το σημερινό πληθωριστικό περιβάλλον, που ακροβατεί στα όρια του στασιμοπληθωρισμού, έχει θέσει τις κεντρικές τράπεζες σε "δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το πόσο γρήγορα θα αυξήσουν τα επιτόκια. Αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα που δεν είχαν αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες, το οποίο επιδεινώθηκε από τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και τους επακόλουθους ενεργειακούς κλυδωνισμούς. Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να επιλέξουν αν θα ζήσουν με υψηλότερο πληθωρισμό ή θα επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση για να μειώσουν γρήγορα τον πληθωρισμό", δήλωσε ο Fink. 

Όπως και στην τελευταία επιστολή του Fink προς τους μετόχους, επικεντρώθηκε στις δεσμεύσεις της εταιρείας για την "ESG" και την "πράσινη τεχνολογία". Αυτή τη φορά, είπε ότι η εισβολή: "θα επιταχύνει στην πραγματικότητα τη στροφή προς πιο πράσινες πηγές ενέργειας σε πολλά μέρη του κόσμου", επειδή οι υψηλότερες τιμές των ορυκτών καυσίμων θα καταστήσουν οικονομικά ανταγωνιστική τη μετάβαση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Βραχυπρόθεσμα, οι εναλλακτικές λύσεις για τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα "θα επιβραδύνουν αναπόφευκτα την πρόοδο του κόσμου προς τις καθαρές μηδενικές [εκπομπές] στο εγγύς μέλλον", πρόσθεσε. Η BlackRock είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ο οποίος έχει προωθήσει πολιτικές "ESG" που βλάπτουν τις αμερικανικές εταιρείες ορυκτών καυσίμων, ακολουθώντας ουσιαστικά το σενάριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). 

Όσον αφορά τα ψηφιακά νομίσματα, ο Fink δήλωσε ότι η ουκρανική σύγκρουση έχει τον "πιθανό αντίκτυπο στην επιτάχυνση των ψηφιακών νομισμάτων. Ο πόλεμος θα ωθήσει τις χώρες να επανεκτιμήσουν τις νομισματικές τους εξαρτήσεις". Μίλησε για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDC) και πώς αυτά "μπορούν να ενισχύσουν τον διακανονισμό των διεθνών συναλλαγών, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ξεπλύματος χρήματος και διαφθοράς". Και πάλι, ο Fink ακολουθεί το σενάριο του WEF για την εφαρμογή νέων μορφών ψηφιακών νομισμάτων που θα σημαίνουν ότι οι κυβερνήσεις θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο επί των ανθρώπων. 

Ο Fink εξήρε επίσης το πώς οι παγκόσμιες εταιρικές ελίτ ενώθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας και απομόνωσαν τη Μόσχα από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα εν μία νυκτί, παραλύοντας την οικονομία της χώρας. Είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας απέδειξε τη δύναμη των κεφαλαιαγορών:

"Η Ρωσία έχει ουσιαστικά αποκοπεί από τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, αποδεικνύοντας τη δέσμευση των μεγάλων εταιρειών να λειτουργούν σύμφωνα με τις βασικές αξίες. Αυτός ο "οικονομικός πόλεμος" δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε όταν οι εταιρείες, υποστηριζόμενες από τους ενδιαφερόμενους φορείς τους, ενώνονται απέναντι στη βία και την επιθετικότητα", δήλωσε.

Ο Fink έχει καταστήσει σαφές ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία χρησιμοποιείται ως επιταχυντής για την αναδιοργάνωση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς η παλαιά παγκόσμια τάξη καταρρέει και αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος. Οι αλυσίδες εφοδιασμού θα μεταφερθούν στο εξωτερικό ή θα μεταφερθούν πιο κοντά στην πατρίδα, και η ατζέντα του WEF για έναν πράσινο νέο κόσμο, περισσότερη εταιρική επιτήρηση και χρήμα με δυνατότητα παρακολούθησης είναι αναπόφευκτη αυτή τη δεκαετία. 

Οι αναγνώστες μπορούν να βρουν την πλήρη επιστολή του Fink εδώ...


------------------

Δικτυογραφία :

BlackRock's Fink Says Ukraine Invasion "Accelerates" ESG and Digital Currencies Shift | ZeroHedge

https://www.zerohedge.com/markets/blackrocks-fink-says-ukraine-invasion-accelerates-esg-and-digital-currencies-shift

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive