"Ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα πολεμήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία, και αν δημιουργήσετε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, σίγουρα για να επιβάλλετε αυτή τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, θα πρέπει να προκαλέσετε ρωσικά αεροπλάνα. Και πάλι, αυτό θα μας έβαζε σε πόλεμο με τη Ρωσία", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στις αρχές του μήνα.
Το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να ρίξει τη ρωσική κυβέρνηση μέσω χερσαίων εξεγέρσεων και οικονομικού πολέμου, όχι μέσω άμεσου στρατιωτικού πολέμου.
Όμως η πίεση που ασκείται στον Λευκό Οίκο από το Κογκρέσο και τον Τύπο είναι αμείλικτη για την απερίσκεπτη άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος χαιρετίστηκε ως εικονικός υπερήρωας από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, αμφιταλαντεύεται μεταξύ του να είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία και του να καλεί το ΝΑΤΟ να "κλείσει τον ουρανό" πάνω από την Ουκρανία. Για να σώσει τη χώρα του, φαίνεται έτοιμος να διακινδυνεύσει να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο.
Εν τω μεταξύ, τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, που βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε ουκρανικές πηγές, αναφέρουν ότι η Ρωσία χάνει τον πόλεμο, με τη στρατιωτική της επίθεση να έχει "κολλήσει", και ότι από απογοήτευση στοχεύει σκόπιμα αμάχους και ισοπεδώνει πόλεις.
Ο Μπάιντεν συμφώνησε με αυτό το μέρος της ιστορίας, αποκαλώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν "εγκληματία πολέμου". Είπε επίσης ότι η Ρωσία σχεδίαζε μια επίθεση με χημικά με "ψεύτικη σημαία" για να καθηλώσει την Ουκρανία.
Την Τρίτη, όμως, το Πεντάγωνο έκανε το τολμηρό βήμα να δημοσιεύσει στους δημοσιογράφους δύο ιστορίες που διαψεύδουν αυτές τις ιστορίες. "Η συμπεριφορά της Ρωσίας στον κτηνώδη πόλεμο λέει μια διαφορετική ιστορία από την ευρέως αποδεκτή άποψη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να κατεδαφίσει την Ουκρανία και να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημιά στον άμαχο πληθυσμό - και αποκαλύπτει τη στρατηγική ισορροπία του Ρώσου ηγέτη", ανέφερε το Newsweek σε άρθρο με τίτλο "Τα βομβαρδιστικά του Πούτιν θα μπορούσαν να καταστρέψουν την Ουκρανία, αλλά κρατάει πίσω". Να γιατί".
Το άρθρο αναφέρει έναν ανώνυμο αναλυτή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) του Πενταγώνου, ο οποίος δήλωσε: "Η καρδιά του Κιέβου δεν έχει αγγιχτεί σχεδόν καθόλου. Και σχεδόν όλα τα πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς στόχευαν σε στρατιωτικούς στόχους".
Ένας απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που εργάζεται τώρα ως αναλυτής για έναν εργολάβο του Πενταγώνου πρόσθεσε: "Πρέπει να κατανοήσουμε την πραγματική συμπεριφορά της Ρωσίας. Αν απλά πείσουμε τους εαυτούς μας ότι η Ρωσία βομβαρδίζει αδιακρίτως ή ότι αποτυγχάνει να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά επειδή το προσωπικό της δεν είναι κατάλληλο για το έργο της ή επειδή είναι τεχνικά ανίκανη, τότε χάνουμε την πραγματική σύγκρουση.
Το άρθρο αναφέρει:
"Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε 24 ημέρες σύγκρουσης, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει περίπου 1.400 εξόδους κρούσης και έχει παραδώσει σχεδόν 1.000 πυραύλους (αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν περισσότερες εξόδους και παρέδωσαν περισσότερα όπλα την πρώτη ημέρα του πολέμου στο Ιράκ το 2003)....
Ορισμένα από αυτά τα πλήγματα έχουν προκαλέσει ζημιές και καταστροφές σε μη στρατιωτικές δομές και έχουν σκοτώσει και τραυματίσει αθώους πολίτες, αλλά το επίπεδο θανάτου και καταστροφής είναι μικρό σε σύγκριση με τις δυνατότητες της Ρωσίας.
"Ξέρω ότι είναι δύσκολο... να καταπιεί κανείς ότι το μακελειό και η καταστροφή θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα", λέει ο αναλυτής της DIA. "Αλλά αυτό δείχνουν τα γεγονότα. Μου υποδηλώνει, τουλάχιστον, ότι ο Πούτιν δεν επιτίθεται σκόπιμα εναντίον αμάχων, ότι μπορεί να γνωρίζει ότι πρέπει να περιορίσει τις ζημιές για να αφήσει περιθώριο για διαπραγματεύσεις.
Αυτές οι πηγές του Πενταγώνου επιβεβαιώνουν αυτό που ο Πούτιν και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έλεγαν από την αρχή: ότι η Ρωσία, αντί να βρίσκεται σε "ακινησία", εκτελεί ένα μεθοδικό σχέδιο πολέμου για την περικύκλωση των πόλεων, ανοίγοντας ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους αμάχους, αφήνοντας άθικτες τις υποδομές των πολιτών, όπως το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, η τηλεφωνία και το διαδίκτυο, και προσπαθώντας να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες αμάχων.
Μέχρι αυτές τις διαρροές από το Πεντάγωνο, ήταν δύσκολο να επιβεβαιωθεί ότι η Ρωσία έλεγε όλη την αλήθεια και ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δημοσίευαν μύθους που επινόησε η ουκρανική διαφημιστική μηχανή.
Καμία ένδειξη χημικών ουσιών
Το δεύτερο άρθρο υπονομεύει ευθέως τη δραματική προειδοποίηση του Μπάιντεν για μια χημική επίθεση με ψευδή σημαία.
Το Reuters ανέφερε: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει ακόμη συγκεκριμένες ενδείξεις για επικείμενη ρωσική επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία, αλλά παρακολουθούν στενά τις ροές πληροφοριών σχετικά με αυτά, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας".
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε: "Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επίκειται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή". Ούτε οι New York Times ούτε η Washington Post δημοσίευσαν το ρεπορτάζ του Reuters, το οποίο εμφανίστηκε στο US News and World Report.
Ποτέ μην αφήνετε τα γεγονότα να εμποδίζουν ένα καλό ψέμα, ακόμη και αν αυτό μπορεί να έχει τις πιο καταστροφικές συνέπειες στην ιστορία.
Ο Joe Lauria είναι συντάκτης του Consortium News και πρώην ανταποκριτής του ΟΗΕ για τη Wall Street Journal, τη Boston Globe και πολλές άλλες εφημερίδες, όπως η Montreal Gazette και η Star του Γιοχάνεσμπουργκ. Υπήρξε ερευνητικός δημοσιογράφος για τους Sunday Times του Λονδίνου, οικονομικός ρεπόρτερ για το Bloomberg News και ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως 19χρονος ελεύθερος επαγγελματίας για τους New York Times.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο joelauria@consortiumnews.com
και να τον ακολουθήσετε στο Twitter @unjoe
https://brunobertez.com/2022/03/24/le-pentagone-confirme-ce-que-disent-les-russes-et-cest-important/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.