Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Η αρσενική «Θεοπούλα»: «Κόβεται το Διάγγελμα;». Γράφει ο Γιώργος Μιχάλακας

Ενεφανίσθη αξούριστος. Έπρεπε να πείσει τη χαμηλής νοημοσύνης πλέμπα για το ενδιαφέρον του, έπρεπε να στείλει το υποσυνείδητο μήνυμα ότι ξαγρυπνος συλλογιζόμενος την πενία, την ανέχεια και τα προβλήματα των συμπολιτών του. Όπως η Τζένη Καρέζη στην αξέχαστη κωμωδία «Δεσποινίς Διευθυντής»....

επιχαίρει με τον γελοιωδέστερον τρόπο όλων των εποχών για το γεγονός ότι έχει γίνει «Μήλον τής Έριδος» για δύο άντρες και ξεστομίζει πανηγυρικά τη φράση «Τι σού ’λεγα; Για ’μένα χτυπιούνται τα παιδιά…», έτσι και η χαμηλής νοημοσύνης πλέμπα αισθάνεται βαθύτατα κολακευμένη από τις θλιβερές σημειολογίες που επιλέγει ο -κληρονομικώ αδίκω- πρωθυπουργός μαζί με το μικροαστικό επικοινωνιακό επιτελείο του: «Τι σού ’λεγα; Για ’μένα έμεινε αξούριστος ο Κυριάκος.».
Το υπερ-όπλο που λέγεται «Κούλης Μητσοτάκης» εμφανίστηκε ξανά στις οθόνες μας, σε ένα ακόμη διάγγελμα· η «Θεοπούλα» τού «Παρά 5» στην αρσενική εκδοχή και διασκευή της: «Κόβεται το Διάγγελμα;»
Επαγγελματίας Διαγγελματίας.
«“Διαγγέλματα διά πάσαν νόσον και διά πάσαν μαλακίαν.” έχω. Λέγετε…». Δειλός καθώς είναι, άτολμος καθώς είναι, αρέσκεται να αισθάνεται περιχαρακωμένος, ώστε να εκφράζει αβρόχοις ποσί(ν) τη φιλαυτία, την αυταρέσκεια και τον ναρκισσισμό του. Άνετος, σε ένα δωμάτιο τής πολυτελούς οικίας του, δικαιολογημένα υπό περιορισμόν ελέω τής προσβολής του από τον κορωνοϊό (Κυριάκο, ασχέτως από την άποψή μου για εσένα, σού εύχομαι «Περαστικά»), πήρε θέση μπροστά στην κάμερα και στο πάντα απαραίτητο «auto-cue», και εξεκίνησε να αναγιγνώσκει άχαρα το κείμενό του πιστοποιώντας για νιοστή φορά την αταλαντοσύνη του.
Πέρα από τις χαώδεις ιδεολογικές διαφορές μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,
θα σταθώ -με αμιγώς επικοινωνιακούς όρους- σε δύο σημεία τού διαγγέλματος.
Ο καημένος, όντας λογοτεχνικώς και αποφθεγματικώς απαίδευτος, επαφέθηκε στον παπατζή λογογράφο του, προκειμένου να μάς κάνει εντυπωσούλα.
Έτσι, τα ώτα μας υπέστησαν σφοδρή επίθεση, όταν ηκούσαμε τα πρωθυπουργικά χείλη να λένε «Όλες οι νέες ρυθμίσεις είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική που έχουμε χαράξει. Περιλαμβάνουν, δηλαδή, αυτά που αποκαλώ “Μέτρα μετρημένα στο ΄Μέτρο τής Πραγματικότητας΄.».
Χαχαχαχαχα, μιλάμε για κωμικοτραγική κατάσταση· έχουμε ακούσει παπαριές και παπαριές όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ακούσει πομπώδεις διατυπώσεις και πομφόλυγες περιωπής, αλλά εδώ πια τερματίζεται το μηχάνημα και κάνει «tilt». «Μέτρα μετρημένα στο “Μέτρο τής Πραγματικότητας”.».
Η Απόλυτη Επιδειξιομανία.
Μία επιδειξιομανία γελοία, στείρα, χωρίς υπόβαθρο, χωρίς αισθητική.
Αν τού ζητήσεις να επαναλάβει τη φράση από στήθους, θα πάθει «κοκομπλόκο». Συυνελόντι ειπείν, ολοένα και περισσότερο ο Μητσοτάκης μετατρέπεται σε ενσάρκωση τής σοφής ρήσης «Αν οι βλάκες σε θεωρούν έξυπνο, πρέπει ν’ αρχίσεις ν’ ανησυχείς.», αλλά το δυστύχημα για τη χώρα μας είναι ο Μητσοτάκης δεν ανησυχεί καν· τουναντίον, το χαίρεται, το απολαμβάνει, το φχαριστιέται.
«Μέτρα μετρημένα στο “Μέτρο τής Πραγματικότητας”.». Όχι, δεν είναι ο αντιπρόεδρος τού Εδεσσαϊκού σε μία φιλοσοφική έξαρση, αλλά ο ατάλαντος μπουρδολόγος που οδηγεί την Ελλάδα στον φούντο υπό την αγαστή συνέργεια και τη μόνιμη υμνωδία των πάσης φύσεως αυλικών του. Και αφού επέταξε την παρλαπίπα του, ήρθε αμέσως μετά, ήρθε στην ακριβώς επόμενη πρότασή του, να ομολογήσει -εμμέσως πλην σαφώς- την εκ προοιμίου αποτυχία των μέτρων ενίσχυσης.
Διαβάστε τι είπε η καρικατούρα τού Νοστράδαμου: «Ακούω, βέβαια, από τώρα,
τις κραυγές τής Αντιπολίτευσης για ψίχουλα και για κοινωνική αναλγησία.»
Καρφώνεται μόνος του. Ήξερε ότι τα μέτρα που επρόκειτο να ανακοινωθούν (η ανακοίνωση έγινε προ ολίγου, στις 08:30), θα αποδειχθούν ολίγιστα, θα αποδειχθούν «ψίχουλα», και τι έκανε..; Προανήγγειλε και προκατέβαλε τις αντιδράσεις τής Κοινωνίας, συμπυκνώνοντάς τες στον προσδιορισμό «κραυγές τής Αντιπολίτευσης».
Με αυτήν την καταγέλαστη «προφητεία», με αυτόν τον τραγικά αποτυχημένο επικοινωνιακό χειρισμό, ο Μητσοτάκης εθύμισε κάτι τσίπηδες που σού κάνουν επίσκεψη στη γιορτή σου και επιδίδονται σε αντίστοιχο πρόλογο τη στιγμή που σού ενεχειρίζουν το φτηνιάρικο, ανέμπνευστο και τυπικό δωράκι τους: «Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.» (Αν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο γιατί μού το ’φερες; Για ξεπέτα και για να βγάλεις την υποχρέωση;).
ΥστερόΓιωργο..:
Ναι μεν είμαι Αριστερός, ναι μεν αγαπώ την Ελλάδα μας, αλλά πάνω από κάθε έννοια που διέπει τη ζωή μας βάζω τη Δικαιοσύνη. Όντας δίκαιος, λοιπόν, παραδέχομαι ευθέως και αδιαπραγματεύτως, ότι ο κληρονομικώ αδίκω πρωθυπουργός, αυτός ο τζιτζιφιόγκος που παριστάνει τον «Ράμπο», είναι ακριβώς ό,τι αξίζει στην τεταρτοκοσμική Νεοελληνική Μπανανία. Μία πλήρως διαβρωμένη, διεφθαρμένη, απόπατη πλέμπα, ένας κακομοίρης, φαντασμένος, γλοιώδης, δουλικός και φασιστάκος λαουτζίκος, θεωρεί ότι «πατερούλης» του, προστάτης του, είναι ο Κούλης Μητσοτάκης.
Ναι, όσο κι αν μάς στεναχωρεί η Εθνική Κατάντια, η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι «Πρωθυπουργός τής Ελλάδας» είναι ένας ατάλαντος εκπρόσωπος τού Νεποτισμού ΠΟΥ βγάζει παραθαλάσσιες «selfies» ενώ περιοχές τής χώρας έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ΠΟΥ κάθεται σταυροπόδι στην κηδεία τού Μίκη Θεοδωράκη λες και βρίσκεται σε καφετέρια και περιμένει χαλαρά να τού σερβίρουν το φραπόγαλό του, ΠΟΥ περιφέρει το σαρκίο του στα μουσεία κοιτάζοντας σα χαμένος στο ταβάνι λες και βρίσκεται στο «Πλανητάριο»
ή στέκεται με θαυμασμό μπροστά στις πινακίδες των γκαλερί αντιμετωπίζοντάς τες σα να είναι αριστουργήματα των Εικαστικών Τεχνών, ΠΟΥ περνάει έξω από εμπορικά καταστήματα και καλημερίζει τις κούκλες.
Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που -επ’ αφορμή και τής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- σκέφτομαι με τρόμο τι θα γίνει στην περίπτωση που ο Πόλεμος χτυπήσει την πόρτα μας. Εγώ δεν θα υποστηρίξω -όσο κι αν ουδόλως τον εκτιμώ- ότι ο Μητσοτάκης λόγω τής φυσικής ατολμίας του θα εγκατέλειπε πρώτος το καράβι· όχι, κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο, αυθαίρετο, χυδαίο. Θα πω, όμως, μετά πάσης βεβαιότητος, τα προφανή… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανίκανος να εμπνεύσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανίκανος να εμφυσήσει το Εθνικό Φρόνημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΕΝ είναι ηγέτης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σού δίνει την αίσθηση ότι θα πολεμήσει για πάρτη σου και ως εκ τούτου δεν σού παράγει τη διάθεση να πολεμήσεις για πάρτη του. Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία, θέλει Αρετή και Τόλμη η Πρωθυπουργία. Κυριάκο Μητσοτάκη, ακούς;
Γιώργος Μιχάλακας Αλήτης -αλλά όχι ρουφιάνος- Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive