1. Δεν υπήρχε λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος στη Λιβύη. Δωρεάν το ηλεκτρικό ρεύμα για όλους τους πολίτες.
2. Δεν υπήρχε τόκος δανείων. Οι κρατικές τράπεζες εξέδωσαν δάνεια σε όλους τους πολίτες με μηδενικό επιτόκιο ανά νόμο.
3. Η ιδιοκτησία κατοικίας θεωρήθηκε ανθρώπινο δικαίωμα στη Λιβύη.
4. Σε όλους τους νεόνυμφους στη Λιβύη δόθηκαν $50.000 Αυτά τα χρήματα θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι. Η κυβέρνηση θέλησε να συμβάλει στο ξεκίνημα μιας οικογένειας.
5. Η εκπαίδευση και η ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν στη Λιβύη. Πριν πάει ο Καντάφι στην εξουσία, μόνο το 25% των Λίβυων μπορούσαν να διαβάσουν. Σήμερα ο αριθμός είναι 83%....
6. Οι Λίβυοι ήθελαν να κάνουν καριέρα στη γεωργία, έλαβαν αγροτική γη, αγροικία, εξοπλισμό, σπόρους και βοοειδή ως γρήγορη αρχή για τις φάρμες τους, και όλα αυτά δωρεάν.
7. Εάν οι Λίβυοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή τις ιατρικές εγκαταστάσεις που χρειάζονταν, είχαν την ευκαιρία να φύγουν στο εξωτερικό με τη βοήθεια κρατικών κονδυλίων. Πληρώνονταν $2.300 το μήνα για κατάλυμα και αυτοκίνητο.
8. Όταν ένας Λίβυος αγόρασε αυτοκίνητο η κυβέρνηση επιδοτούσε το 50% της τιμής.
9. Η τιμή του φυσικού αερίου στη Λιβύη ήταν 0,14 δολάρια (12 ράπς περίπου 0,10 ευρώ) ανά λίτρο.
10. Εάν ένας Λίβυος δεν έβρισκε δουλειά μετά από σπουδές, το κράτος θα πλήρωνε τον μέσο μισθό του επαγγέλματος στο οποίο αναζητούσε δουλειά, μέχρι να βρεθεί επαγγελματικά επαρκής απασχόληση..
11. Η Λιβύη δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα αποθέματά της ύψους $150.000.000.000 έχουν παγώσει παγκοσμίως και πιθανόν να χαθούν για πάντα.
12. Ένα μέρος κάθε πώλησης πετρελαίου της Λιβύης πιστώθηκε απευθείας στους λογαριασμούς όλων των Λίβυων πολιτών.
13. Οι μητέρες που γέννησαν πήραν $5.000.
14. 25 τοις εκατό των Λίβυων έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.
15. Ο Καντάφι ξεκίνησε το The Great Man Made River Project (GMMRP ή GMMR, dt. )Μεγάλο ανθρωπογενές έργο ποταμού) στη Λιβύη Είναι το μεγαλύτερο έργο αγωγού πόσιμου νερού στον κόσμο για καλύτερη παροχή νερού σε πληθυσμό και γεωργία.
Δόξα τω Θεώ το Νάτο και οι επαναστάτες απελευθέρωσαν τον λαό της Λιβύης από αυτό...
Συμπλήρωμα
Σε ανάμνηση των επιτευγμάτων του Καντάφι, ιδού μια σύντομη επισκόπηση:
Έχω 1. Σεπτέμβριος 1969, ο Muammar al-Gaddafi με την «Ομοσπονδία Ελεύθερων Αξιωματικών» του καθαρίζει τη μοναρχία του διεφθαρμένου βασιλιά Idris και ανακηρύσσει τη Δημοκρατία. Θα είναι ο ίδιος αρχηγός κράτους. Αρχίζει αμέσως με την οικοδόμηση ενός κοσμικού, λαϊκού σοσιαλιστικού κράτους. Οι στρατιωτικές βάσεις ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου έκλεισαν, πολλοί ξένοι και Εβραίοι απελαύνονται από τη χώρα. Θα απαγορευτεί το αλκοόλ.
Τον επόμενο χρόνο αρχίζει η εθνικοποίηση της ξένης ιδιοκτησίας, ειδικά της πετρελαιοβιομηχανίας. Τα κέρδη από αυτό επενδύει ο Καντάφι στη δωρεάν κρατική παιδεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημιουργεί ένα σύστημα άρδευσης που επιτρέπει στο κράτος της ερήμου να συντηρείται στη γεωργία.
Το 1973 ανακήρυξε το Ισλάμ ως εναλλακτική λύση τόσο στον καπιταλιστικό υλισμό όσο και στον κομμουνιστικό αθεϊσμό ("3. Διεθνής Θεωρία"). 1976/77 η άμεση δημοκρατία ανακηρύσσεται με βάση το Κοράνι και το «Πράσινο Βιβλίο» του Καντάφι.
Ο αρχηγός του κράτους λαμβάνει εκτεταμένα κοινωνικοπολιτικά μέτρα: στέγαση, αύξηση του κατώτατου μισθού, επιδότηση βασικών τροφίμων, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και καυσίμων. Από το 1973 οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στα εταιρικά κέρδη.
Χάρη σε αυτά τα μέτρα, η Λιβύη είχε τα χαμηλότερα επίπεδα ευημερίας και ταυτόχρονα το υψηλότερο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε όλη την Αφρική: κατά κεφαλήν 9400 δολάρια ετησίως. Στην Τυνησία ήταν 3400 δολάρια, στην Αίγυπτο 1700 Επιπλέον, η Λιβύη ήταν χωρίς χρέη
Η Λιβύη δεν είχε εμφύλιους πολέμους, πρόσφυγες και IDPs, ούτε παιδιά στρατιώτες όπως παντού στην Αφρική. Η Λιβύη ήταν η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης HIV, το χαμηλότερο ποσοστό παιδικής θνησιμότητας και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής σε όλη την Αφρική. (Αυτές οι πληροφορίες είναι παρμένες από το "dtv-atlas world history", Μόναχο 2010, S. 618-626)
Η ευημερία επέτρεψε επίσης στη Λιβύη να χτίσει μια επαρκή εθνική άμυνα. Η ποιότητά τους αποδείχθηκε στο γεγονός ότι μετά από σχεδόν οκτώ μήνες και χιλιάδες αεροπορικές επιθέσεις, οι επιθετικοί του ΝΑΤΟ κατάφεραν να σπάσουν την αντίσταση της Λιβύης.
Αυτός ο πόλεμος ήταν γνωστό ότι είχε προπαιχνίδι: Μετά από επεισόδια αμερικανικών ελιγμών λόγω αμερικανικών προβοκάτσιων, η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πέταξε επιθέσεις εναντίον Τρίπολης και Βεγγάζης ήδη το 1986. Το 1988 η Λιβύη κατηγορήθηκε για αεροπορική δολοφονία από τη Δύση. Από το 1992/93 επιβλήθηκαν κυρώσεις του ΟΗΕ και οικονομικός αποκλεισμός εξαιτίας αυτού. Έτσι όλα ετοιμάστηκαν με μακρύ χέρι.
Μα για τους λόγους αυτούς(θηριωδίες-χαχα),τον φάγανε...¨Οπως και έναν άλλο λίγο βορειότερα,πριν κάτι δεκαετίες..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοινός παράγων:Απαγορεύσανε τον τόκο στις γαμημένες τράπεζες...Αργήσαμε να ξυπνήσουμε.Τώρα είναι πια αργά.
ΕΝΑΣ ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΘΑΝΑΤΟΣ
Τους τα 'χωσε και μέσα στον ΟΗΕ για τα μπόλια που ετοιμαζαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι' αυτό τον σκότωσαν
Υπάρχει βίντεο
Καντάφι -22/1/2022
el.news rumble
ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ
Τους τα 'χωσε και μέσα στον ΟΗΕ για τα μπόλια που ετοιμαζαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι' αυτό τον σκότωσαν
Υπάρχει βίντεο
Καντάφι -22/1/2022
el.news rumble
ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ
Τουλάχιστον μεριμνήστε για μια αξιοπρεπή επιμέλεια κειμένου πριν την δημοσίευση. Το κείμενο είναι απελπιστικό γλωσσικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι το πρόβλημά σου;;;;
Διαγραφή