Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προσλαμβάνει διαφημιστικό οργανισμό για να Πείσει το Κοινό ότι ΔΕΝ Χρειάζεται προστασία της ιδιωτικής ζωής

Το Ηνωμένο Βασίλειο εντείνει τον "πόλεμο κατά της κρυπτογράφησης", λένε οι αναφορές, και όπως σε κάθε παλιό καλό πόλεμο, η προπαγάνδα έρχεται πρώτα για να "προετοιμάσει το έδαφος". Και μια νέα εκστρατεία αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από αυτόν τον μήνα....

Στην προκειμένη περίπτωση, το αποκαλούν "διαφήμιση", με το Υπουργείο Εσωτερικών να βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια, στόχος της οποίας είναι να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της υπονόμευσης της ιδιωτικής ζωής  των ίδιων των μελών αυτού του κοινού - χρησιμοποιώντας τα δικά τους χρήματα από τα δημόσια ταμεία, ύψους άνω του μισού εκατομμυρίου λιρών.

Εν τω μεταξύ, ο "μισθοφόρος εκτελεστής" είναι η διαφημιστική εταιρεία M&C Saatchi. Το Rolling Stone δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να εξετάσει τα έγγραφα χάρη σε ένα αίτημα για την ελευθερία της πληροφόρησης (FOI reauest) και ότι αυτό που ανακάλυψε ήταν "κάποιες σοκαριστικά χειριστικές τακτικές".

Ο κύριος στόχος φαίνεται να είναι η εφαρμογή Messenger του Facebook, και συγκεκριμένα η κίνηση της γιγαντιαίας εταιρείας να κρυπτογραφήσει καλύτερα τις επικοινωνίες των χρηστών της.

Το αφήγημα της κυβέρνησης είναι παλιό - "σκεφτείτε τα παιδιά" - ο τρόπος με τον οποίο πολλοί πολιτικοί προσπαθούν να περάσουν πολιτικές βαθύτερων και ευρύτερων περιορισμών που τελικά καταλήγουν να βλάπτουν όλους.

Αλλά η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να τυλίξει αυτό το "κλασικό" μήνυμα με κάποια νέα διαφημιστική λάμψη - καθώς ξεκινά αυτό που το Rolling Stone αποκαλεί "διαφημιστική επιδρομή" για να υπονομεύσει την ιδιωτικότητα των συνομιλιών των ανθρώπων.

"Αναθέσαμε στην M&C Saatchi να συγκεντρώσει τους πολλούς οργανισμούς που μοιράζονται τις ανησυχίες μας σχετικά με τον αντίκτυπο που θα είχε η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στην ικανότητά μας να κρατάμε τα παιδιά ασφαλή", ανέφερε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η διαφημιστική εταιρεία φέρεται να έχει προχωρήσει στην οπτικοποίηση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο - η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων στο διαδίκτυο και κρατάει τους κακούς παράγοντες μακριά - ως κάτι σκοτεινό και σκοτεινό.

Η έκθεση αναφέρει ότι αυτό γίνεται με την τοποθέτηση δύο ηθοποιών, ενός ενήλικα και ενός παιδιού, που και οι δύο εμφανίζονται να ασχολούνται με τα τηλέφωνά τους, σε ένα γυάλινο κουτί εγκατεστημένο σε δημόσιο χώρο, το οποίο σταδιακά μαυρίζει.

Η ιδέα εδώ είναι ότι το να επιτραπεί στις αρχές επιβολής του νόμου σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση στις επικοινωνίες των ανθρώπων θα αντιπροσωπεύει το διαυγές γυαλί, ενώ η κρυπτογράφηση το σκοτεινιάζει μέχρις ότου τα τεκταινόμενα μέσα στο κουτί γίνουν αόρατα.

Τα έγγραφα, μια παρουσίαση για να πάρουν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί το μέρος τους, περιέχουν επίσης μια διαφάνεια που λέει ότι εφόσον "το μεγαλύτερο μέρος του κοινού" δεν γνωρίζει τίποτα για την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μπορεί εύκολα να επηρεαστεί, ενώ η σύσταση είναι να μην επιτραπεί στην εκστρατεία να μετατραπεί σε "μια συζήτηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής έναντι της ασφάλειας".

Αλλά γι αυτό ακριβώς πρόκειται, προτείνουν οι υποστηρικτές.

"Η εκστρατεία τρομολαγνείας του Υπουργείου Εσωτερικών είναι τόσο ανειλικρινής όσο και επικίνδυνη. Χωρίς ισχυρή κρυπτογράφηση, τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο διαδίκτυο από ποτέ. Η κρυπτογράφηση προστατεύει την προσωπική ασφάλεια και την εθνική ασφάλεια... αυτό που προτείνει η κυβέρνηση θέτει όλους σε κίνδυνο", δήλωσε ο Robin Wilton, διευθυντής της Internet Society.


Didi Rankovic, ReclaimTheNet.org

---------------

Δικτυογραφία:

UK Government Hires Ad Agency to Convince Public They Don’t Need Privacy

https://humansarefree.com/2022/01/uk-government-thinks-people-dont-need-privacy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive