Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Τα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια εδώ και πολλά χρόνια παράγουν μαζική πολιτιστική αποχαύνωση.

Πριν 30 χρόνια η δημιουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών παρουσιάστηκε ως διέξοδος απέναντι στην μονόπλευρη και κυβερνητικά ελεγχόμενη ΕΡΤ. Μας είχαν υποσχεθεί ότι ο ανταγωνισμός θα φέρει άνοδο της ποιότητας. Τριάντα χρόνια μετά.... μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η ποιότητα και στην ενημέρωση και στο πολιτιστικό προϊόν που παράγεται έχει πέσει υπό το μηδέν. Ο όρος τηλεσκουπίδια μάλλον αδικεί τα σκουπίδια. Ο «πλουραλισμός» που έφερε ο «ελεύθερος ανταγωνισμός» των πολλών καναλιών είναι παντελώς ανυπόστατος. Οι ενημερωτικές εκπομπές το πρωί λιβανίζουν κατα αποκλειστικότητα την κυβερνητική πολιτική. Αμέσως μετά τα lifestyle και gossip πρωινάδικα και μεσημεριανάδικα προωθούν και καλλιεργούν τις χειρότερες πλευρές της υπερκαταναλωτικής, ματαιόδοξης, εγωιστικής, σεξιστικής και διεστραμένης λογικής του συστήματος. Στη συνέχεια ακολουθούν τα τηλεπαιχνίδια, οι εκπομπές μόδας ή μαγειρικής και το βράδυ ο απόπατος των reality.
Φαίνεται όμως ότι ο πάτος έχει και παρακάτω. Η θεωρία περί βασικού μετόχου και περί νταβατζήδων που μας είχε πει ο Κώστας Καραμανλής στου Μπαϊρακτάρη, πήγε στα αζήτητα. Η κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο έχει ξεφύγει ακόμα και από τα στάδια της προκλητικότητας. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέλαβε την τηλεοπτική παραγωγή «Οικογενειακές Ιστορίες», η οποία προβάλλεται στο τηλεοπτικό κανάλι του ALPHA. ως «επενδυτικό σχέδιο» και τον παραγωγό της, ως «φορέα επενδυτικού σχεδίου». Επειδή λοιπόν κατά το υπουργείο, «πληροί τα πολιτιστικά κριτήρια», όπως ορίζονται σε αναφερόμενη ΚΥΑ, θα λάβει επιχορήγηση στο πλαίσιο του cash rebate από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ύψους σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ. Από μόνο του το ύψος της επιχορήγησης για μια σειρά στην οποία παίζουν αποκλειστικά ερασιτέχνες ηθοποιοί και γυρίζεται ως επί το πλείστον σε μισθωμένα σπίτια και καταστήματα, αποτελεί είδηση σκανδάλου. Και όμως πνίγεται όπως πνίγηκε και παλαιότερα που η ίδια παραγωγή είχε πάρει τον Δεκέμβριο του 2020 επιχορήγηση ύψους 427.514 ευρώ. Πνίγεται γιατί τα φράγκα τα τσεπώνει ο όμιλος Βαρδινογιάννη μέσα από την εταιρία του «Green Pixel Productions».
Το μόνο που εγώ μπορώ να πω είναι «σε καλή μεριά παιδιά». Πιστεύω βέβαια πως ο Βαρδινογιάννης κάτι τις από αυτά θα τα ακουμπήσει για τα προεκλογικά έξοδα του Κυριάκου. Εμάς που με το υστέρημα μας θα κάνουμε προεκλογικό αγώνα πέρα από το ότι δεν θα μας ψηφίσετε, θα μας κατακρίνετε κιόλας. Τον Κυριάκο που θα κάνει προεκλογικό παιχνίδι με τα εκατομμύρια των εκατοντάδων Βαρδινογιάννιδων όχι μόνο θα τον ξαναψηφίσετε, αλλά θα κοκκινίσετε και τα χέρια σας από το ατελείωτο χειροκρότημα. 

Michail Charalampidis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive