Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟΨΗ. Το πρόστιμο…. Salus populi suprema lex esto.Του Γιάννη Δαραβίγκα

Ο Κικέρων, στο έργο του De Legibus (περί νόμων), έγραψε το περίφημο: Salus populi suprema lex esto (ας είναι ο υπέρτατος νόμος, η σωτηρία του λαού). Οι κυβερνητικές αβελτηρίες και τα λάθη.... στην αντιμετώπιση της πανδημίας που οδήγησαν σε τραγικό υγειονομικό αδιέξοδο, ανάγκασαν τον κ. Μητσοτάκη, να επιβάλλει την εφαρμογή διοικητικών μέτρων στους ανεμβολίαστους. Έτσι, στους πολίτες, άνω των 60 ετών, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως για όσο διάστημα θα παραμένουν ανεμβολίαστοι, ως μία ύστατη προσπάθεια πειθαναγκασμού τους να εμβολιαστούν. Θα μπορούσα να δεχτώ αδιαμαρτύρητα την απόφαση του Πρωθυπουργού, με το σκεπτικό του υπέρτατου νόμου ο οποίος επιβάλλεται για την σωτηρία του λαού, παρ’ όλο ότι ανακύπτουν πολλά προβλήματα ηθικής και νομικής φύσεως αλλά και ουσίας. Θα μπορούσα λοιπόν να συμφωνήσω με την απόφαση αν είχα πεισθεί ότι η Πολιτεία από την πλευρά της είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την απρόσκοπτη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος
Υγείας, των Συγκοινωνιών κλπ, όμως δεν το έπραξε. Θα μπορούσα να συμφωνήσω με την απόφαση, αν στα κανάλια, οι δημοσιογραφούντες υπάλληλοι, υπηρετούσαν την ενημέρωση των πολιτών και όχι τα αφεντικά τους.
Από εδώ και εμπρός το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Η κυβέρνηση αδυνατεί να λειτουργήσει με σωστά κριτήρια. Η κυβέρνηση τείνει να μεταβληθεί σε άφρονα εσωτερική κατοχή. Χρέος μας είναι να γίνουμε η σώφρων εσωτερική αντίσταση αλλά για να το επιτύχουμε πρέπει να παραμείνουμε υγιείς, έστω και αν ο εμβολιασμός παραμένει, προς το παρόν, μια αναπόφευκτη δοκιμασία.
Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive