Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΩΧ !! Ποδαρικό Μητσοτάκη !! στην νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Ευχέλαιο, απολύμανση έκαναν απ οπου περασε; ΑΝ οχι ας αρχίσουν να μετράνε μέρες

Όμως, αν η Βουλγαρία άρει το βέτο, τότε η κυβέρνηση της χώρας μας δεν θα μπορεί να διατηρεί την εκκρεμότητα επικύρωσης των μνημονίων, που ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι θετικά για την χώρα μας. Πολύ περισσότερο δεν θα μπορεί στο εσωτερικό ακροατήριο να δηλώνει ότι: η έναρξη του ενταξιακού διαλόγου, της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, εξαρτάται από την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Μάλλον, αυτός είναι ο λόγος, που οδήγησε την ελληνική διπλωματία να ζητήσει αυτή την συνάντηση, κάνοντας ποδαρικό στην Σόφια, την βδομάδα των Χριστουγέννων και ορθώς το έκανε. Όμως, τι θα ζητήσει από την νέα βουλγαρική κυβέρνηση, όταν η γειτονική χώρα μας κατηγορεί ότι αναγνωρίσαμε με την συμφωνία των Πρεσπών την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας, κάτι που για αυτούς δεν υπάρχει, αφού θεωρούν τους σλαβόφωνους της Βόρειας Μακεδονίας Βουλγάρους και την γλώσσα, βουλγαρικό ιδίωμα; Όμως, η γειτονική χώρα έχει και ένα άλλο θέμα με την χώρα μας, ειδικότερα με την κατασκευαστική εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του αγωγού IGB, 182 χιλιομέτρων, που θα μεταφέρει το Αζέρικο φυσικό αέριο του TAP, από την Ελλάδα στην Βουλγαρία και, ο οποίος θα έπρεπε να είναι έτοιμος μέχρι τέλους του 2021. Η κατασκευαστική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων ζήτησε 20 μήνες παράταση στην παράδοση, η Σόφια δεν το αποδέχτηκε και αποφάσισε να ενεργοποιήσει την ρήτρα έγκαιρης παράδοσης, που είναι 90.000 ευρώ το μήνα. Στην Σόφια μάλιστα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι, γιατί το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με την κυβέρνηση του Μπακού έχει τιμή δυόμιση φορές χαμηλότερη από το Ρωσικό της Gazprom, το συμβόλαιο της οποίας λήγει στο τέλος του 2021, γεγονός που τους αφήνει εκτεθειμένους στα χέρια του Πούτιν. Η σταθερότητα στα Βαλκάνια είναι απολύτως αναγκαία, η ενσωμάτωση των χωρών της περιοχής στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς ήταν ο ασφαλής δρόμος που επέλεξε η χώρα μας και έγινε πολιτική της ΕΕ, στην Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003. Μόσχα, Τουρκία και Κίνα, είναι αντίθετες και έχουν τους λόγους τους. Μια κρίση στην Ουκρανία ή στην Υπερδνειστερία, δεν είναι δύσκολο να κατέβει στα δυτικά Βαλκάνια, όπου Βελιγράδι και Τίρανα, δείχνουν επιρρέπεια σε εθνικιστικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive