Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

 

Ο Μητσοτάκης πρωτομηνιά Δεκεμβρίου στην Βουλή κουνούσε το δάκτυλο επιτιμητικά, ζητώντας να του φέρουν ενδείξεις για την μεγαλύτερη θνησιμότητα σε ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ....
Οι ενδείξεις ήρθαν, αλλά όχι από εκεί που περίμενε. Ο καθηγητής Λύτρας έδωσε στη δημοσιότητα όχι απλά ενδείξεις αλλά ολόκληρη μελέτη που λέει το εντελώς ανάποδο από τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει επιδοθεί στους πολιτικούς υπεύθυνους μήνες πριν. Τη μελέτη μάλιστα την συνυπογράφει ο καθηγητής Τσιόδρας.
Βέβαια ο “φίλος Σωτήρης”. μάλλον δεν θα άκουσε τη δήλωση Μητσοτάκη στη Βουλή που έκανε μέχρι και τα πόμολα των νοσοκομείων να αγανακτήσουν από το ψέμα.
Ο κ. Τσιόδρας μάλλον δεν θα ένιωσε την ανάγκη να αποκαταστήσει την επιστημονική αλήθεια και την κοινή λογική.
Ούτε φυσικά να υπερασπιστεί το άκρως απαραίτητο έργο των γιατρών και νοσηλευτών της Εντατικής Θεραπείας, από τον νούμερο ένα αρνητή τους, τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Το θέμα βέβαια, δεν είναι ο κ. Τσιόδρας.
Το θέμα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνελήφθη ψευδόμενος ανερυθρίαστα μέσα στη Βουλή, και μάλιστα με το γνωστό υφάκι του κοκορίκου ηγεμόνα της χώρας που μπορεί να εκστομίζει την οποιαδήποτε τερατολογία και να βγαίνει και από πάνω.
Το έκανε συνειδητά, για να αποσείσει τις δικές του πολιτικές ευθύνες για τις πλασματικές ΜΕΘ, για τις εκατοντάδες διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, για τους χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Ένας πρωθυπουργός λοιπόν ήρθε στη Βουλή και είπε κάτι το οποίο όχι μόνο δεν στέκει με βάση την κοινή λογική και τη στοιχειώδη επιστημονική αιτιολόγηση, αλλά αποτελεί και χυδαία απόπειρα να κρύψει τις ευθύνες του.
Όταν ο Τσίπρας παρίστανε ότι δεν ήξερε για τους νεκρούς στο Μάτι, ενώ προφανώς είχε ενημερωθεί, το σύμπαν των ΜΜΕ, των δημοσιολόγων και των φιλελεύθερων της πλάκας είχε ξεσηκωθεί. Ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι. Ούρλιαζαν για την υποκρισία του. Σαφώς και δικαίως, πέραν των λοιπών σκοπιμοτήτων τους. Ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να παίζει θέατρο στις κάμερες.
Αυτό όμως ρε αληταριά του σκουπιδοντενεκέ δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη; Μπορεί να παίζει θέατρο ένας Πρωθυπουργός στη Βουλή; Μπορεί να εμπαίζει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τις οικογένειές τους, λέγοντάς τους ότι το γεγονός της μη κατάλληλης νοσηλείας δεν έπαιξε ρόλο στην τραγική κατάληξη;
Το θράσος και ο κυνισμός του Μητσοτάκη οφείλεται καθαρά στην ανικανότητα της αντιπολίτευσης. Οφείλεται στο γεγονός ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να θεωρείται αναξιόπιστος και κωλοτούμπας για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ένας κωλοτούμπας που δεν τολμά να κάνει πρόταση μομφής για το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός λέει ανερυθρίαστα και κουτσαβάκικα ψέματα.
Και ας μη σπεύσει κανείς να μου πει ότι οι προτάσεις δυσπιστίας δεν ρίχνουν κυβερνήσεις. Ναι δεν ρίχνουν κυβερνήσεις, αλλά και δεν γίνονται για να ρίξουν κυβερνήσεις. Γίνονται για να συγκροτήσουν αντιπολιτεύσεις, κοινοβουλευτικές, πολιτικές, κοινωνικές. Εκτός και αν αυτές δεν θέλουν να συγκροτηθούν ή το έχουν πάρει απόφαση ότι δεν μπορούν.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive