Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ. Ζάκυνθος: Νύχτα… έφεραν τις ανεμογεννήτριες! Για δεύτερη περιβαλλοντική καταστροφή κάνουν λόγο οι κάτοικοι… ΒΙΝΤΕΟ

•Καμία αντίδραση από τις τοπικές αρχές για το αιολικό πάρκο στον Λίβα
•Όλα υπό άκρα μυστικότητα
•Ο Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Βραχίονας» δηλώνει: «Να ξεσηκωθούμε και να σταματήσουμε αυτό που γίνεται στο πανέμορφο νησί μας»
•Γ. Αρμένης: «Είναι υποχρέωση του Δήμου και της Περιφέρειας να πάρουν θέση»
•Τι απαντά η εταιρεία μετά τα δημοσιεύματα της «ΗΜΕΡΑΣ»..

Προβληματισμένη, ανήσυχη και ανήμπορη να αντιδράσει αισθάνεται η ζακυνθινή κοινωνία σχετικά με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο όρος «Βραχιώνας», πολύ κοντά στον ΧΥΤΥ.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (4 Δεκεμβρίου) κατέπλευσε στο νησί οχηματαγωγό πλοίο που μετέφερε φορτηγά οχήματα φορτωμένα με εξαρτήματα των ανεμογεννητριών που θα τοποθετηθούν στην περιοχή που θα δημιουργηθεί το αιολικό πάρκο.

Και ενώ η Κέρκυρα τους έδιωξε νύχτα και δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους, εν μέσω κορωνοϊού, “μπούκαραν” στην Κεφαλονιά και τώρα ήρθε η σειρά της Ζακύνθου!
Η πρώτη ανεμογεννήτρια τοποθετείται στον Λίβα στο Βραχίωνα, προφανώς σε νοικιασμένα ιδιωτικά χωράφια (χρυσές δουλειές στα ορεινά), αφού η Ζάκυνθος από την εποχή των Βενετών δεν έχει ούτε στρέμμα δημόσιο.


Η νυχτερινή επιχείρηση, ήταν πολύ μελετημένη, αφού σε όλο αυτό συμμετείχε ακόμη και «παντόφλα» φέρι μποτ, το οποίο έφτασε μέσα στη νύχτα στο λιμάνι, λες και είχαμε πόλεμο.

Όλα υπό άκρα μυστικότητα!

Προφανώς, επειδή τα συμφέροντα (τα οποία διατηρούν και κυβερνητικές άκρες) φοβούνται τις αντιδράσεις τις τοπικής κοινωνίας…

Στο πρόσφατο παρελθόν τόσο στη γειτονική μας Κεφαλονιά όσο και στην Κέρκυρα κάποιοι έδωσαν αγώνα για να μην τοποθετηθούν. Και στην Κέρκυρα η κοινωνία απέτρεψε την τοποθέτηση που είχε σχεδιαστεί για το βουνό Παντοκράτορας.

Στη Ζάκυνθο όλα γίνονται
Ουδείς υπεύθυνος σε αυτό τον τόπο αντέδρασε. Ο δήμος κοιμάται αιωνίως. Οι εγκρίσεις σαφώς πάρθηκαν με γνωστούς τρόπους… Οι υπογραφές επί αείμνηστου Νιοτόπουλου ξέραμε ότι δεν έπεφταν…

Η Ζάκυνθος, είναι ένα αμιγώς τουριστικό νησί. Έχει πολλές χιλιάδες πτήσεις και σαφώς πολύ χαμηλά βουνά αφού η ψηλότερη κορυφή του Βραχίωνα μετά βίας φθάνει στα 800 μέτρα. Τώρα, μας κουβάλησαν και τα «φάσκελα της ανοιχτής παλάμης» για να μας ομορφαίνουν παραπάνω.

Κανένα τουριστικό νησί με τόσο χαμηλό ύψος βουνών, δεν έχει δεχτεί αυτά τα πράγματα. Ποιος θα διασφαλίσει ότι η περιοχή δεν θα μετατραπεί σε νεκροταφείο;

Γιατί οι τοπικές αρχές -πέραν της συζήτησης που έγινε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από ερώτηση που κατατέθηκε από παράταξη – δεν έχουν πάρει θέση για το θέμα;

Η δημοτική αρχή συμφωνεί με την επιπλέον περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή;
Υπενθυμίζουμε πάντως για όσους θα δείξουν όψιμο ενδιαφέρον ότι στην περιοχή πρόκειται να εγκατασταθεί ο πρώτος αιολικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας δυναμικότητας 2,4 MW.

Προς το παρόν πάντως, και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο οι τοπικές αρχές εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις αποφεύγουν να αναλάβουν την ενημέρωση των κατοίκων του νησιού, για κάτι που εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί και επισήμως, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται εάν σε νησιά όπως η Κέρκυρα και η Λευκάδα, υπήρξε αντίδραση των τοπικών αρχών, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει παρόμοιο έργο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive