Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΚΡΑΤΗΣΕΤΟ,ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ. Το σχολείο για δικτάτορες του Covid του Klaus Schwab

Ο οικονομολόγος Ernst Wolff πιστεύει ότι μια κρυφή συμμαχία πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών εκμεταλλεύεται την πανδημία με στόχο την κατάρρευση των εθνικών οικονομιών και την εισαγωγή ενός παγκόσμιου ψηφιακού νομίσματος.... Πώς είναι δυνατόν περισσότερες από 190 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να έχουν καταλήξει να αντιμετωπίζουν την πανδημία COVID-19 σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, με lockdown, απαιτήσεις μάσκας και κάρτες εμβολιασμού στην ημερήσια διάταξη παντού;

Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο Young Global Leaders, το οποίο ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Klaus Schwab του World Economic Forum, και το οποίο πολλοί από τους σημερινούς εξέχοντες πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες έχουν διασχίσει στο δρόμο τους προς την κορυφή.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Ernst Wolff αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία για τη σχολή "Young Global Leaders" του Schwab που σχετίζονται με την κατανόηση των παγκόσμιων γεγονότων κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ένα βίντεο από το podcast της Γερμανικής Επιτροπής του Στέμματος.

Ενώ ο Wolff είναι κυρίως γνωστός ως επικριτής του παγκοσμιοποιητικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρόσφατα επικεντρώθηκε στην αποκάλυψη του ερμηνείας του για την κρυφή ατζέντα πίσω από τα μέτρα κατά του Covid, τα οποία εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο.

Μυστηριώδεις αρχές

Η ιστορία ξεκινά με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τον Klaus Schwab, Γερμανό οικονομολόγο και μηχανολόγο μηχανικό, στην Ελβετία το 1971, όταν ήταν μόλις 32 ετών.

Το WEF είναι κυρίως γνωστό στο κοινό για τα ετήσια συνέδριά του που πραγματοποιούνται στο Νταβός της Ελβετίας κάθε Ιανουάριο, με στόχο να φέρει κοντά πολιτικούς ηγέτες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τα θέματα της ημέρας.

Σήμερα είναι ένα από τα πιο σημαντικά δίκτυα στον κόσμο για την ελίτ της παγκόσμιας ισχύος, που χρηματοδοτείται από περίπου χίλιες πολυεθνικές.

Το WEF, που αρχικά ονομαζόταν European Management Forum μέχρι το 1987, κατάφερε να συγκεντρώσει 440 στελέχη από 31 έθνη ήδη από την πρώτη συνάντησή του τον Φεβρουάριο του 1971, κάτι που, όπως επισημαίνει ο Wolff, ήταν ένα απροσδόκητο επίτευγμα για κάποιον σαν τον Schwab, ο οποίος είχε πολύ μικρή διεθνή εμπειρία ή επαγγελματία πριν από μια τέτοια εκδήλωση.

Ο Wolff πιστεύει ότι ο λόγος μπορεί να εντοπιστεί στις επαφές που είχε ο Schwab κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής του εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης του με τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και Υπουργό Εξωτερικών Henry Kissinger.

Ο Wolff επισημαίνει επίσης ότι ενώ ο Schwab ήταν εκεί, το Harvard Business School σχεδίαζε το δικό του φόρουμ διαχείρισης και είναι πιθανό ότι το Χάρβαρντ κατέληξε να του αναθέσει το έργο της οργάνωσής του.

Το Φόρουμ αρχικά συγκέντρωνε μόνο άτομα από τον οικονομικό χώρο, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να προσελκύει πολιτικούς, εξέχουσες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων των BBC και CNN) ακόμη και διασημότητες.

Ένα από τα ορόσημα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 1990 υπό την αιγίδα του Klaus Schwab μεταξύ του τελευταίου πρωθυπουργού του RDT, Hans Modrow, και του Γερμανού Καγκελαρίου Helmut Kohl, στην οποία έγιναν τα πιο σημαντικά βήματα για την προετοιμασία της γερμανικής επανένωσης.

Η επόμενη σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 1992, όταν ο Nelson Mandela και ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Frederic Willem de Klerk κάθισαν στο Νταβός δύο χρόνια μετά την αποφυλάκιση του Μαντέλα για να συζητήσουν το τέλος του απαρτχάιντ και το μέλλον της χώρας τους.

Οι νέοι παγκόσμιοι ηγέτες του Schwab: θερμοκοιτίδα της μεγάλης επαναφοράς;

Το 1992 η Schwab δημιούργησε ένα παράλληλο ίδρυμα, το σχολείο Global Leaders for Tomorrow, το οποίο μετονομάστηκε σε Young Global Leaders το 2004.

Οι συμμετέχοντες στο σχολείο πρέπει να υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή και στη συνέχεια να υποβληθούν σε μια αυστηρή διαδικασία επιλογής.

Ανάμεσα στα μέλη της πρώτης τάξης του σχολείου το 1992 υπήρχαν ήδη πολλές προσωπικότητες που έγιναν εξέχοντες φιλελεύθεροι πολιτικοί, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Τόνι Μπλερ.


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1.300 πτυχιούχοι μέλη αυτής της σχολής και η λίστα των «αποφοίτων» περιλαμβάνει πολλά ονόματα όσων έχουν γίνει ηγέτες ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης στις αντίστοιχες χώρες τους.

Τέσσερις από αυτούς είναι πρώην και νυν υπουργοί Υγείας της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου του Jens Spahn, ο οποίος είναι ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας από το 2018.

Ο Philipp Rösler, ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας από το 2009 έως το 2011, διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του WEF από τον Schwab το 2014.

Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα στη λίστα του σχολείου είναι η Jacinda Ardern, η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, της οποίας τα αυστηρά μέτρα παύσης λειτουργίας έχουν επαινεθεί από τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές. Ο Emmanuel Macron, πρόεδρος της Γαλλίας, ο Sebastian Kurz, ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα Καγκελάριος της Αυστρίας, ο Viktor Orbán, Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο Jean-Claude Juncker, πρώην Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Annalena Baerbock, η ηγέτης των Γερμανών Πρασίνων που ήταν η πρώτη υποψήφια για την καγκελάριο του κόμματος στις φετινές ομοσπονδιακές εκλογές και η οποία εξακολουθεί να διεκδικεί τη θέση της διαδόχου της Merkel.

Βρίσκουμε επίσης τον Κυβερνήτη της Καλιφόρνια Gavin Newsom στη λίστα, ο οποίος επιλέχθηκε από την τάξη του 2005, καθώς και τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία και νυν Υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ Peter Buttigieg, ο οποίος είναι πολύ πρόσφατος απόφοιτος.

Μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών Νίκη Κεραμέως [Niki Kerameus] απόφοιτη της τάξης του 2020.

Gavin Newsom, κατηγορία νέων παγκόσμιων ηγετών του 2005.
Peter Buttigieg, κατηγορία νέων παγκόσμιων ηγετών του 2019.

Όμως ο κατάλογος των αποφοίτων του σχολείου δεν περιορίζεται στους πολιτικούς ηγέτες.

Βρίσκουμε επίσης πολλούς από τους ηγέτεςτης ιδιωτικής βιομηχανίας εκεί, όπως ο Bill Gates της Microsoft, ο Jeff Bezos της Amazon, ο Richard Branson της Virgin και η Chelsea Clinton του Ιδρύματος Κλίντον.

Για άλλη μια φορά, όλοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία και πολλοί πέτυχαν σημαντικά κέρδη ως αποτέλεσμα των μέτρων.

Jeff Bezos, Global Leaders for Tomorrow τάξη του 1998.

Ο Wolff πιστεύει ότι οι άνθρωποι πίσω από το WEF και τη σχολή Global Leaders είναι αυτοί που πραγματικά καθορίζουν ποιοι θα γίνουν πολιτικοί ηγέτες, αν και επισημαίνει ότι δεν πιστεύει ότι ο ίδιος ο Schwab είναι αυτός που παίρνει αυτές τις αποφάσεις, αλλά είναι απλώς ένας διεκπεραιωτής.

Επισημαίνει επίσης ότι οι απόφοιτοι του σχολείου περιλαμβάνουν όχι μόνο Αμερικανούς και Ευρωπαίους, αλλά και ανθρώπους από την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική, γεγονός που δείχνει ότι η απήχησή του είναι πραγματικά παγκόσμια.

Μερικά ονόματα και συμμαθητές: Angela Merkel (1993) και Bill Gates (1993), Sarkozy (1993), Bono (1993), Viktor Orban (1993) Tony Blair (1993), Christian Lacroix (1993), Jean Claude Juncker (1995) ) , Jeff Bezos (1998), Jodie Foster (1999), Jack Ma (2001), Cem Özdemir (2002), Maischberger (2002), JK Rowling (2002), Matteo Renzi μεταξύ των «παγκοσμίων ηγετών» του 2012, Chelsea Clinton ( 2013), Macron (2016) Jens Spahn (2016), Sebastian Kurz (2016), Mark Zuckerberg, Larry Page, Sergei Brin, Jacinda Ardern και χιλιάδες άλλοι…

Το 2012, ο Schwab και το WEF ίδρυσαν ένα άλλο ίδρυμα, την «Global Shapers Community», που συγκεντρώνει άτομα με ηγετικές δυνατότητες από όλο τον κόσμο που είναι κάτω των 30 ετών.

Περίπου 10.000 συμμετέχοντες έχουν περάσει από αυτό το πρόγραμμα μέχρι σήμερα και πραγματοποιούν τακτικά συναντήσεις σε 400 πόλεις.

Ο Wolff πιστεύει ότι είναι ένα ακόμη "εργαστήριο" δοκιμής όπου οι μελλοντικοί πολιτικοί ηγέτες επιλέγονται, ελέγχονται και εκπαιδεύονται πριν τοποθετηθούν στον παγκόσμιο πολιτικό μηχανισμό.

Ernst Wolff

Ο Wolff επισημαίνει ότι ελάχιστοι απόφοιτοι σχολών Global Leaders το αναφέρουν στο βιογραφικό τους.

Λέει ότι το είδε μόνο σε ένα: αυτό του Γερμανού οικονομολόγου Richard Werner, γνωστού κριτικού του κατεστημένου.

Ο Wolff λέει ότι το σχολείο φαίνεται να θέλει να συμπεριλάβει και επικριτές του συστήματος στις τάξεις του, καθώς ένα άλλο όνομα μεταξύ των αποφοίτων του είναι ο Gregor Hackmack, ο Γερμανός επικεφαλής του Change.org, ο οποίος ήταν στην τάξη του το 2010.

Ο Wolff πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η οργάνωση θέλει να παρουσιάζεται ως δίκαιη και ισορροπημένη, αν και θέλει επίσης να βεβαιωθεί ότι οι επικριτές της είναι μια ελεγχόμενη αντιπολίτευση.

Ένα άλλο πράγμα που ενώνει τους αποφοίτους του Global Leaders είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολύ φτωχά βιογραφικά εκτός από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προτού ανυψωθούν σε θέσεις εξουσίας, γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι είναι ο δεσμός τους με τα ιδρύματα Schwab. Ο αποφασιστικός παράγοντας για την έναρξη της σταδιοδρομίας τους.

Αυτό είναι πιο εμφανές όταν οι μαθητές ερωτώνται δημόσια για ζητήματα για τα οποία δεν έχουν λάβει οδηγίες να μιλήσουν εκ των προτέρων και ο αγώνας τους να βρουν απαντήσεις είναι συχνά αρκετά εμφανής.

Ο Wolff υποστηρίζει ότι οι ρόλοι τους είναι μόνο να χρησιμεύουν ως εκπρόσωποι για τα σημεία συζήτησης που θέλουν να συζητηθούν σε δημόσιο διάλογο για λογαριασμό όσων βρίσκονται στη σκιά πίσω τους.

Οι "Yes Men" σε δράση του Schwab

Δεδομένης της αυξανόμενης δυσαρέσκειας με τα μέτρα κατά του Covid που εφαρμόζουν οι απόφοιτοι σχολείων που είναι πλέον οι εθνικοί ηγέτες, ο Wolff πιστεύει ότι είναι πιθανό αυτοί οι άνθρωποι να έχουν επιλεγεί για την προθυμία τους να κάνουν ό,τι τους λένε και ότι έχουν προωθηθεί για να αποτύχουν έτσι ώστε η επακόλουθη αντίδραση να μπορεί να αξιοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη δημιουργία μιας νέας μορφής παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Ο Wolff σημειώνει μάλιστα ότι οι πολιτικοί με μοναδικές προσωπικότητες και ισχυρές και πρωτότυπες απόψεις έχουν γίνει σπάνιοι και ότι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των εθνικών ηγετών τα τελευταία 30 χρόνια ήταν η πραότητα και η προσήλωσή τους σε μια άκαμπτη παγκοσμιοποιητική γραμμή που υπαγορεύεται από ψηλά.

Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στην ανταπόκριση των περισσότερων χωρών στην πανδημία.

Ο προσδιορισμός του πώς ακριβώς λειτουργεί το σχολείο είναι δύσκολος, αλλά ο Wolff κατάφερε να μάθει κάτι για αυτό.

Στα πρώτα χρόνια του σχολείου, περιλαμβάνει συναντήσεις με τα μέλη κάθε τάξης πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένης μιας δεκαήμερης συνεδρίας «εκπαίδευσης στελεχών» στο Harvard Business School.

Ο Wolff πιστεύει ότι οι συναντήσει με τους συμμαθητές και γίνοντας μέρος ενός ευρύτερου δικτύου, οι απόφοιτοι δημιουργούν επαφές στις οποίες μπορούν να βασιστούν στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

Σήμερα, το πρόγραμμα του σχολείου περιλαμβάνει μαθήματα διάρκειας πέντε ετών σε ακανόνιστα διαστήματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επικαλύπτονται με την πολιτική ή επαγγελματική σταδιοδρομία ορισμένων από τους συμμετέχοντες, που σημαίνει ότι θα κάνουν τακτικές επισκέψεις στο Νταβός.

Ο Emmanuel Macron και ο Peter Buttigieg, για παράδειγμα, επιλέχθηκαν για το σχολείο πριν από λιγότερο από πέντε χρόνια.

Ένα παγκόσμιο δίκτυο πλούτου και επιρροής

Οι απόφοιτοι της σχολής Young Global Leaders, και ακόμη περισσότεροι Global Leaders for Tomorrow, είναι πολύ ευχαριστημένοι μαζί τους καθώς έχουν πρόσβαση στο δίκτυο επαφών του WEF.

Το σημερινό συμβούλιο του WEF περιλαμβάνει προσωπικότητες όπως η Christine Lagarde, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, που κατατάσσεται από το Forbes ως μία από τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο. και ο Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, της μεγαλύτερης διεθνούς εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων που διαχειρίζεται περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ανιχνεύοντας τις σχέσεις μεταξύ των αποφοίτων του σχολείου, ο Wolff λέει ότι μπορεί να φανεί ότι συνεχίζουν να βασίζονται ο ένας στον άλλο για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών τους πολύ καιρό μετά τη συμμετοχή τους σε προγράμματα Global Leaders.

Ο Wolff πιστεύει ότι πολλά ελίτ πανεπιστήμια διαδραματίζουν ρόλο στη διαδικασία που καθορίζεται από το WEF και ότι δεν πρέπει πλέον να θεωρούνται ότι λειτουργούν εκτός των πεδίων της πολιτικής και της οικονομίας.

Αναφέρεται στο παράδειγμα του Harvard Business School, το οποίο λαμβάνει εκατομμύρια δολάρια από δωρητές κάθε χρόνο και του Harvard School of Public Health, το οποίο μετονομάστηκε σε Harvard TH Chan School of Public Health αφού έλαβε 350 εκατομμύρια δολάρια από τον δισεκατομμυριούχο Gerald Chan γεννημένο στο Χονγκ Κονγκ .

Το ίδιο ισχύει και για το Johns Hopkins School of Public Health, το οποίο έγινε το Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health αφού ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Michael Bloomberg δώρισε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο σχολείο το 2018.

Ο Wolff λέει ότι η επιρροή του WEF ξεπερνά κατά πολύ αυτούς που έχουν περάσει από τα προγράμματα Global Leaders και Global Shapers, καθώς ο αριθμός των ατόμων που παρακολουθούν τα ετήσια συνέδρια του Νταβός είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι υποψιάζονται πολλοί. Θυμάται ότι πληροφορήθηκε ότι περίπου 1.500 ιδιωτικά τζετ φέρνουν παρευρισκόμενους στην εκδήλωση κάθε χρόνο, υπερφορτώνοντας τα ελβετικά αεροδρόμια.

Η συμμαχία μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων και κυβέρνησης

Ο κύριος στόχος των δραστηριοτήτων του WEF, σύμφωνα με τον Wolff, είναι να διευκολύνει και να προωθήσει τη συνεργασία υψηλού επιπέδου μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων και εθνικών κυβερνήσεων, κάτι που ήδη βλέπουμε να συμβαίνει.

Η Viviane Fischer, άλλη συμμετέχουσα στο podcast της Επιτροπής του Στέμματος, επισημαίνει ότι η εταιρεία Serco με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο βοηθά τους μετανάστες για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης και επίσης διευθύνει φυλακές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των πολλών άλλων επιχειρήσεών της.

Η διεθνής εμβέλεια της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι επίσης αξιοσημείωτη: ο Wolff λέει ότι ο απόφοιτος του Global Leaders, ο Bill Gates, για παράδειγμα, είχε συνεργαστεί εδώ και πολύ καιρό με την Pfizer, έναν σημαντικό κατασκευαστή των αμφιλεγόμενων εμβολίων Covid mRNA, μέσω των πρωτοβουλιών για τη δημόσια υγεία του Bill και το Ίδρυμα Melinda Gates στην Αφρική πολύ πριν ξεκινήσει η πανδημία.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Γκέιτς έχει γίνει ο κύριος υποστηρικτής των lockdowns και των εμβολίων Covid από τότε που έγιναν διαθέσιμα και η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ίδρυμά του έχει κερδίσει περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε «κοινωνικά οφέλη» από τη διανομή των εμβολίων, πριν ακόμη ξεκινήσει η πανδημία.

Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί ποια είναι τα κέρδη του εμβολίου σήμερα.

Η ψηφιακή τεχνολογία, η οποία είναι πλέον πανταχού παρούσα, διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια έργα της ελίτ.

Ο Wolff επισημαίνει ότι η BlackRock, που διευθύνεται από τον φοιτητή του Global Leaders, Larry Fink, είναι επί του παρόντος ο μεγαλύτερος σύμβουλος κεντρικής τράπεζας στον κόσμο και συλλέγει δεδομένα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για περισσότερα από 30 χρόνια και αναμφίβολα έχει μεγαλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του συστήματος σε σχέση με τις ίδιες τις κεντρικές τράπεζες.

Ένας από τους στόχους των σημερινών πολιτικών που ακολουθούν πολλές κυβερνήσεις, σύμφωνα με τον Wolff, είναι να καταστρέψουν τις δραστηριότητες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, έτσι ώστε οι πολυεθνικές με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα να μπορούν να μονοπωλούν στις επιχειρήσεις παντού.

Η Amazon, της οποίας ηγούνταν μέχρι πρόσφατα ο φοιτητής του Global Leaders, Jeff Bezos, πραγματοποίησε ιδιαίτερα τεράστια κέρδη ως αποτέλεσμα των μέτρων lockdown που κατέστρεψαν τη μεσαία τάξη.

Ο Wolff υποστηρίζεται ότι ο απώτερος στόχος αυτής της μεγάλης κυριαρχίας της πλατφόρμας είναι να δούμε την εισαγωγή του ψηφιακού τραπεζικού νομίσματος.

Μόλις τους τελευταίους μήνες, το κινεζικό Διεθνές Φόρουμ Οικονομικών, παρόμοιο με το WEF, πρότεινε την εισαγωγή του ψηφιακού γουάν, το οποίο θα μπορούσε με τη σειρά του να διεθνοποιηθεί από το δίκτυο νομισμάτων που βασίζεται σε blockchain Diem.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Diem είναι ο διάδοχος του Libra, ενός κρυπτονομίσματος που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από το Facebook του Mark Zuckerberg, υποδεικνύοντας ότι ένα παγκόσμιο νόμισμα που θα ξεπεράσει τη δύναμη του δολαρίου ή του γουάν και θα λειτουργεί μέσω της συνεργασίας κινεζικών, ευρωπαϊκών και αμερικανικών δικτύων επιχειρήσεων, επί του παρόντος υπό συζήτηση.

Το εποπτικό συμβούλιο του Διεθνούς Φόρουμ Οικονομικών περιλαμβάνει ονόματα όπως η Christine Lagarde του WEF, ο Jean-Claude Trichet πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας· και ο Horst Köhler πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Wolff εξηγεί περαιτέρω ότι τα lockdown και τα επακόλουθα προγράμματα διάσωσης που έχουν παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αφήσει πολλά έθνη στο χείλος της χρεοκοπίας.

Για να αποφύγουν μια οικονομική καταστροφή, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν καταφύγει σε 650 δισεκατομμύρια Special drawing rights ή SDR, τα οποία είναι πρόσθετα συναλλαγματικά αποθέματα που διαχειρίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όταν αυτά τελικά φτάσουν, θα αφήσει τις ίδιες κυβερνήσεις σε δεινή θέση, γι' αυτό μπορεί η εισαγωγή του ψηφιακού νομίσματος να γίνει ξαφνική προτεραιότητα - και αυτός μπορεί να ήταν ο κρυφός σκοπός των lockdown καθ' όλη τη διάρκεια.

Ο Wolff λέει ότι δύο ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ψηφιακό νόμισμα: η Σουηδία και η Ελβετία.
Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Σουηδία δεν έχει πρακτικά περιορισμούς στο κλείσιμο λόγω της πανδημίας και η Ελβετία έχει λάβει πολύ ελαφρά μέτρα.

Ο Wolff πιστεύει ότι ο λόγος για αυτό, μπορεί να είναι ότι οι δύο χώρες δεν χρειαζόταν να καταρρεύσουν τις οικονομίες τους μέσω μέτρων αποκλεισμού, επειδή ήταν έτοιμες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα πριν ξεκινήσει η πανδημία.

Υποστηρίζει ότι μπορεί να προετοιμάζεται ένας νέος γύρος κλεισίματος που θα φθείρει για πάντα τις οικονομίες του κόσμου, οδηγώντας σε τεράστια ανεργία και, με τη σειρά του, στην εισαγωγή του καθολικού βασικού εισοδήματος και στη χρήση ενός τραπεζικού ψηφιακού νομίσματος.

Αυτό το νόμισμα ενδέχεται να υπόκειται σε περιορισμούς.

Επιπλέον, ο Wolff επισημαίνει ότι ο πληθωρισμός που παρατηρείται σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια του γεγονότος ότι οι εθνικές κυβερνήσεις, έχοντας δανειστεί από τις κεντρικές τράπεζες, έχουν εισαγάγει περίπου 20 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Ενώ τα προηγούμενα προγράμματα διάσωσης στόχευαν στις αγορές, αυτός ο τελευταίος γύρος πήγε στους απλούς ανθρώπους και, ως αποτέλεσμα, αυτό ανεβάζει τις τιμές προϊόντων για τα οποία ξοδεύουν τα χρήματά τους οι απλοί άνθρωποι, όπως τα τρόφιμα.

Η δημοκρατία έχει ακυρωθεί

Το τελικό συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά, σύμφωνα με τον Wolff, είναι ότι η δημοκρατία όπως την ξέραμε έχει σιωπηλά διαγραφεί και ότι παρόλο που υπάρχει μία βιτρίνα δημοκρατικών διαδικασιών στις χώρες μας, γεγονός είναι ότι με μια προσεκτική εξέταση του παγκόσμιου τρόπου διακυβέρνησης βλέπουμε ότι μια ελίτ υπερπλούσιων και ισχυρών ατόμων ελέγχει αποτελεσματικά όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική, όπως έχει γίνει ιδιαίτερα εμφανές σε σχέση με τις αντιδράσεις στην πανδημία.

Ο καλύτερος τρόπος για να πολεμήσουμε τα σχέδιά τους, λέει ο Wolff, είναι απλώς να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους για το τι συμβαίνει και να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι η αφήγηση του "υπερεπικίνδυνου ιού" είναι ένα ψέμα που έχει σχεδιαστεί για να τους χειραγωγήσει ώστε να αποδεχτούν πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με τα δικά τους συμφέροντα.
Εάν ακόμη και το 10% των απλών πολιτών το αντιληφθεί και αποφασίσει να δράσει, θα μπορούσε να ματαιώσει τα σχέδια της ελίτ και ίσως να ανοίξει ένα παράθυρο στους απλούς πολίτες να ανακτήσουν τον έλεγχο της μοίρας τους.

Video συνέντευξη

Ο Ernst Wolff παίρνει συνέντευξη σε αυτή τη σειρά βίντεο από τον Dr. Reiner Fuellmich, έναν Γερμανό δικηγόρο και πολιτικό που φιλοξενεί ένα podcast που ονομάζεται Corona Ausschuss (Επιτροπή Κορωνοϊού), το οποίο εξετάζει κριτικά την στάση της γερμανικής κυβέρνησης στην πανδημία.

Αυτά τα βίντεο έχουν ληφθεί από ένα από τα podcast τους.

Επίσης στην ομαδική συνομιλία είναι η Viviane Fischer, δικηγόρος και οικονομολόγος με έδρα το Βερολίνο, η οποία συμμετέχει τακτικά στην Επιτροπή του Στέμματος και ο Wolfgang Wodarg, πρώην μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά εναντιούμενος στα μέτρα αποκλεισμού και εμβολιασμού της γερμανικής κυβέρνησης.

Πρώτο μέρος

https://rumble.com/vp04l4-exposed-klaus-schwabs-school-for-covid-dictators-plan-for-great-reset-part-.html

Δεύτερο μέρος

https://rumble.com/vp04ly-exposed-klaus-schwabs-school-for-covid-dictators-plan-for-great-reset-part-.html

Τρίτο μέρος

https://rumble.com/vp04o6-exposed-klaus-schwabs-school-for-covid-dictators-plan-for-great-reset-part-.html


Αυτή είναι μια σύνοψη τριών άρθρων, ένα από τον Michael Lord και δύο από τον αρθρογράφο του DWN, Ernst Wolff, που εμφανίστηκαν σε διαφορετικούς ιστότοπους:

https://rairfoundation.com/exposed-klaus-schwabs-school-for-covid-dictators-plan-for-great-reset-videos/

https://www.nogeoingegneria.com/effetti/politicaeconomia/i-leader-mondiali-sono-addestrati-al-wef-il-centro-di-formazione-di-klaus-schwab/

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/513721/Deutschlands-Eliten-erhalten-Ausbildung-beim-WEF-Die-Kaderschmiede-des-Klaus-Schwab

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive