Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΕΤΣΙ Ο “ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ” ΚΟΥΛΗΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΕ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ – “ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Lockdown, τουλάχιστον μερικό, σε 3 εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών επέβαλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες άνω αυτής της ηλικίας θα πρέπει να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου για να ισχύει το πιστοποιητικό τους, αφού θα πάψει να ισχύει σε επτά μήνες! Δηλαδή, οι εμβολιασμένοι πάνω από 60 ετών μεταπίπτουν σε καθεστώς ανεμβολίαστων μετά τους επτά μήνες με όλες τις βαριές συνέπειες και απαγορεύσεις που επιβάλλονται στους ανεμβολίαστους, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, Ήδη οι 2 εκατ. εμβολιασμένοι των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, βάσει των όσων είχε ισχυριστεί ότι θα εμβολιάζονταν μέχρι τις 31 Μαρτίου ο Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1 στις 7 Ιανουαρίου 2021, θα πρέπει... να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση γιατί είναι ήδη η τίθενται μέσα στις επόμενες 12 ημέρες σε καθεστώς μερικού lockdown!

Στις 13 Δεκεμβρίου 2021, θα απαγορεύεται η είσοδός τους, αν δεν κάνουν την τρίτη δόση, σε όλες τις κλειστές αίθουσες.

Παράλληλα μερικό lockdown θα επιβληθεί και σε 3,5 εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς τους αποκλείει από όλους τους κλειστούς χώρους, πλην σούπερ μάρκετ, ακόμα και με αρνητικό rapid test.

Έτσι από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται σε κανένα σχεδόν κλειστό χώρο ούτε και με την επίδειξη τεστ, δηλαδή ούτε σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. 

Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων πολιτών: «Δεν πρόκειται να κλείσουμε» αλλά κλείνει 3.5 εκατ. πολίτες! – «Έμμεση προτροπή εμβολιασμού», ο εκβιασμός μέσω του αποκλεισμού!

«Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.

Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις.»

Τέλος το πιστοποιητικό μετά από έξι μήνες για να μην έχει…  ρωγμές το τείχος! 

«Ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας.»

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive